Paul Codrea, îngrijorat din cauza zăpezii înainte de meciul Ripensiei cu Chindia. „Cine va ști să se adapteze mai bine la astfel de condiții, va câștiga”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2018, 18:41 Campionat
Paul Codrea, îngrijorat din cauza zăpezii înainte de meciul Ripensiei cu Chindia.**

Ripensia Timișoara primește, sâmbătă, de la ora 14:30, vizita unei formații tari din eșalonul secund, Chindia Târgoviște, în cadrul etapei a 26-a a Ligii 2. Galben-roșii își doresc să scoată maximul din acest meci, unul care va avea loc pe un teren foarte moale, deoarece la Timișoara a nins inclusiv în prima parte a zilei de vineri.

Chindia e pe locul 3 și mai visează la promovarea directă, deoarece e la patru puncte de locul secund ocupat de FC Hermannstadt. Băieții lui Nicolae Croitoru au avut două meciuri în care au revenit în actualul sezon de Liga a 2-a, la Timișoara, în fața celor de la ASU Poli, și la Oradea, cu Luceafărul.

Paul Codrea e conștient de forța adversarului. „Vom întâlni un adversar care are gânduri de promovare și care a început foarte bine această stagiune de primăvară. A obținut victorii importante, în meciuri foarte grele, cu multe răsturnări de scor. A reușit să revină și în primul meci din 2018, cu ASU Poli, și în ultima etapă, cu Luceafărul. Va trebui să fim foarte atenți, noi ne dorim să ieșim cu puncte din meciul acesta”, a declarat Codrea înaintea jocului cu târgoviștenii.

Săptămână hibernală în Banat

Conform prognozei metei, sâmbătă nu vor mai fi căderi de zăpadă la Timișoara, dar vineri a nins puternic. Antrenorul ripensiștilor știe că terenul stadionului Ciarda Roșie va fi unul prost.

„În ceea ce privește suprafața de joc, ne așteptăm să avem parte de un teren foarte greu, după ploaia și zăpada căzute în această săptămână. Va trebui să ne adaptăm. Oricum terenul va fi același și pentru ei, și pentru noi. Și Chindia e o echipă tehnică, dar și noi ne propunem să jucăm fotbal, astfel că ambele formații vor fi dezavantajate de un astfel de gazon. Cine va ști să se adapteze mai bine la astfel de condiții, va câștiga”, a mai spus tehnicianul Ripensiei.

Ripensia e pe locul 11 într-un clasament în care două locuri mai sus mai apare ASA Târgu Mureș, cu 29 de puncte, echipă desființată. Pe locul 3, Chindia are 49 de puncte. Meciul de sâmbătă din Ciarda Roșie începe la ora 14:30. În tur, târgoviștenii au câștigat pe teren propriu cu 1-0, prin golul lui Liviu Mihai din minutul 3.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 23 Mar. 2018, 18:41 Campionat
Pe aceeași temă