Oprița, deprimat după eșecul la scor cu Chindia, la finalul căruia suporterii Mioveniului i-au cerut demisia. „E normal. Problema e că nici eu nu am răbdare cu mine. Vreau rezultate imediate”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 21:00 Campionat
Oprița, deprimat după eșecul la scor cu Chindia, la finalul căruia suporterii Mioveniului i-au cerut demisia.**

CS Mioveni a dat o replică slabă Chindiei în meciul de pe teren propriu, disputat vineri seară și pierdut cu 1-4, în debutul etapei a 25-a a Ligii 2. O înfrângere la scor într-o partidă înaintea căreia antrenorul Daniel Oprița îl contrazicea pe Viorel Moldovan, spunând că formația sa nu are cel mai frumos joc din eșalonul secund, ci joacă la rezultat, mizând pe contraatac, și o face foarte bine.

„E problema de presiune. Ne cam omoară meciul pe noi”

La finalul meciului, afectat de înfrângere, dar și de câteva scandări ale suporterilor, în care i s-a cerut demisia, Daniel Oprița a spus că se gândește să plece, însă mai întâi vrea să aibă o ședință cu șefii clubului, în care să vadă ce gândesc ei. Cert e că Oprița a recunoscut superioritatea Chindiei și a spus că e dezamăgit de jucători săi, fiindcă se aștepta la altceva de la ei, mai ales acum, când nu există presiune.

„E normal să ți se ceară demisia. Eu accept lucrurile astea. De asta am ales meseria asta. După jocul de astăzi, nici nu știu dacă e nevoie să-ți ceară ei demisia (n.r. – spectatorii). Trebuie să lași capul în pământ și să te gândești singur ce decizie trebuie să iei, pentru că îmi e rușine de ce s-a întâmplat, chiar dacă circumstanțele în care s-a întâmplat acest rezultat, cu cartonaș roșu, cu penalty, nici nu știu…, offside la golul patru, dar nu mai contează, când puteam noi să facem 3-2 la o ocazie foarte mare. Știți cum e, când e să se aleagă praful… E o diferență. Ne-a bătut o echipă matură în joc, o echipă care joacă la rezultat, e bine organizată, ceea ce nouă ne lipsește, acea maturitate. Le-am spus băieților că în jocurile de pregătire a fost altceva, un joc spectaculos, multe reușite. E problema de presiune. Ne cam omoară meciul pe noi. Iar pentru sezonul următor, când obiectivul ar fi promovarea, o să joci numai cu presiune, trebuie să câștigi toate meciurile și trebuie să ne dea de gândit lucrul acesta”, a spus, la microfonul DigiSport, Daniel Oprița.

„Problema e că nici eu nu am răbdare cu mine. Vreau rezultate imediate”

Chiar dacă au trecut doar patru etape de când a preluat Mioveniul, iar echipa are o victorie, un egal și două înfrângeri, antrenorul Daniel Oprița spune că el nu are răbdare cu el și așteaptă rezultate imediate. Transferurile făcute în această iarnă l-au încurajat să creadă că va face o echipă bună încă de acum, însă nu e mulțumit de ceea ce vede la jucătorii săi.

„Eu sunt împăcat cu ceea ce fac și muncesc în fiecare zi. Știu că am dat totul să iasă rezultate bune. Mă așteptam la altceva. Problema e că nici eu nu am răbdare cu mine. Eu așa sunt. Nu îmi place. Eu vreau rezultate imediate. Nu știu dacă o să renunț în momentul ăsta, o să văd. O să am o discuție cu cei din conducere, să văd ce decid și ei. E normal să se aștepte la mai mult de la noi. Am adus câțiva jucători importanți, care au fost chiar la Liga 1, cu multe jocuri la Liga a 2-a, și e normal că erau așteptări mult mai mari. Asta așteptat și eu de la ei. Le-am cerut să joace fotbal. Asta vreau. Obiectivul nostru e să creăm o echipă pentru sezonul următor și nu avem nimic de pierdut. Noi trebuie doar să jucăm fotbal și să jucăm fără presiune, fără frică. Să aibă curaj. Vreau să încerce dueluri unu contra unu, să dribleze, să paseze. Vreau lucrurile astea. Avem un stadion frumos, un gazon bun și ar fi trebuit să avem mai multă determinare…”, a declarat Oprița.

„Primul care e de vină e antrenorul, e clar. Capul lui trebuie să cadă”

Daniel Oprița e gata să plece de la Mioveni dacă nu mai este dorit. „Primul care e de vină e antrenorul, e clar. Capul lui trebuie să cadă și… asta e. O să am o discuție în care… nu am nicio problemă, nu țin de nimic. Nu, nu. Dacă lucrurile nu merg, tot ceea ce e mai bine pentru echipă… cu mare plăcere și nu vreau să supăr pe nimeni să stau undeva cu forța. Doar că, eu sunt împăcat cu ceea ce am făcut. Lucrez și ceea ce vrea să joace echipa. Poate o fi un timp scurt și nu am reușit, dar am rămas surprins de ce s-a întâmplat în meciul ăsta. Mă așteptat la mult mai mult, să aibă o altă reacție. Nici nu știu dacă am fost dezavantajați, dar când ai roșu și penalty, nu știu…”, a mai declarat Oprița.

CS Mioveni a pierdut cu 1-4 meciul cu Chindia, după golurile marcate Simon Măzărache (63), respectiv Mădălin Martac (25), Cristian Cherchez (60 – pen.), Mihai Neicuțescu (81) și Daniel Florea (90+3). Târgoviștenii au deschis scorul după o gafă a portarului Valentin Sima și au jucat a doua repriză în superioritate numerică, după ce Ionuț Rădescu a fost eliminat chiar înainte de pauză.

După 25 de etape, CS Mioveni se află pe locul 7 în Liga 2, cu 38 de puncte. Etapa următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Petroșani, cu Energeticianul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 21:00 Campionat
Pe aceeași temă