Petrolul continuă cu interimarul Octavian Grigore pe bancă. Ce spune președintele clubului despre numirea unui nou antrenor

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Oct. 2018, 14:08 Campionat
Petrolul continuă cu interimarul Octavian Grigore pe bancă.** Ce spune președintele clubului despre numirea unui nou antrenor

Petrolul l-a demis, vinerea trecută, pe antrenorul Leo Grozavu și în locul său l-a numit interimar pe Octavian Grigore, trecut în conducerea administrativă din iarnă, atunci când îi lăsa locul său pe banca tehnică lui Romulus Ciobanu.

Duminică, Petrolul, cu Octavian Grigore principal, a câștigat în deplasarea de la București, 2-1 cu Daco-Getica, prin „dubla” lui Sergiu Arnăutu, readus în lot după ce în ultimele etape fusese exclus de Grozavu. Și, cel mai probabil, acesta va rămâne în funcție și pentru meciul cu SSC Farul Constanța, programat luni, la Ploiești, de la ora 18:00.

Președintele Petrolului, Cristian Vlad, spune că nu vrea să se mai grăbească la numirea unui nou antrenor principal. Oficialul vrea ca opțiunile pe care le are trecute pe foaie să fie analizate bine înainte de a începe negocierile. Acesta nu exclude nici varianta ca Octavian Grigore să rămână pe banca tehnică până la pauza de iarnă.

„Deocamdată avem antrenor, suntem ok. Trebuie să stăm foarte bine să analizăm. Nu vreau să ne grăbim deloc. Trebuie să luăm cea mai corectă decizie. Nu este exclusă nici varianta ca Octavian Grigore să rămână în funcție până la iarnă. Vrem să stăm liniștiți, să analizăm foarte bine și să vedem ce decizie luăm. Trebuie să ne gândim foarte bine la ce opțiuni avem, la ce se triază pe ceea ce ne dorim noi. Avem o listă de antrenori, însă, înainte de a demara niște negocieri, trebuie să știm foarte bine ce și cum. Deocamdată avem un staff complet, dar nu excludem nicio variantă”, a comentat, pentru Liga2.ro, Cristi Vlad.

Pentru Octavian Grigore, meciul cu Daco-Getica, a fost redebutul ca antrenor principal în campionatul Ligii 2 după o pauză de aproape cinci ani și jumătate. Pe 8 iunie 2013 se afla pe banca echipei Dunărea Galați, în meciul pierdut cu 1-2 cu Sportul Studențesc. Acum este unul dintre artizanii noului proiect al Petrolului, unde nu a suferit nicio înfrângere, fie că a antrenat echipa în Liga a 4-a, a 3-a și, acum, la Liga a 2-a.

După 13 etape, Petrolul se situează pe locul 4 în Liga 2, cu 26 de puncte, cu patru, trei, respectiv unul mai puțin decât Sportul Snagov, Chindia Târgoviște, respectiv Academica Clinceni.

Antrenorul Argeșului, Emil săndoi, fostul selecționer al naționalei de tineret, spunea la începutul acestei săptămâni că Petrolul este, în viziunea sa, principala favorită la promovare. „Principala favorită este Petrolul și cred că este, așa, cu un pas înaintea tuturor, chiar dacă în clasament nu e în primele trei acum. Până la urmă au trecut 13 etape și campionatul este lung. Iar, la fel, Chindia are o echipă omogenă, o echipă care nu întâmplător a ajuns anul trecut la baraj. Ați văzut că a fost la un pas să joace în prima ligă. Cam ei cred că ar fi favoriți, așa, dar se pot întâmpla multe, campionatul este lung. Până acum a ținut și de programarea pe care a avut-o unele echipe. O echipă a avut o programare mai ușoară, alta… mă rog, ca în fotbal”, a declarat Emil Săndoi în emisiunea ProSport LIVE. În urmă cu trei etape, FC Argeș o învingea pe Petrolul cu 3-0 la Pitești.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Oct. 2018, 14:08 Campionat
Pe aceeași temă