Pelici: „Este meritul lui Lincar și al băieților, al celor care au muncit aici, a lui Nofitovici, a lui Ciobanu, eu nu puteam face minuni în două zile”

Adrian MUJEA, Mihai Andries 08 Nov. 2014, 20:00 Campionat
Pelici:**

La revenirea sa pe banca Vâlcii, antrenorul Alex Pelici a obținut o victorie meritată, 1-0 cu Pâncota, pe care a dedicat-o sărbătoriților zilei, dar și fostului antrenor, Erik Lincar și staff-ului său.

„A fost un meci îndârjit, în care erau foarte importante punctele și pentru o tabără și pentru cealaltă. În a doua repriză, pe final s-a jucat pe contre, am preferat să conservăm rezultatul, să nu se repete istoria jocului cu Câmpina, chiar în aceste condiții, am avut trei situații de unu la unu cu portarul. Îmi felicit băieții pentru cele trei puncte, pentru efort, chiar dacă, pe alocuri, jocul a lăsat de dorit. Vrem să dedicăm victoria suporterilor și celor care își sărbătoresc onomastica, lui Erik Lincar, din punctul meu de vedere este meritul lui și al băieților, al celor care au muncit aici, a lui Nofitovici, a lui Ciobanu, eu nu puteam face minuni în două zile. Le mulțumesc foarte mult suporterilor, celor din galerie,  toți ne-au întâmpinat cu căldură, sperăm să nu îi dezamăgim”  spus Alex Pelici la conferința de presă.

Noul antrenor din Zăvoi a anunțat că va da șanse tuturor jucătorilor din lot, până la finalul acestui an: „Așa cum le-am promis în vestiar, voi încerca să mă țin de cuvânt, să dau șansă tuturor din lot, pentru a putea să mă edific în privința lor, în cele patru jocuri care mai sunt de disputat. Ei sunt 27 jucători, în echipa de start intră doar 11 și mai sunt vreo 7 care pot prinde lotul, sper să înțeleagă, o parte înțeleg mai ușor, alții mai greu, fără încredere nu se poate face nimic, e nevoie să fim o echipă, pentru a acumula puncte. Cred că această victorie a strâns un pic rândurile între ei. Am schimbat sistemul, fiecare antrenor ale filosofia sa despre joc, încerc să fac densitate în zonă centrală, cred că avem jucători care pot evolua în acest sistem, ei de fapt au mai jucat cu Claudiu Niculescu acest sistem, 4-2-3-1, mă bucur că au înțeles în cea mai mare parte ce înseamnă acest modul”.

Alex Pelici a remarcat și evoluția arădenilor: „Felicit pe Dan Cuedan, pe Pâncota pentru îndârjirea cu care au jucat, nu au făcut antijoc, au încercat să joace, au avut doi atacanți, ne-au presat, le doresc mult succes în continuare. Pentru noi, urmează trei jocuri grele, cu echipe care se află înaintea noastră, e momentul adevărului”.

Tehnicianul a explicat că fundașul Mihai Deaconescu a cerut schimbarea, din motive medicale, dar și revenirile în echipă a lui Adi Popa și Bela Fejer, care au jucat foarte puțin în acest sezon. „Miță a spus la pauză că simte dureri, a spus că încearcă să continue, dar, din păcate, a făcut semn din teren că nu mai poate, sper să nu fie ceva grav. Îl admir foarte mult de când am lucrat cu el la Târgu Mureș, mie mi-a plăcut foarte mult de el, atât din punct de vedere al caracterului cât și fotbalistic. Pe Adi Popa l-am băgat să profităm de spațiile libere, știam că Pâncota va urca mai mult cu fundașii, e un jucător util, așa ne-am creat ocazii. În ce îl privește pe Bela Fejer, a fost decizia antrenorului cu portarii, Robert Tufiși, lucrăm împreună, colaborăm, fiecare trebuie să aibă o răspundere. Asta nu înseamnă că Popescu nu a apărat pentru că a greșit în jocul cu Câmpina, trebuie să țină capul sus, îl știu de la Sibiu, a crescut foarte mult de atunci, o să aibă din nou șanse”  a declarat Pelici

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Adrian MUJEA, Mihai Andries 08 Nov. 2014, 20:00 Campionat
Pe aceeași temă