Pandurii a obținut, vineri, din partea Curții de Apel Craiova, cu o zi înaintea meciului de la Timișoara cu ASU Poli, ultimul programat în 2019 pentru ambele formații, suspendarea deciziei Tribunalului Gorj de executare a clubului ca urmare a aprobării deschiderii procedurii de faliment. Gorjenii își prelungesc agonia pentru anul următor, iar antrenorul speră ca jucătorii săi să nu intre în vacanță cu buzunarele goale și face un nou apel către acționari sau potențial investitori.
„Eu nu fac parte din niciun partid politic, partidul meu e fotbalul, iar acum activez la o filială mare a fotbalului, cum este Pandurii Târgu Jiu”
Problemele financiare ale clubului emblemă a orașului Târgu Jiu și a județului Gorj îi vor lăsa, cel mai probabil, și de sărbători fără bani pe jucătorii de la Pandurii, lucru pe care noul antrenor al echipei nu îl consideră normal. Călin Cojocaru a făcut din nou apel față de situația disperată și le-a amintit factorilor de decizie că fotbalul nu are culoare politică.
„Echipa asta merită mai mult, eu nu fac parte din niciun partid politic, partidul meu e fotbalul, iar acum activez la o filială mare a fotbalului, cum este Pandurii Târgu Jiu, și vreau tot ce e mai bun pentru această echipă. De când am venit, am încercat să schimb puțin atmosfera și organizarea clubului, vreau mai mult de la toată lumea, în special de la băieți. Am arătat foarte rău la meciul cu Rapid, dar de la meciul cu Chiajna am început să arătăm mult mai mult a echipă”, a spus Călin Cojocaru la conferința de presă de dinaintea jocului cu ASU Poli.
Dispariția clubului Pandurii, comparată cu dispariția operelor din Târgu Jiu ale lui Brâncuși: „Nu vine nimeni să se căsătorească la Poarta lui Cojocaru”
Antrenorul a spus despre clubul Pandurii că este un brand al orașului Târgu Jiu și l-a comparat cu operele sculptorului Constantin Brâncuși. O retrogradare în Liga 3 e pusă în spatele factorilor locali și a foștilor conducători.
„Dacă va retrograda echipa în Liga 3 se poate vorbi de responsabilitatea tuturor factorilor locali, și autoritățile locale și conducerea care a fost de-a lungul timpului la club, că a ajuns acolo un club cu o asemenea tradiție. Un club de elită, cum a fost Pandurii, nu avea voie să ajungă în aceste condiții. Am mai spus că Pandurii este un brand al orașului Târgu Jiu, cum sunt și operele lui Brâncuși de aici. Dacă ia cineva operele lui Brâncuși, puneți altele în loc? Dacă, să presupunem prin absurd, dacă moșteniorii lui Brâncuși ar lua operele de aici, ce facem? Punem altele în loc? Au ele aceeași valoare? Cum vor să pună ceva în loc la Pandurii… Nu va mai fi la fel atunci, nu vor mai veni tinerii să se căsătorească la Poarta Sărutului de Anul Nou, dacă nu mai e opera autentică făcută de Brâncuși. Nu vine nimeni să se căsătorească la Poarta lui Cojocaru. Același lucru vă spun și despre Pandurii. E greu să ajungi unde a ajuns această echipă. Dacă pleci de la zero, investești enorm într-o nouă echipă ca să ajungi aici, la acest nivel, cu istoria pe care o are Pandurii, să ajungi să te bați în Europa League e foarte, foarte greu. Și să ai atâția jucători care au jucat la Pandurii, la cel mai înalt nivel, iar acum sunt în Liga 1, la fiecare echipă cred că sunt unul-doi jucători care au fost și la Târgu Jiu, și să nu profiți de imaginea bună pe care o fac. E păcat că, având Târgu Jiul acest stadion, să nu aibă și o echipă competitivă. Și acest lucru depinde de toată lumea din acest oraș care are putere de decizie”, a spus Cojocaru.
„Am mulți copii la echipă și încă mai cred în Moș Nicolae unii dintre ei”
Călin Cojocaru a încercat să sensibilizeze autoritățile locale și prin cuvinte despre jucătorii săi tineri din lot, care mai cred în Moș Nicolae și așteaptă cadouri. Autoritățile locale n-au mai sprijinit financiar clubul Pandurii din 2014. Din 2016 a intrat în insovlență, iar acum i s-a declarat falimentul.
„Am mulți copii la echipă și încă mai cred în Moș Nicolae unii dintre ei, de aceea aștept, și în ceasul al 12-lea, ca autoritățile să își îndrepte atenția spre ei, fiindcă merită. Am promovat la echipă câțiva tineri de 17 ani și ați văzut că unul dintre ei, Peia, a jucat titular și deja se interesează mai multe echipe de el, având doar două meciuri la Liga 2. Dacă acești copii joacă mai multe meciuri pentru această echipă, sunt un bun al comunității, cum este și Pandurii. Pentru că Pandurii Târgu Jiu nu este nici echipa lui Cojocaru, nici echipa lui Floroiu, este echipa comunității de aici din Târgu Jiu. Lucrul acesta trebuie să se înțeleagă și trebuie ajutați acești copii. Rasoveanu a fost convocat deja la naționala de juniori, deci Târgu Jiu este un oraș care produce, prin echipa aceasta Pandurii, mulți jucători. Pe mulți dintre ei i-am avut și eu ca antrenor, de-a lungul timpului, cum a fost Avramescu, Mărgărit, Unguru și nu mai zic de cei care au plecat la nivel înalt. Eu zic că acest lucru trebuie să miște cumva autoritățile locale, să vină să îi ajute pe acești copii pentru că vin și la ei sărbătorile și să vină și la ei Moș Nicolae sau Moș Crăciun, fiindcă sunt marea majoritate copii. Ei și-au făcut treaba pe teren, că puteau mai bine e adevărat, dar trebuie și un mediu corespunzător pentru acest lucru. Și noi o să încercăm să îl creăm și din iarnă se va vedea o altă echipă, o altă atitudine profesionistă și jucători care vor da totul pe teren. Se vede că se poate mai mult, dar pentru lucrul acesta trebuie să ne pregătim și să avem o atitudine corespunzătoare. Și autoritățile locale și factorii de decizie să ajute jucătorii, să le dăm ceva, să aibă și ei sărbători fericite, pentru că așa e normal. Echipa Pandurii Târgu-Jiu este echipa orașului Târgu-Jiu și nu a unei persoane”, a mai declarat antrenorul echipei Pandurii.
Pandurii își încheie meciurile din acest an la Timișoara, sâmbătă, când, de la ora 14:00, o întâlnește pe ASU Poli. Gorjenii sunt pe ultimul loc în Liga 2 după 20 de meciuri, cu 8 puncte, în timp ce ASU Poli e pe poziția a 7-a, cu 28 de puncte.