Dezastrul de la Farul, dezvăluit din interior de un jucător! S-a dezlănțuit după ultimul meci al sezonului: „Este jenant ce se întâmplă la Constanța. Rușine primarului Făgădău”

Marius ANGHEL 31 May. 2019, 18:07 Campionat

SSC Farul a încheiat prima participare în Liga 2 cu o remiză pe teren propriu, 1-1 cu Ripensia, s-a salvat de la retrogradare și momentan se află pe locul 12, până la disputarea celorlalte partide ale etapei a 38-a. Jucătorii au primit vacanță după această partidă și nu știu dacă se vor mai întoarce la echipă. Gruparea constănțeană are datorii mari, Fiscul i-a blocat conturile, patronul Ciprian Marica a ajuns la capătul resurselor, iar primarul Decebal Făgădău, care în ultimul an nu a alocat niciun ban clubului, spune că nu-l poate finanța decât din sezonul viitor.

Cu datorii de aproximativ 300-350.000 de euro către Fisc și către furnizori, Farul se află mai aproape de faliment decât de continuarea activității. Potrivit legii, autoritățile publice nu pot aloca bani pentru proiecte unor entități private decât dacă acestea au fișa fiscală curată – adică nu au datorii la stat. Totuși, surse ale ProSport spun însă că proiectul trimis de Marica a fost pierdut de funcționarii Primăriei!

Inclusiv jucătorii echipei constănțene au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește situația clubului. La începutul meciului de astăzi cu Ripensia au protestat prin a rămâne nemișcați în propria jumătate și a nu se implica în joc pentru trei minute. Adversarii au fost solidari și au pasat între ei, fără să atace poarta.

„Am jucat fără să fiu plătit. Ne-am hrănit numai cu promisiuni și banii trimiși de familie”


După disputarea partidei, unul dintre jucătorii cu personalitate din lotul lui Petre Grigoraș și-a spus pe pagina sa de Facebook marea dezamăgire trăită la Farul. Alexandru Nicolae Moise a scris faptul că în toată perioada în care a evoluat la echipa constănțeană a jucat fără bani, s-a hrănit cu promisiuni și ajutor din partea familiei sale. Atacantul de 24 de ani pare decis să nu mai continue la Farul, fiindcă spune că s-a încheiat acest capitol, și arată și strigă rușine către primăria Constanța și edilul-șef Decebal Făgădău.

„Încep această postare prin a mulțumi familiei mele, care m-a susținut financiar și moral pe toată perioada petrecută la Farul. Mulțumesc colegilor mei, care au fost ca o a doua familie pentru mine. Am împărțit bune și rele împreună. Mulțumesc domnului profesor Grigoraș, care ne-a fost ca un mentor, care ne-a ridicat moralul și a fost lângă noi chiar dacă situația din club nu era una fericită. Mulțumesc fanilor care au fost lângă noi și în momente de victorie, dar și când am pierdut.

Se închide un capitol frumos la clubul Farul și las în urma amintiri frumoase, dar plec cu un gust amar și dezamăgit că am jucat fără să fiu plătit. Am dat tot ce am avut mai bun și cei în măsură să ne plătească au cam uitat acest lucru. Ne-am hrănit numai cu promisiuni și banii trimiși de familie.

Este jenant ca la un oraș ca Constanța să nu existe un stadion, să nu existe minime condiții de antrenament, să stăm luni de zile fără apă caldă, fără o sală de forță în care să nu fie inundație. Să ne antrenăm prin tot felul de localități pentru că stadionul Farul este o ruină. Rușine primarului Făgădău, că habar nu are ce înseamnă fotbalul și se ascunde în spatele unor declarații pompoase. Rușine Primăriei Constanța pentru că implicarea lor în zona fotbalului constănțean este zero.

Dar, poate fanii își vor aminti de noi și de condițiile mizere în care ne-am antrenat, își vor aminti că am plecat fără să fim plătiți și la alegeri îl vor trimite acasă pe acest individ. Să ne vedem cu bine!”, a spus Moise pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Moise a fost adus la SSC Farul după ce s-a început sezonul, de la Axiopolis Cernavodă, din Liga 3, iar în acest sezon a evoluat în 25 de meciuri, în 18 ca titular, și a înscris patru goluri. În jocul cu Ripensia a fost utilizat în repriza a doua, după ce la pauză i-a luat locul lui Ispas.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 31 May. 2019, 18:07 Campionat
Pe aceeași temă