Oprița, debut cu dreptul pe banca Mioveniului! Argeșenii au câștigat fără probleme meciul cu CS Balotești

Marius ANGHEL 25 Feb. 2019, 13:32 Campionat

Antrenorul Daniel Oprița a debutat cu dreptul la CS Mioveni, galben-verzii învingând cu 2-0, în deplasare, sâmbătă, pe CS Balotești. Argeșenii au câștigat cele trei puncte puse în joc, în urma unei prestații net superioare adversarului.

Mioveniul a început în forță jocul de la Balotești și au fost periculoși în fața porții adverse încă din primele minute ale partidei. Astfel, Coșereanu a șutat milimetric pe lângă poartă în minutul 7, iar un minut mai târziu Rădescu a scăpat singur cu portarul, dar a fost blocat de acesta. În minutul 21 și Eduard Stoica trecut pe lângă gol, trimițând cu capul milimetric pe lângă vinclu, după un corner. În minutul 26, același Stoica a șutat periculos din careu după ce a pătruns singur pe stânga. Mingea respinsă cu greu de portar a intrat în cele din urmă în plasă, lovitură de Ayza, dar golul a fost anulat pentru offside.

După o jumătate de oră de joc, gazdele au avut și ele momentele lor bune, mai întâi Niculae fiind blocat la 16 metri, apoi Sima remarcându-se la reluarea cu capul a aceluiași jucător, iar Ghiță trimițând ulterior paralel cu linia porții, un balon, cu capul, după un corner. Oaspeții au revenit însă repede la conducerea jocului, Hergheligiu ieșind și el la rampă, cu două șuturi bune și periculoase, unul în minutul 31 și altul în finalul reprize, respins cu greu de portar.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru galben-verzi, care au început în aceeași notă ca în prima repriză, numai că de data aceasta ocaziile au fost și concretizate pe tabela de marcaj. Mai întâi, Sima și-a salvat din nou echipa în minutul 55, la un șut periculos lângă bară a lui Vasile Mihai, portarul respingând cu greu în corner. În minutul 59, Rădescu a deschis scorul la o fază frumoasă, care i-a aparținut, șutul său fiind plasat și lăsându-l pe portar fără replică.

La adăpostul acestui gol, argeșenii au fost mai precauți, nu au mai riscat și au controlat în continuare partida. Golul doi a venit cu un sfert de oră înainte de final, același Rădescu ieșind la rampă, fiind faultat în careu în momentul șutului, penalty-ul fiind transformat de Lazăr. În minutul 87, Măzărache a șutat și el periculos la poartă, iar la ultima fază a partidei, gazdele au trimis balonul în bara transversală, mingea fiind deviată și de portarul Sima, la o lovitură liberă executată direct pe poartă.

Cele trei puncte luate sâmbătă au apropiat Mioveniul de primele șase locuri, un prim obiectiv propus pentru partea a doua a campionatului fiind urcarea în clasament. Etapa următoare, galben-verzii vor evolua pe propriul teren, sâmbătă, la ora 11:00, cu Pandurii Târgu Jiu.

Rădescu, omul meciului

Ionuț Rădescu a fost, fără doar și poate, omul meciului de sâmbătă. Mijlocașul dreapta al Mioveniului a fost titular și a jucat tot meciul, marcând un gol și obținând penalty-ul de la golul doi. Și în prima repriză a Rădescu a avut o ocazie mare, în minutul 8 fiind lansat în spatele apărării de Lazăr, a preluat în careu față în față cu portarul, dar s-a ciocnit de goalkeeper și a căzut. Apoi, după pauză, a deschis scorul în minutul 59 la o fază creată de el, după care a fost faultat în minutul 75 în careu, arbitrul dând lovitură de pedeapsă.

Lazăr, specialist în penalty-uri

CS Mioveni are în retur un nou executant de penalty-uri. Astfel, dacă în tur sarcina i-a revenit lui Cosmin Năstăsie, acum Rareș Lazăr își asumă această responsabilitate. Năstăsie a renunțat să mai bată penalty-uri în această iarnă după ce a ratat o lovitură de pedeapsă în amicale. Atunci, după ce a fost schimbat, la margine, atacantul a spus celor din jur mai în glumă mai în serios că se retrage oficial cu acea ocazie de la executarea loviturilor de la 11 metri.

Golgheterul a lipsit

Golgeterul Mioveniului, Valentin Balint, a lipsit de la acest meci, fiind accidentat. Balint și-a urmărit însă colegii din tribune.

Atacantul are 10 goluri marcate în acest sezon. Autorul primului gol al Mioveniului, Rădescu are doar patru reușite în acest campionat, în timp de Rareș Lazăr a fost la primul său gol. Golgheterul la zi al campionatului este Adrian Voicu de la Daco Getica, cu 14 reușite, care însă s-a transferat în Liga 3, la Turris Oltul Turnu Măgurele.

CS BALOTEȘTI – CS MIOVENI         0-2
Ionuț Rădescu 59′, Rareș Lazăr 75′ – pen.

Fulga – M. Neagu, M. Ghiță, Marciuc (cpt.), G. Mihai – Ov. Marin – Mih. Badea (Bragă 62′), Val. Niculae, C. Predescu, Vas. Mihai (Cocîrlă 75′) – R. Licu (Clătinici 62′)
Rezerve neutilizate: Iordan – Capotă, Mitache, F. Paraschiv
Antrenor: Gheorghe Mihali

Val. Sima – Kilyen, Burnea, Rob. Gherghe, Ed. Stoica – R. Lazăr, Boboc – Rădescu, Ayza (cpt.)(Măzărache 53′), Coșereanu (Al. Popescu 87′) – Hergheligiu (C. Năstăsie 67′)
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Alexe, M. Șerban, Trașcu
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Spectatori: 50; Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Florian Alexandru Vișan (Galați).

Golul lui Rădescu:

Golul lui Lazăr:

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 25 Feb. 2019, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă