Pandurii, campionii egalurilor. Echipa gorjeană își continuă seria fără victorie în acest sezon pe teren propriu. „Unii jucători nu-s cu gândul la Pandurii”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 10:37 Campionat

Pandurii Târgu continuă parcursul dezamăgitor în Liga 2. Deși a făcut cel mai bun meci, din tur, pe teren propriu, echipa preluată de Adrian Bogoi tot n-a reușit să spargă gheața la Motru, sâmbătă, în etapa a 17-a, remizând cu Ripensia Timișoara, scor 1-1. Pandurii a înregistrat astfel al optulea rezultat de egalitate în acest sezon, fiind singura cu un astfel de procentaj.

Gorjenii au trimis de trei ori balonul în bară, prin Dănăricu (18), Brânzan (45) și Bujor (84), au mai avut alte ocazii mari, prin Rus (33, 39), Pîrvulescu (49) și Vasilescu (90), dar n-au scos decât o remiză sâmbătă, în cadrul etapei a 17-a. Și adversara, Ripensia, a avut o bară, la șutul lui Mediop, din prelungiri. Tot Mediop a mai avut șansa golului, în minutele 10 și 86. De înscris, au făcut-o Dănăricu, în minutul 29, printr-un șut plasat, de la 18 metri, și Matiș, în minutul 52, acesta egalând după o greșeală colectivă a apărării gazdelor.

Militaru: „Ratăm prea mult și facem niște greșeli impardonabile”

S-a încheiat 1-1, și Pandurii a ajuns la cea de-a opta remiză stagională, fiind urmată, în acest clasament, de FC Argeș, cu șapte egaluri, în timp ce Ripensia și UTA au câte șase remize. În clasamentul general, Pandurii ocupă locul 16, primul retrogradabil, cu doar 17 puncte acumulate.

„Am făcut o primă repriză foarte bună, cum am făcut-o și în intermediara de miercuri, de la Luceafărul, când am și ratat un penalty la 0-0, plus alte ocazii. Cu Ripensia, ne puteam desprinde lejer la 2-0 și cred că jocul ar fi fost închis. După egalare, jocul a luat o altă turnură. Din păcate, ratăm prea mult și facem niște greșeli impardonabile. Pe un fond de joc bun, am fost egalați, iar pe final puteam chiar să pierdem acest joc, care, până la un anumit punct, a fost la discreția noastră. Repet, facem aceleași greșeli meci de meci. Mai sunt patru etape, sper să mai adunăm puncte, iar în iarnă vom trage linie. Din păcate, unii jucători nu-s cu gândul la Pandurii”, a declarat, la conferința de presă, antrenorul-secund al echipei Pandurii, Dragoș Militaru.

Noul principal Adrian Bogoi n-a putut sta pe banca tehnică, deoarece conducerea echipei gorjene nu i-a înregistrat contractul la FRF. Indicații, de la marginea terenului, a dat Dorian Gugu, care a fost secund și în precedentele patru mandate, ale lui Ștefan Nanu, Mihai Teja, Adrian Iencsi sau Marcel Ploaie.

Militaru a venit în etapa a doua odată cu Iencsi, cu care mai lucrase și la Unirea Jucu. „Nu ar fi corect să spunem că de vină sunt ceilalți antrenori, sau să spunem că unul a avut o vină mai mare sau mai mică. La o adică, toți suntem vinovați, împreună cu jucătorii. Sunt mai mulți factori. Noi îi pregătim, le dăm încredere, dar, uite, că nu câstigăm nici când jucăm bine. Era normal, după 1-1, oaspeții să atace mai mult și ei, având și moralul mai bun. Nu cred că Ripensia a venit la egal. Voia să câștige. Am avut și indisponibili, pe Drugă, Homei și Maxin, a trebuit să completăm lotul și cu jucători de la juniori republicani. S-au adunat și cartonașe și accidentări. Băieții au făcut un efort mare. Păcat că n-au știu să gestioneze anumite momente”, a completat Militaru.

Vrea victorii pe final de an

Secundul pandurilor speră ca echipa să nu mai piardă și ultimele două jocuri de acasă, în care va întâlni Dacia Unirea Brăila și FC Argeș. „Din totalul de 22 de goluri primite, 13 au fost din lovituri libere și penalty-uri, iar șase-șapte pe grave greșeli personale. De două meciuri avem ocazii clare-clare și tot nu câștigăm. Poate e un blocaj. Jucătorii tineri poate se sperie în fața porții. Păcat că n-am câștigat cu Ripensia, fiindcă am făcut unul dintre cele mai bine meciuri de acasă. Multe cornere, posesie, cum nu am avut în trei-patru meciuri adunate, la precedentele jocuri de acasă. Cu Suceava (n.r. – scor 0-1, la Motru), de exemplu, am jucat execrabil, chiar și cu Clinceni (n.r. – scor 1-2 la Motru). Dar am jucat bine cu Afumați (n.r. – scor 1-1 la Motru) sau cu Politehnica Timișoara, când am fost eglați în prelungiri. Avem jucători tineri, care greșesc pe fondul lipsei de experiență și asta ne costă. Mai avem două meciuri acasă, pe care sper să le câștigăm. Mergem și la Târgu Mureș, etapa viitoare, să învingem. Noi, staff-ul, avem încredere si asta transmitem și jucătorilor”, consideră Militaru.

Acesta a mai constatat că ASA Târgu Mureș joacă mai bine de când a fost declarat falimentul clubului. Nu și-ar dori ca și la Pandurii, pe 17 ianuarie 2018, Tribunalul Gorj să declare falimentul echipei de pe malul Jiului: „La ASA, de când s-a declarat falimentul clubului, echipa merge mai bine. Are două victorii consecutive. Nu știu dacă va termina campionatul, dar jucătorii joacă să se afirme, să prindă în iarnă un contract mai bun, la altă echipă. Bineînțeles, că nu mi-aș dori să se declare și la noi falimentul, ca să jucăm mai bine. Trebuie s-o facem prin altă atitudine. Repet, unii jucători nu-s cu gândul aici”.

Un câine i-a oprit pe gorjeni din atac

Meciul de la Motru a oferit înainte de pauză și un moment hazliu. Jocul a fost întrerupt circa două minute de prezența pe gazon a unui câine. Fotbaliștii gorjeni l-au alergat pe patruped, însă l-au evacuat cu greu de pe suprafața de de joc.

Jucătorii utilizați în meciul cu Ripensia: Rz. Stanca (cpt.) – Celea, Turda, D. Lung, Al. Vasilescu – Șut, Dănăricu (Bujor 68), D. Pîrvulescu (Raiciu 83), Brînzan – Dodoi (Durkovic 77), Cip. Rus.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 10:37 Campionat
Pe aceeași temă