Petrolul, din ce în ce mai aproape de primărie!

07 May. 2009, 19:52 Campionat
Petrolul, din ce în ce** mai aproape de primărie!

Azi după-amiază a avut loc o nouă rundă de negocieri între Primăria Ploiești și reprezentanții Petrolului vizând trecerea echipei la Consiliul Local, la finalul căreia ambele părți au declarat că discuțiile merg în direcția bună.
Pentru prima dată la negocieri cu draftul de contract pe masă, cele dou părți au căzut de acord asupra condițiilor de preluare a palmaresului, culorilor și alte însemne înregistrate la OSIM, în discuție rămânând lotul de jucători. Primăria ar putea prelua echipa de bază, adică 11 jucători din actualul lot, precum și o parte dintre angajați, după cum ne-a declarat primarul Andrei Volosevici.

Iată declarațiile celor două părți la ieșirea de la negocieri:

„Sperăm să finalizăm aceste negocieri. În momentul în care ajungem la compromisul pe care și noi și primăria ni-l dorim, vom semna. Fiecare reprezentăm interesele părților care ne-au trimis la discuții și, ca atare, sunt negocieri. Ne mai gândim un pic la niște variante și, luni, ne vom întâlni din nou, în aceeași formulă, să negociem iarăși problemele care mai sunt în discuție. S-a avansat, s-au strecurat alte variante, a apărut altceva decât am discutat inițial, dar mi se pare firesc. Primăria a venit cu o altă variantă, la care noi am cerut timp de gândire până luni. Dacă realizăm compromisul, nu este nicio problemă să batem palma. Rămânem în continuare în discuții, nu pot să vă spun în momentul de față că 90 la sută am agreat contractul și mai sunt câteva virgule de pus. Dar suntem, zic eu, pe calea cea bună. Orice negociere implică timp, primăria și-a schimbat un pic varianta pentru că a ajuns la concluzia că trebuie să elibereze niște bani care reprezintă veniturile jucătorilor, alte cheltuieli ale clubului, pe care le-am suportat și noi până acum. Nu este un lucru ușor să faci rost de banii aștia. Mergem înainte”.

Florin Bercea (foto), președinte CA Petrolul



„Este un pas important și mult mai aproape de realizarea a ceea ce-și doresc și dânșii și ceea ce ne dorim și noi. Nu pot să iau o echipă pe care nu pot să o susțin. Eu sper ca răspunsul la propunerea noastră să fie pozitiv și să începem să lucrăm, pentru că, în momentul respectiv simplificăm multe clauze contractuale. În privința clauzelor referitoare la OSIM nu am nicio obiecție, pentru că sunt niște clauze protective și am exact aceeași intenție, și anume ca acest OSIM să nu mai plece niciodată de la Consiliul Local. Mai sunt clauze să avem grijă, în timp, să plătim pentru a nu pierde evidența la OSIM asupra cărora nici nu este nevoie să discutăm. În privința drepturilor federative ale jucătorilor, este o variantă de lucru care cred că face un pas mare înainte și este o chestiune realizabilă pentru toată lumea, pentru că urmărește și interesul pe care îl are FC Petrolul și interesul pe care îl avem noi de a prelua realist această echipă. Gândiți-vă doar atât, că nu mai preiei, să zicem, 1.000 de oameni, preiei 500. Restul, nu știu, este posibil să se facă o tranzacție în altă direcție, nu știu exact. Este vorba despre lotul de jucători mare care va fi prelluat fără discuție, cu anumite condiții de înstrăinare a drepturilor federative și este vorba de un anumit număr de angajați”.

Andrei Volosevici, primar Ploiești

Articol scris de Ciprian Radu

07 May. 2009, 19:52 Campionat
Pe aceeași temă