Otopeniul e în vrie! Jucătorii sunt revoltați că sunt neplătiți cu lunile!

Mihai Andries 25 Oct. 2012, 08:53 Campionat
Otopeniul e în vrie!** Jucătorii sunt revoltați că sunt neplătiți cu lunile!

Eșecul de ieri cu Săgeata Năvodari a întins la maxim nervii staffului tehnic, dar mai ales al jucătorilor de la Otopeni. Mai multe mesaje au ajuns pe adresa siteului Liga2.ro, în care fotbaliștii clubului ilfovean se plâng că au ajuns la capătul răbdărilor, unii dintre ei fiind neplătiți de aproape șase luni. Situația pare incredibilă, în condițiile în care în vară, gruparea ilfoveană a schimbat un lot întreg, plecând mai bine de jumătate de echipă, iar la veniri lista fiind la fel de voluminoasă. Asta ca să nu mai spunem că a fost adus un antrenor cu nume, Viorel Ion, care a făcut o treabă destul de bună la fostul său club, CF Brăila.

Otopeniul nu a lăsat niciun moment impresia că probleme ar fi atât de grave la club, în condițiile în care startul de sezon a fost unul debordant, cu patru victorii din patru meciuri. A urmat un prim semnal de alarmă după unul dintre cele mai slabe meciuri ale sezonului, egalul alb cu Chindia. Al doilea semnal de alarmă a venit de la egalul de acasă cu Unirea Slobozia, o echipă nou-promovată în acest eșalon.

Primul eșec al sezonului a venit în urma unui meci controversat cu Brăila, acolo unde s-au plătit o serie de polițe pentru scandalul din vară cu aducerea lui Viorel Ion și a unui număr impresionant de jucători de la gruparea de pe Dunăre la Otopeni. Optimiștii au crezut că a fost o problemă de moment, dar ceea ce nu se vedea la suprafață a măcinat echipa serios în ultimele săptămâni și acest lucru s-a văzut și în eșecul de ieri de la Năvodari.

Se vorbește de jucători care nu mai au cu ce să vină la antrenamente sau să își plătească ratele sau chiriile, de jucători care și-au vândut mașinile sau care urmează să o facă din cauza salariilor restante care nu au mai fost văzute cu lunile. Problemele nu sunt noi, totul părând a porni de la retrogradarea din Liga 1, un sezon care a secătuit serios rezervele clubului cu salarii mari și nejustificate pentru efortul depus de unii jucători. Însă lucrurile au părut că au intrat pe un făgaș mai bun din această vară, însă se pare că nu este așa. Și toate acestea au loc într-un oraș cu un număr mare de firme cu putere financiară mare, asta ca să nu mai vorbim de existența Aeroportului Otopeni, care la rândul lui aduce o serie de beneficii financiare importante orașului.

Iată câteva din mesajele primite:

„Sperăm că problemele financiare să se rezolve cât mai repede. Oricâtă voință am avea nu putem trăi cu aer. Nu ne așteptam ca la un astfel de club să fie astfel de probleme.”

„La început totul a fost lapte și miere, acum s-a transformat în fiere. Nu mai avem cu ce să venim la antrenamente, atmosfera e destul de sumbră. Ni s-a spus tot promis că banii o să vină, dar nu mai cred nimic”

„Ni s-a promis că până la sfârșitul săptămânii se vor rezolva problemele financiare. Dacă nu, nu știm unde se va ajunge…”

„Am început bine campionatul, dar în ultimele meciuri am căzut și e normal. Când nu ai ce mânca, nu ai ce pune pe masă, nu ai cu ce să îți plătești chiria, întreținerea sau ratele, nu prea mai ai tragere de inimă”

Contactați telefonic pentru a comenta declarațiile jucătorilor, oficialii echipei au refuzat să comenteze situația de la club. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, nu de alta, dar Otopeniul are în istoria recentă precedentul echipei de baschet care s-a desființat în plin campionat în ciuda palmaresului onorant pe care îl avea.

Sâmbătă la Otopeni vine liderul Sportul, care nu a pierdut niciun punct în acest sezon de campionat și un nou eșec al ilfovenilor ar tulbura și mai rău apele și așa foarte învolburate

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Foto: PHOTOCHIC.ro

Mihai Andries 25 Oct. 2012, 08:53 Campionat
Pe aceeași temă