Pandurii rămâne mai bună în deplasare! Ploaie, după remiza cu UTA, la debutul ca principal al gorjenilor: „Am câștigat un punct, nu am pierdut două”

Marius ANGHEL 09 Oct. 2017, 18:33 Campionat
Pandurii rămâne mai bună în deplasare!** Ploaie, după remiza cu UTA, la debutul ca principal al gorjenilor:

La primul meci în campionat ca antrenor principal la Pandurii, Marcel Ploaie a debutat cu o remiză, continuând astfel rezultatele pozivite ale gorjenilor în partidele din deplasare. Oltenii au condus cu 2-0 la Șiria pe UTA, însă se pot declara norocoși că au plecat cu un punct, asta deoarece în ultimele minute arădenii au ratat un penalty. Răzvan Stanca a parat lovitura de pedeapsă bătută de Bogdan Burlă, iar meciul s-a încheiat 2-2.

„Deși am condus cu 2-0, eu zic că am câștigat un punct astăzi și nu am pierdut două. Când UTA a început să preseze, teama de a nu pierde i-a făcut pe jucători să cedeze. Nu a fost o chestiune legată de pregătirea fizică, ci psihic am făcut pasul înapoi. Aceste lucruri se întâmplă în capul jucătorilor, nu le spunem noi de pe bancă să se retragă. Asta e, nu am știut să gestionăm rezultatul, gazdele au avut un penalty pe final și puteam pierde jocul. Burlă a bătut bine, dar Stanca a ghicit colțul”, a spus, citat de Sport Arad, Ploaie la finalul meciului desfășurat duminică.

Înlocuitorul lui Adrian Iencsi a făcut dese comparații între UTA și Pandurii. „Atât pentru mine cât și pentru Cristi Todea, e greu să construim o echipă într-o săptămână, două. Sperăm și noi și gazdele să fim mai sus cât de curând, căci nu avem echipe de locurile pe care le ocupăm. Vrem să fim mult mai sus ambele, având în vedere valoarea loturilor de fotbaliști, poate ne lipsește și norocul… Conducerea mi-a dat credit până la finalul turului, trebuie să încerc să fac cel puțin 20 din 27 de puncte posibile. Asta îmi doresc eu, ca să ne apropiem de locurile promovabile”, a mai declarat Ploaie.

În finalul conferinței de presă, Marcel Ploaie a avut o remarcă ce îi unge pe suflet pe suporterii utiști. „Am înțeles că zilele trecute s-a comemorat la Arad 49 de ani de la dispariția lui Petschovski. În legătură cu asta, țin să vă mărturisesc că profesorul Gheorghe Constantin, mentorul meu, mi-a spus că cel mai bun jucător pe care l-a văzut în viața lui a fost chiar Iosif Petschovski. Nu Dobrin, nu Hagi, nu Balaci sau Liță Dumitru, ci Petschovski și trebuie să fiiți mândri de asta”, a încheiat antrenorul echipei Pandurii, citat de Sport Arad.

Înaintea meciului de la Șiria, Ploaie a mai condus Pandurii din postura de principal în meciul din turul 4 al Cupei României cu CSM Școlar Reșița. Gorjenii au remizat cu echipa de Liga 3 1-1 după 90 de minute și 2-2 după 120 de minute, iar la loviturile de departajare au pierdut cu 3-5.

După 11 etape desfășurate în campionat, Pandurii are doar 13 puncte și se află abia pe locul 12, la două puncte peste UTA, care e pe ultimul loc retrogradabil.

Foto: Ciprian Petcuț

Marius ANGHEL 09 Oct. 2017, 18:33 Campionat
Pe aceeași temă