Petrolul are cea mai slabă defensivă din ultimii cinci ani

03 Jun. 2009, 15:32 Campionat
Petrolul are cea mai slabă defensivă din ultimii cinci ani

În niciun sezon din cele cinci jucate de Petrolul în Liga a II-a, de la retrogradarea din 2003, apărarea ploieștenilor nu a fost atât de slabă. Nu doar cifrele seci stau mărturie în favoarea acestei afirmații, ci și jocul mediocru al fotbaliștilor din acest compartiment.

 

Primele semne că lucrurile nu stau bine în defensiva ploieșteană au apărut încă din primele două runde. O formație care primea destul de greu goluri, încasase 4 în partidele cu FC Buftea și FC Ploiești. Mai mult decât atât, a urmat dezastrul de la Galați, acolo unde echipa a suferit un eșec lamentabil, 0-4.

 

Petrolul a mai primit 3 goluri în meciul de acasă cu Progresul, a încasat alte 4 în deplasare de la Botoșani și 5 în Regie, cu Sportul Studențesc.

 

Și astfel, dintr-o defensivă de fier, care a contribuit în sezonul trecut la un parcurs impresionant în retur, apărarea Petrolului a ajuns acum una de sticlă, gata să fie făcută cioburi la fiecare meci jucat.

 

Gafele portarilor Moraru și Panaite au contat și ele în economia golurilor primite în acest sezon. Apoi, lipsa unui fundaș stânga de meserie, în absența lui Ghiță, care a fost accidentat mai tot sezonul, a fost altă cauză obiectivă pentru carențele etalate de fundașii Petrolului. Bozga a avut evoluții oscilante, Alin Stoica la fel, doar Odoroabă și Costache fiind constanți în defensiva ploieștenilor. Aportul scăzut al mijlocașilor laterali, care de puține ori au venit și în sprijinul colegilor din apărare a reprezentat un alt motiv pentru care Petrolul a încasat atâtea goluri.

 

Cu 39 de goluri primite până în acest moment, apărarea ploieșteană a picat testul din acest sezon. Mulți dintre cei care au alcătuit defensiva Petrolului în această ediție de campionat nu vor mai continua la Petrolul. Firesc, am spune, după asemenea contraperformanțe.
 

 

Sursa: prahovasport.ro
 

03 Jun. 2009, 15:32 Campionat
Pe aceeași temă