„Părintele” juniorilor de la Pâncota a vorbit despre eșecul cu Sepsi. „Opt dintre ei nici nu au dorit să se mai prezinte la acest meci. Pot învăța și din astfel de înfrângeri”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 10:14 Campionat

Șoimii Pâncota nu a avut nici de această dată un antrenor pe bancă pentru un meci oficial în Liga a 2-a. Leontin Pința, părintele generației care a intrat pe gazon, a dat indicații din înaltul tribunei de la Șiria, la „concurență” cu maseurul cu specializare de preparator fizic, Călin Petrică. La final, „antrenorul moral” al republicanilor pâncotani a făcut scurte comentarii după al doilea eșec usturător al sezonului: 0-7 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

„Eu aș vrea, ca orice antrenor, să nu mai stau în tribună. Un antrenor trebuie să stea pe bancă, lângă echipă, dar dacă nu am contract… Pe undeva, sunt mulțumit că scorul nu a mai fost la fel de mare ca și la Afumați, în condițiile în care acești copii de 16, 17 ani sunt toți debutanți în Liga a 2-a, nici nu au condiții de pregătire și totuși au stat cât de cât bine în teren în fața unei formații de seniori. Și vă mai spun ceva. Dimineață erau descurajați, opt dintre ei nici nu au dorit să se mai prezinte la acest meci, dar eu zic că făceau o greșeală. Chiar dacă și azi au pierdut la o diferență mare de scor, poate, pe viitor, măcar doi-trei dintre pot rămâne în circuit dacă știu să învețe și din astfel de înfrângeri. Chiar Pașca, portărelul care în prima etapă a luat 16 goluri, eu zic că azi a prins încredere după ce parade a făcut, limitând proporțiile scorului. El era dărâmat după etapa trecută, dar iată că l-am redresat puțin stând cu gura pe el. Cert este că acești copii au nevoie de câțiva fotbaliști cu experiență lângă ei și altfel ar sta lucrurile, inclusiv ca rezultate. E nevoie de fotbaliști care să-i coordoneze, fiindcă pe ei îi fură jocul, nu-și respectă sarcinile”, a menționat Leo Pința.

Fiindcă președintele „șoimilor”, Pavel Piroș, a avut alte treburi mai importante la al doilea „măcel” consecutiv al echipei copii, am încercat să aflăm de la Leontin Pința ce va urma la club și dacă jucătorii străini despre care se tot vorbește au fost văzuți la Arad. „E greu de spus ce s-ar putea întâmpla. Jucători încă se mai pot duce, chiar din D Arad care nu a început încă. Chiar dacă, poate, unii au contracte se pot face liberi și ar putea veni la Liga a 2-a, dar totul depinde de conducere, de ceea ce-și dorește din punct de vedere financiar și fotbalistic. Probabil, însă, și mai multe se vor putea spune de săptămâna viitoare, poate chiar după meciul din etapa viitoare. Pe jucătorii străini, brazilieni sau nigerieni cum ziceți și dumneavoastră, nu i-am văzut la față. Nici eu și, din câte am înțeles, nici persoanele mai apropiate de club, Călin Petrică și Liviu Ilea. Poate că ei există și vor și veni la Pâncota, dar la teren nu am văzut pe nimeni”, a adăugat Pința.

Își dorește Leo Pința să continue la Pâncota? „Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine pe oriunde am activat, dar și recompensa trebuie să fie pe măsură. Indiferent că sunt la juniori sau la prima echipă, munca e muncă. La finalul lunii fiecare dintre noi, antrenori sau jucători trebuie să ducem acasă un ban. Dacă acest șucru nu se întâmplă, nu știu cum putem merge mai departe”, a răspuns experimentatul tehnician.

În fine, Leo Pința a clarificat și situația jucătorilor care până la a reveni la Pâncota s-au antrenat sub comanda sa la Zăbrani: „Oamenii de acolo au fost înțelegători până în momentul în care copiii au jucat pentru un alt club într-un meci oficial. Eu zic că nu sunt de condamnat, până la urmă fiecare e cu treaba lui”.

În meciul cu Sepsi OSK, Șoimii a avut în teren aceiași jucători ca și în deplasarea de la Afumați, acolo unde au pierdut cu 16-0: Pașca – Covaci, D. Dan (cpt.), Țugulescu, Morschl – Ștrengar – Farcaș, Dihel, Ursoi, Bogdan – D. Lung (Jurău ’65).

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 10:14 Campionat
Pe aceeași temă