Oprița pierde împotriva echipei pe care a promovat-o din Liga 3 în Liga 1! Daco-Getica bate Mioveniul, cu un gol senzațional, dar după un penalty refuzat de arbitru

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 16:24 Campionat
  • CS Mioveni a fost învinsă în etapa a 33-a a Ligii 2, în deplasare, la București, de Daco-Getica, la limită, cu 1-0, într-o partidă în care ostilitățile au fost conduse de argeșeni. Un penalty neacordat în primele minute și un gol de la 25 de metri au condus la această înfrângere nemeritată, după aspectul jocului.
  • Daniel Oprița, antrenorul Mioveniului, a pierdut la revenirea în Colentina, împotriva echipei pe care o promova din Liga 3 în Liga 1.

 

În minutul 4, Valentin Balint a pătruns în careu, singur, și a fost împins din spate în momentul șutului. A căzut, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, deși penalty-ul a fost evident și recunoscut la final de oficialii gazdelor. În primele 20 de minute de joc, Mioveniul a forțat, a fost mai prezentă în joc și a fost periculoasă în fața porții, însă golul a venit din partea gazdelor, care la prima fază de poartă au deschis scorul cu un șut puternic de la distanță, al lui Nicolae Mușat (22).

Repriza a doua a început cu ocazia imensă a argeșenilor, Rădescu (49) și, apoi, Balint ratând în aceeași fază din poziții ideale. Presiunea pusă de Mioveni a continuat, însă și bucureștenii au ieșit în câteva rânduri la rampă, la ocaziile lui Grecu (59), Cârjan (68), Nsiah (75), însă insuficiente pentru a-l învinge pe Popescu.

Meciul s-a încheiat cu ocaziile lui Rădescu, mai întâi o reluare în forță de la 16 metri, puțin pe lângă poartă și apoi un nou șut de la 25 de metri, cu pământul, respins cu greu de portar în ultimele minute de joc.

CS Mioveni a ajuns astfel la al patrulea meci consecutiv în care nu câștigă și obține doar un punct, astfel că rămâne cu 49 de puncte și e pe locul 7.

În schimb, Daco-Getica face 39 de puncte și se îndepărtează la patru puncte de Energeticianul, ultima clasată pe pozițiile retrogradabile. Bucureștenii au câștigat ultimele trei meciuri în fața unor adversari superiori, cu FC Argeș (1-0), Petrolul (3-1) și CS Mioveni (1-0).

DACO-GETICA BUCUREȘTI – CS MIOVENI     1-0
Nicolae Mușat 22′

Gavrilaș (cpt.) – C-tin. Dedu, I. Prodan, Motroc, Mușat – Tudorică (Cotigă 72′) – Mih. Stancu (Bustea 40′), D. Cârjan (Vl. Georgescu 80′), Călințaru, Rob. Grecu – Nsiah
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Prodan, Raph. Stănescu, Măd. Martin
Antrenor: Marius Baciu

Fl. Croitoru – Ct. Alexe, Trașcu, Burnea, Ed. Stoica – M. Șerban, R. Lazăr – Hergheligiu (Isfan 63′), C. Năstăsie, Ayza (cpt.)(Rădescu 46′) – Val. Balint (Alin Călin 80′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Rob. Gherghe, Tirică, Al. Dumitrache
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești); Asistenți: Mihaela Țepușă și Roxana Ivanov (ambii din București).

Etapa următoare, CS Mioveni joacă pe teren propriu cu SSC Farul, iar Daco-Getica o întâlnește în deplasare pe Luceafărul Oradea.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 16:24 Campionat
Pe aceeași temă