Penalty-ul neprimit cu FC Hermannstadt a umplut paharul la Mioveni. Conducerea clubului se întreabă dacă echipa este vânată intenționat: „Ridică multe semne de întrebare”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 16:17 Campionat

CS Mioveni a fost eliminată, marți seara, de FC Hermannstadt, din optimile Cupei României, la capătul unul meci care se putea termina foarte bine și la egalitate în cele 90 de minute. Sibienii s-au impus cu 2-0, în urma unui meci în care au ratat câteva ocazii rarisime, dar în care și gazdele au avut o transversală la 0-0 și alte două situații bune, la 0-1. Tot la 0-1, în minutul 90, CS Mioveni a avut un penalty clar ca luminia zilei, la un henț în careu al lui Luchin, la o pătrundere în careu a lui Balint, infracțiune nevăzută de centralul Adrian Comănescu și nici de tușierul Dragoș Iliescu. La acea fază, s-a acordat doar corner, în protestele vehemente ale jucătorilor, staffului și suporterilor echipei din Liga 2.

După meci, la interviurile la cald, Offenbacher, de la sibieni, a recunoscut că Mioveniul ar fi trebuit să primească penalty la acea fază din final, la fel cum și centralul Comănescu, la plecare, le-a recunoscut oficialilor gazdă, după ce a văzut imaginile, că a fost lovitură de la 11 metri.

Dumitru Olteanu: „Ce s-a întâmplat în această perioadă îmi lasă un gust amar și ridică multe semne de întrebare”

Având în vedere acest dezavantaj evident din partea brigăzii, dar și a altor decizii greșite luate de arbitri de-a lungul campionatului, Mioveniul fiind sancționată cu patru penalty-uri, toate discutabile, două aducând golurile egalării oaspeților, președintele Consiliului Director al clubului argeșean, Dumitru Olteanu, a contestat, astăzi, toate aceste decizii, întrebându-se dacă nu cumva tot ceea ce se întâmplă nu este dirijat împotriva echipei sale, având în vedere că aceste greșeli sunt constante.

„Este prima declarație pe care o dau, de la conferința de presă de la începutul campionatului. Nu am dorit să vorbim, am preferat să muncim, să fim modești și să lăsăm rezultatele să vorbească. Echipa a avut un parcurs bun, în momentul de față fiind pe locul 1 și ajungând până în optimile Cupei României, acest lucru datorându-se seriozității, atitudinii profesioniste a tuturor celor implicați: lot de jucători, conducere tehnic și conducere administrativă.

Dar, din păcate, ce s-a întâmplat în această perioadă, de la începutul campionatului și până în prezent, în privința arbitrajelor, îmi lasă un gust amar și ridică multe semne de întrebare. Arbitri au dat în această perioadă adversarilor noștri patru lovituri de la 11 metri. Noi am primit doar una, deși am avut alte numeroase situații în care puteam beneficia și de altele. Toate penalty-urile ridică multe semne de întrebare, privind corectitudinea lor, două dintre ele fiind dictate pe final de meci, când eram în avantaj și tot două dintre ele, fiind primite de la același arbitru, în interval de câteva etape.

Totul a culminat cu meciul de Cupă, de marți seara, unde am avut ca adversar pe Hermannstadt. Recunosc, nu am făcut un joc strălucit, dar în minutul 90, la 1-0 pentru oaspeți, a fost henț clar în careul advers și, normal, trebuia dat penalty pentru noi. Dar, din păcate, arbitri nu au acordat lovitura de pedeapsă ce ni se cuvenea. Toți au văzut 11 metri, numai cei patru arbitri, nu! După meci, analizând video, arbitrul de centru a recunoscut că a fost henț în careu, dar, din păcate, era prea târziu. Ne punem, logic, întrebarea: Arbitri nu au văzut sau au fost rău intenționați? Așteptăm o discuție cu Comisia Centrală de Arbitri și probabil sancțiunile ce se impun arbitrilor, pentru că am pierdut foarte multe puncte și o posibilă calificare în Cupă, pe mâna cavalerilor fluierului și ei oficiază în continuare”, a declarat Dumitru Olteanu.

„Am auzit că a fost penalty clar pe final pentru henț. Puteam egala și mergeam în prelungiri, acolo unde ce se putea întâmpla? Nu comentez arbitrajul, dar, tot timpul campionatul ăsta, împotriva echipei noastre au fost niște decizii inexplicabile. Am avut penalty aproape meci de meci împotriva noastră și asta a fost. Suntem o echipă destul de mică”, a spus și mijlocașul Mioveniului, Raul Costin, la finalul meciului cu FC Hermannstadt.

„Atâta timp cât nu s-a dat penalty în minutul 90, nu avem ce să comentăm. Eu sunt bucuros de elevii mei, au avut multe momente de joc unde ne-am ridicat la nivelul Ligii 1. Am avut și șansa să marcăm și ei puteau să marcheze. Cred că a fost un joc plăcut ochiului pentru oamenii care au venit să ne susțină, pentru telespectatori”, a comentat antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, la finalul jocului.

FC Hermannstadt a învins-o pe CS Mioveni cu 2-0 prin golurile marcate de Daniel Offenbacher (65) și Mattia Persano (90+1).

Meciul de la Mioveni a fost arbitrat de centralul Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), asistenți au fost Adrian Popescu și Dragoș Mihai Iliescu (ambii din Craiova), iar rolul de rezervă l-a avut Viorel Nicușor Flueran (Craiova). Observatori au fost Dan Monea (Aiud) și Victor Radu (București).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Mihai NIȚOIU / CS Mioveni

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă