Panduri nesincronizați după pauză. Trupa lui Cojocaru a încasat din nou patru goluri în repriza secundă. „Apare debandada pe final și nu înțeleg de ce”

Pandurii Târgu Jiu n-a rezistat decât 50 de minute de joc cu Viitorul Pandurii, în ineditul derby de la Târgu Jiu. După 0-0 la pauză, s-a încheiat 4-0 pentru echipa-gazdă din etapa a 23-a a Ligii 2, trei dintre goluri fiind primite în ultimele zece minute ale partidei.

Scenariul a fost oarecum similar cu cel din etapa trecută, când Pandurii a fost învinsă de CSM Reșița cu 4-1, după ce oltenii au condus până în minutul 60. Celelalte reușite au avut loc în minutele 71, 89 și 90! Acum, cu Viitorul Pandurii, echipa condusă de Călin Cojocaru a primit golurile în minutele 50 (Darius Buia), 82 (Marius Cioiu) și 89 și 90+2 (ambele marcate de Vlad Rusu).

„Același parcurs, din nefericire pentru noi, ca etapa trecută. Am jucat bine o oră, iar după primul gol picăm psihic, iar pe final intervine și debandada. Nu înțeleg de ce. Grav e că fac greșeli tocmai jucătorii cu experiență: greșeli de marcaj, de poziționare, nesincronizări, lucruri care ne-au costat. Nu accept așa ceva. Am luat goluri foarte ușor. Fotbalul nu se joacă doar o oră. Nu vreau să reproșez nimic juniorului Krupenschi (n.r. – portarul). Am fost foarte dezorganizați pe faza defensivă. Aștept altceva de la ei. De săptămâna viitoare, vreau să am în vestiar doar războinici, care aleargă și dau totul pe teren, nu plângăcioși care cauză scuze. Eu zic că am în lot jucători tineri, de viitor, chiar dacă acum pică pe final. Vor crește treptat-treptat. Etapa viitoare, cu FC Argeș, vor reveni și Cotolan și portarul Oprița. Sper să-l recuperăm pe Trancă. S-a accidentat destul de rău în minutul 20″, a declarat antrenorul Călin Cojocaru.

Săgeți către cealaltă echipă a orașului, Viitorul Pandurii

Tehnicianul echipei Pandurii a vorbit și despre atmosfera din tribune. Doar 300 de spectatori au fost prezenți la derby-ul orgoliilor de la Târgu Jiu. Meciul a fost în pericol să se joace fără spectatori, din cauza cazurilor de coronavirus din Gorj, dar organizatorii au primit, în cele din urmă, acordul FRF, pentru a permite accesul publicului pe stadion. Majoritatea celor prezenți, precum și o galerie inimoasă, formata din 25 de fani, au susținut Pandurii.

„Era normal ca publicul să fie de partea noastră. A jucat o echipă din Târgu Jiu și atât. Noi suntem echipa-fanion a județului. Suporterii știu doar o echipă în oraș”, a spus Cojocaru, luând peste picior clubul lui Nicolae Sarnică, fost ACS Șirineasa, fost ACS Energeticianul, mutat de la Șirineasa la Petroșani și mai apoi la Turnu Severin și încurajat de rudele și angajații afaceristului gorjean.

Echipa-fanion a orașului Târgu Jiu, Pandurii, se află pe ultimul loc în Liga 2, 19, cu doar 8 puncte acumulate în 23 de etape, și e deja cu un picior în Liga 3.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă