Pandurii, în faliment! Clubul gorjean anunță că va face apel la decizia Tribunalului Gorj

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 19:07 Campionat
Pandurii, în faliment!** Clubul gorjean anunță că va face apel la decizia Tribunalului Gorj

Tribunalul Gorj a admis, astăzi, 27 noiembrie 2019, cererea lichidatorului judiciar al Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Consulting Compny IPURL, de a declara falimentul clubului gorjean din Liga 2. Decizia nu este definitivă, iar Pandurii anunță că va face apel, astfel că, pentru moment, gruparea condusă de Marin Condescu își poate continua activitatea.

„Admite cererile formulate de către administratorul judiciar CONSULTING COMPANY IPURL și creditoarea AJFP GORJ privind deschiderea procedurii falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU. Dispune deschiderea procedurii generale a falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU Dispune dizolvarea debitoarei și ridicarea dreptului de administrare.
Desemnează lichidator judiciar provizoriu CONSULTING COMPANY IPURL care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.64 din lege cu un onorariu lunar de 5000 lei din averea debitoarei. Dispune notificarea deschiderii procedurii debitorului, creditorilor prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență și Oficiului registrului comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj, în vederea efectuării mențiuni.
Fixează termen pentru predarea gestiunii 23.12.2019. Fixează termen pentru depunerea cererilor de creanțe născute după deschiderea procedurii insolvenței la data de 10.01.2020.
Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și publicarea în BPI a tabelului suplimentar al creanțelor la 29.01.2020. Termenul pentru depunerea contestațiile la tabelul suplimentar de creanțe este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului de creanțe.
Fixează termenul pentru tabelul definitiv consolidat de creanțe la 12.02.2020″
, e decizia Tribunalului Gorj.

Pandurii va face apel la această decizie a instanței

„Conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu va face apel la decizia instanței care a admis cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment a clubului și anunță că activitatea clubului va continua conform programului stabilit și echipa de seniori precum și cele de juniori vor continua competițiile”, anunță Pandurii pe site-ul oficial.

Pandurii trebuie să primească 3,3 milioane de euro de la acționari

Decizia de astăzi vine după ce Pandurii obținuse pe 18 septembrie 2019 un succes important împotriva acționarilor clubului. Curtea de Apel Craiova a stabilit atunci ca cei cinci acționari, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia și SC Artego SA, să achite peste 3 milioane de euro, sumă ce reprezintă cotizațiile aferente anilor 2014-2017.

Procedurile de executare silită au fost tergiversate, astfel că Pandurii nu a primit niciun leu din acei bani nici acum, la două luni distanță.

În acest moment, la finalul turului, Pandurii Târgu Jiu ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, pe 19, cu doar 8 puncte acumulate în 18 meciuri. În 2019 mai are programate două jocuri, ambele din retur, cu Turris Oltul (sâmbătă, de la ora 17:00, la Târgu Jiu) și cu ASU Poli (pe 7 decembrie, la Timișoara).

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 19:07 Campionat
Pe aceeași temă