Pandurii, un complex pentru Mioveni! Argeșenii au pierdut a doua deplasare din acest sezon, după ce au ratat șase ocazii clare de gol

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 12:45 Campionat
Pandurii, un complex pentru Mioveni!** Argeșenii au pierdut a doua deplasare din acest sezon, după ce au ratat șase ocazii clare de gol

Meciul dintre Pandurii și CS Mioveni, desfășurat sâmbătă la Târgu Jiu, și încheiat cu victoria oltenilor cu 2-0, a avut două reprize diferite, una care a aparținut Mioveniului, cu multe ocazii ratate și alta în care gazdele au marcat golurile la singurele șuturi pe poartă.

Prima repriză a aparținut în totalitate lui CS Mioveni, însă galben-verzii au ratat patru ocazii imense de gol. Prima în minutul 25, când Popescu l-a încurcat pe Balint în 6 metri și a pierdut balonul deși era singur cu portarul, a doua în minutul 33, când Ayza a trimis prea puternic și prea sus pentru Coșereanu, de pe stânga în fața porții, unde mijlocașul era singur, a treia câteva minute mai târziu, tot la pătrundere din lateral a lui Ayza, brazilianul ratând momentul șutului și ultima în prelungiri, când Balint a trimis peste din poziție excelentă, de la marginea careului.

După pauză, jocului argeșenilor nu a mai fost la fel de consistent, ocaziiile au fost mai puține, iar gazdele au marcat la singurele șuturi pe spațiul porții. Repriza a început, practic, cu golul lui Vodă, mijlocașul șutând de la 20 de metri la vinclu, cu toate că balonul a fost puțin atins și de portar. Ocaziile Mioveniului a fost ratate de Balint care a fost blocat în careu în poziție excelentă și de Rădescu, incomodat și el de un coechipier în momentul lovirii balonului cu capul, minge pe care scria gol.

Tot în această repriză au fost cele două căderi în careu ale lui Balint, dar ignorate de arbitru, în timp ce, în prima repriză, Ayza a solicitat 11 metri, la o ciocnire cu un adversar, dat tot așa, arbitrul a lăsat jocul să continue.

Scorul final a fost stabilit de Tudoran, în minutul 87, la al doilea șut pe poartă al gazdelor, acesta trimițând plasat, imparabil de la 18 metri central, după ce a fost lăsat să urce cu balonul spre poartă și să își potrivească mingea cum a vrut pentru șut.

Pandurii, un complex pentru Mioveni

Doar o singură dată a reușit CS Mioveni să învingă pe Pandurii Târgu Jiu, și asta se întâmpla tocmai în 2004, iar de alte două ori scorul a fost egal, în istoria celor 11 întâlniri directe. Victoria argeșenilor a venit în turul sezonului 2004/2005, în Liga a 2-a, în timp ce egalurile au fost în sezoanele 2003/2004 în Liga 2 și 2007/2008 în Liga 1.

În rest, Pandurii s-au impus de opt ori în fața galben-verzilor, de două ori chiar la scor, 5-1 în sezonul 2001/2012 în Liga 1 și 4-0 în deplasare, în sezonul trecut. În ultimele trei partide directe, toate în liga secundă, sezonul trecut și în acest campionat, gorjenii au câștigat de fiecare dată.

Trei faze discutabile

Arbitrul de centru, Omar Dumitrică, a judecat în favoarea gazdelor trei faze discutabile, toate suspecte de penalty în favoarea Mioveniului. Prima a avut loc în prima repriză, la o pătrundere a lui Ayza pe stânga. Brazilianul și-a făcut mingea pe lângă adversar, l-a depășit în viteză, a băgat piciorul în fața lui să șuteze, însă fundașul gazdă a pus contră, trimițând mingea în corner, dar dându-i și peste picior adversarului. Ayza a căzut, a protestat, dat arbitrul a dat doar corner. Alte două faze au avut loc în repriza secundă, la ambele Balint fiind ținut și căzând în careu. De fiecare dată, arbitrul a lăsat jocul să continue, considerând că intervențiile au fost regulamentare.

Au uitat să ceară schimbarea

Pandurii a început repriza a doua cu un om mai puțin pe teren, asta pentru că delegatul gazdelor a uitat să solicite o schimbare. Robert Gheorghe a rămas la vestiare, nemaiputând continua, iar în locul lui s-a pregătit să intre Trancă. Rezerva a fost dezechipată la marginea terenului gata să intre pe teren, însă după ce arbitrii au ieșit de la vestiare nimeni de la gazde nu a cerut înlocuirea. Astfel că Trancă a rămas la marginea terenului nebăgat în seamă de arbitri, iar centralul a dat drumul la joc.

Antrenorul gazdelor a luat instantaneu foc, neînțelegând ce se întâmplă și striga într-una la delegat: „Lucică! Lucică! Hai Lucică, a început meciul și noi nu am făctu schimbarea!”. Până la urmă, delegatul gazdelor a completat foaia cu schimbarea, a pasat-o rezervei de arbitru, iar în minutul 48, s-a făcut și înlocuirea.

PANDURII TÂRGU JIU – CS MIOVENI 2-0 (0-0)
Alexandru Vodă 49′, George Tudoran 87′

Mih. Cotolan – Konate, Rob. Gheorghe (Trancă 47′), D. Ciobanu, Brînzan (cpt.) – Vasilescu, Tudoran, Cenaj, Vodă, D. Pîrvulescu (P. Popescu 82′) – Blejdea (Nsiah 64′)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Dănescu, Măicăneanu, P. Popescu, Nsiah, Trancă, N. Cotolan
Antrenor: Adrian Bogoi

Sima – Alexe, Burnea, Celea, Ed. Stoica – Mîrzeanu (C. Năstăsie 75′), R. Lazăr – Coșereanu (Rădescu 57′), Val. Balint, Ayza (cpt.) – Al. Popescu (Seb. Ivan 70′)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Rob. Gherghe, Drugă, Al. Neagu
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

CS Mioveni a rămas cu șase puncte după etapa din weekend, echipa argeșeană fiind pe locul 10. Pandurii a făcut 7 puncte și a urcat pe locul 7. Etapa următoare, sâmbătă, la 11:00, la Mioveni va veni Metaloglobus. Pandurii joacă în deplasare la Daco-Getic București.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 12:45 Campionat
Pe aceeași temă