Pandurii, tot fără victorie pe propriul teren și după etapa a 6-a. „Avem oscilații și mă așteptam să pierdem. Mi-e și rușine de suporteri”

Deși venea după cel mai categoric succes stagional, scor 4-0 în deplasarea de la Mioveni, Pandurii Târgu Jiu n-a reușit nici de data aceasta să lege victoriile și a suferit a doua înfrângere consecutivă pe propriul teren. La Motru, elevii lui Adrian Iencsi au întâlnit, duminică, nou-promovata AFC Hermannstadt, iar ardelenii s-au impus cu 3-1.

Prima repriză a aparținut în totalitate oaspeților, care au marcat prin șuturile, din interiorul careului, ale lui Ionuț Stoica (21) și Petrișor Petrescu (31). În minutul 54, antrenorul „pandurilor” decide să opreze toate cele trei schimbări, iar, în minutul 63, nou-intrarul Ciprian Rus reduce din diferență, de la punctul cu var, după ce Daniel Tătar comisese henț în suprafața de pedeapsă.

Iencsi eliminat pentru proteste

Nervos, încă de la primele faze ale jocului, pe prestația arbitrilor, Iencsi, e în cele din urmă, evacuat din suprafața tehnică și, în ultimul sfert de oră, nu mai poate da indicații decât din tribună, la fel ca omologul său Alexandru Pelici, care fusese eliminat etapa trecută, cu UTA (2-0), tot pentru proteste.

Cei doi „principali” stau la câțiva metri unul de celălalt și asistă, cum, pe contraatac, Petrișor Petrescu izbutește „dubla” și duce scorul la 3-1. Partida se încheie cu victoria Sibiului, care urcă pe primul loc, profitând și de remiza liderului Ripensia, în partida disputată sâmbătă, cu FC Argeș (1-1).

„Am întâlnit o echipă puternică, foarte bine organizată. Am avut o primă repriză destul de slabă, pe parcursul căreia adversarul  a făcut diferența din toate punctele de vedere. În partea secundă, am jucat mult mai bine, după ce am  schimbat sistemul. Ne-am creat ocazii, dar n-am reușit să mai întoarcem rezultatul (n.r. – așa cum Pandurii o făcuse în primul meci de la Motru, cu Chindia, scor 3-3, după 0-2 la pauză). Din păcate, încă nu reușim să câștigăm meciurile de acasă. Mi-aș fi dorit foarte mult să obținem prima victorie la Motru. Mi-e și rușine de suporterii care fac eforturi și vin de la Târgu Jiu, să ne susțină.  Nu reușim să avem continuitate, dar, într-un fel, mă așteptam să pierdem! Spun că mă așteptam, fiindcă Pandurii e o echipă care suferă la capitolul omogenitate. N-am făcut pregătirea de vară împreună și vom mai avea oscilații.  Nu e însă normală maniera de arbitraj. Pe mine nu au cum să mă păcălească domnii arbitri. Ei nu știu să comunice. Nu pot să dau însă vina pe arbitraj pentru înfrângere, chiar dacă multe faulturi au fost acordate împotriva noastră”, a spus Iencsi.

Neînvinși în deplasare

Etapa viitoare, echipa sa, neînvinsă în deplasare, va juca la Balotești. „Dacă aș ști să se repetă istoria ultimelor etape, aș sta liniștit, dar sunt convins că ne așteaptă un joc dificil. Echipa din Ilfov are moralul bun după egalul de la UTA, plus că terenul de la Balotești e foarte mic. Nici nu știu dacă are dimensiunile regulamentare”, a precizat Iensci.

Pandurii a câștigat ultimele două deplasări, de la Metalogobus București (3-2) și CS Mioveni (4-0), succese interpuse de eșecurile de pe propriul teren,  cu Academica Clinceni (1-2) și Hermannstadt (1-3).

După eșecul cu Clinceni, Iencsi a operat mai multe modificări în formula de start, Daniel Celea, Denis Brînzan, Adrian Șut, George Tudoran, Mihai Maxin și Andrei Șendroiu fiind trimiși în primul 11 în locul lui Alexandru Vodă, Bogdan Dărăricu, Ionuț Raiciu, Rodemis Trifu, Vlad Bujor, respectiv Ciprian Rus. „Nu știu dacă voi face iar modificări, dar e normal să faci îmbunătățiri când vi după un joc mai slab. La fotbal, mereu ai șansa să te revanșezi”, a conchis Iencsi.

PANDURII TÂRGU JIU – AFC HERMANNSTADT 1-3
Ciprian Rus 63′ – pen. / Ionuț Stoica 21′, Petrișor Petrescu 32′, 80′

Rz. Stanca – Homei, D. Lung, Celea, D. Drugă – Șut, Brânzan (Șendroiu 54′), Tudoran (Cip. Rus 54′) – M. Maxin, Dodoi, Bujor (Dănăricu 54′)
Rezerve neutilizate: Ov. Jianu – D. Pîrvulescu, Vodă, Turda
Antrenor: Adrian Iencsi
Eliminat: Adrian Iencsi 74′ (antrenorul a fost trimis în tribună pentru proteste)

H. Moldovan – D. Tătar, I. Stoica, R. Crișan, Pamfile – Dâlbea (cpt.), Boboc – S. Lupu (Al. Neacșa 61′), C. Neagu (Herghelegiu 71′), P. Petrescu (I. Popa 84′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Ciorgovean – Criștiu, Cîrstean, Necșulescu
Antrenor secund: Eugen Beza

Stadion: Minerul (Motru); Spectatori: 400; Arbitru: Andrei Antonie (București); Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Florin Pucheanu (Târgoviște).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă