Oprița, demis de la CS Mioveni după eșecul cu Farul. Jucătorii n-au scăpat nici ei de sancțiuni. Decizia conducerii

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 12:30 Campionat
Oprița, demis de la CS Mioveni după eșecul cu Farul.** Jucătorii n-au scăpat nici ei de sancțiuni. Decizia conducerii

Eșecul suferit de CS Mioveni ieri seară, pe teren propriu, 0-2 cu SSC Farul Constanța, a determinat conducerea clubului argeșean să ia măsuri împotriva staffului tehnic și a jucătorilor. Astfel, după cinci meciuri consecutive în care n-au cunoscut gustul victoriei și au obținut doar un punct, galben-verzii au rămas fără antrenor principal, iar componenții lotului au fost amendați și s-au ales cu salarii blocate pe o perioadă nedeterminată.

Daniel Oprița (37 de ani) își încheie, astfel, mandatul la CS Mioveni după doar 13 meciuri, după ce a preluat echipa în pauza de iarnă, de pe locul 7, cu 34 de puncte, și a lăsat-o tot pe poziția a 7-a, cu 49 de puncte. În primele 21 de etape, formația a fost antrenată de Iordan Eftimie.

„În urma ultimelor rezultate nesatisfăcătoare, înregistrate de echipa de fotbal, conducerea clubului a luat următoarele măsuri:

# jucătorii au fost sancționați cu amendă pentru meciurile pierdute pe propriul teren în acest retur de campionat, iar salariile au fost blocate pe o perioadă nedeterminată
# cu antrenorii Daniel Oprița și Ștefan Nofitovici s-a ajuns la un acord verbal pentru încetarea contractelor, urmând ca în zilele următoare să se semneze rezilierea

Pentru etapele care au mai rămas de jucat, de pregătirea echipei se va ocupa un antrenor din cadrul clubului, pe care îl vom anunța ulterior”, sună comunicatul conducerii clubului din Mioveni.

În cele 13 etape în care a antrenat CS Mioveni, Oprița a înregistrat patru victorii, trei egaluri și șase înfrângeri. Oprița încă nu și-a reziliat contractul, însă și-a dat acordul verbal. În locul său va fi numit un antrenor interimar din cadrul clubului, unul nestabilit încă.

În cariera sa de antrenor, Daniel Oprița a pregătit echipele Metalul Reșița, Juventus București (acum Daco Getica), CSM Școlar Reșița și FC Voluntari. Pe Juventus a preluat-o din Liga 3 și a dus-o până în Liga 1, acolo de unde a fost îndepărtat destul de repede. Pe Metalul a pregătit-o în Liga 2, iar pe Reșița în Liga 3. Pe FC Voluntari a antrenat-o în prima ligă timp de două luni, iulie – august 2018. Și aventura la CS Mioveni s-a dovedit una scurtă, între lunile ianuarie – mai 2019.

  • În 2019, după reluarea returului campionatului, și echipele Petrolul (Gheorghe Mulțescu în locul lui Mugurel Cornățeanu), FC Argeș (Augustin Eduard în locul lui Emil Săndoi), CS Balotești (Ciprian Niță în locul lui Gheorghe Mihali), Energeticianul (Viorel Tănase în locul lui George Zima / Emil Szolomajer) și Aerostar Bacău (interimarul Andrei Vatră în locul lui Florin Bratu) și-au schimbat antrenorii.

 

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 12:30 Campionat
Pe aceeași temă