Olimpia – Popescu 0-0

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 13:12 Campionat
Olimpia - Popescu 0-0

Olimpia a făcut sâmbătă cel mai bun meci din actualul sezon al ligii a 2-a dar din păcate n-a reușit să treacă de Minerul Motru. Partida s-a terminat la egalitate, scor 0-0 în ciuda dominării copioase și a numeroaselor ocazii ratate de elevii lui Csik.

De fapt, corect ar fi să scriem Olimpia- Popescu 0-0 căci în afara portarului, aflat în zi de grație, niciun alt jucător de la Motru nu a impresionat. Mai mult, deși au evoluat o repriză în superioritate numerică după eliminarea stupidă a lui Lemac ( min 46) oaspeții n-au încercat deloc să iasă la joc. S-au apărat non-stop , s-au tăvălit pe gazon la fiecare duel și au reușit contraperformanța de a nu trimite niciun șut pe spațiul porții lui Șuta vreme de 95 de minute!

Curat ghinion și-au spus și cei peste 1500 de spectatori ce au populat tribunele Municipalului Sătmărean. Aceștia au oftat la ratările incredibile ale favoriților. Gavrilescu (min 15), Lemac (min 24) și Ene (min 28). Toți au ratat de puțin poarta lui Popescu. Spiderman- Popescu a avut două intervenții incredibile în minutele 30 și 34 când a scos miraculos șuturile lui Villand și Lemac.

Repriza secundă a început furtunos cu eliminarea din minutul 46. Atacantul Olimpiei, Lemac, vede roșu direct după o lovitură aplicată gorjeanului Speroni, într-o fază în care mingea era departe de cei doi jucători. Cel puțin asta a explicat centralul Balaci din Drobeta Turnu Severin iar acum Lemac se va odihni forțat cel puțin două etape.

Chiar și în 10, tot elevii lui Csik au fost cei care au atacat poarta adversă.Cea mai mare ocazie a fost semnată în minutul 58 de către Villand, care ajuns singur cu portarul advers, trimite la colțul lung, puțin pe lângă bară. Pe parcursul părții secunde au mai intrat pe teren, în tabăra Olimpiei, Molnar (min 59, în locul lui Gavrilescu), Micaș (min 73, în locul lui Svarczkopf) și Dragoș (min 80, în locul lui Villand).

Se arată cinci minute de prelungiri dar, din păcate minunea nu se mai produce. Avertizați de finalurile excelente avute de Olimpia în primele patru etape, minerii refuză jocul și simulează într-una , din cele cinci minute suplimentare doar în două mingea apucând să fie în joc…

Ultima șansă a meciului îi aparține lui Feier, care trimite peste poartă centrarea din corner a lui Iuhas.

Și uite așa, un meci pe care-l anticipam ca fiind de 1 solist s-a terminat cu un X mincinos! Și cu două puncte mari pierdute de Olimpia în fața unui adversar venit la Satu Mare fără antrenor principal și fără patru titulari.

Urmează o deplasare lungă la Slatina pe terenul celor de la FC Olt.

Olimpia: Șuta (cpt.) – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas – Gavrilescu (Molnar 59), Villand (Dragoș 80), Scvarzkopf (Micaș 72), Zsiga – Lemac, Feier. Antrenor: Tiberiu Csik

Minerul: D. Popescu – Inclăzan, A. Dicu (cpt.), Ad. David, Neacșu – Hanu, N. Stanciu, Speroni,Unguru – Răduca, Buciuman. Rezerve: Trică – Nueleanu, Trașcă, Cernica, Stoenac, Ad. Stefan. Antrenor: Dănuț Stoenac.

Au arbitrat: Marian Balaci- Drobeta Turnu Severin la centru, Iulius Timar-Margita și Raul Ghiciulescu- Lugoj, asistenți. Rezervă: Daniel Domuța- Stăncești. Observatori: Mircea Bucur- Târgu Mureș și Mircea Dărăban-Sibiu.

Ce se întâmplă cu Zsiga?

Revenit acasă după o aventură nu tocmai fericită la CS Vaslui, mijlocașul Ervin Zsiga nu a reușit evoluții prea consistente în primele șase etape ale campionatului. Și în meciul de sâmbătă a avut cîteva lovituri libere pe care le-a executat slab . În plus, acesta n-a avut nici măcar o situație clară de a marca. „Să nu uită că de un an Zsiga nu a jucat și nu e suficient doar să te antrenezi ca să rămâi în formă. Știu că lumea are așteptări mari de la el mai ales că în sezonul de liga a 3-a pe care l-a făcut la noi, la Olimpia a făcut meciuri excelente. Să avem răbdare, eu am mare încredere în el” a explicat antrenorul Csik la conferința de presă.

Moment de reculegere

Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria unui fost membru al galeriei Old Boys, Simon Gyula care a decedat săptămâna trecută. „Din păcate se duc pe rând și suporterii noștri, nu numai foștii jucători. A fost un fan adevărat, de zeci de ani venea meci de meci la stadion, indiferent în ce ligă am jucat”, a spus unul dintre oficialii Olimpiei.

Bujor, doar spectator

Accidentat la antrenamentul de marți, atacantul Vlad Bujor a urmărit partida din tribună și a suferit la ratările colegilor săi. Cu mâna în gips, Bujor așteaptă acum decizia medicilor și încă nu știe dacă e nevoie sau nu de operație la mâna fracturată. Cert este că fotbalistul va lipsi cel puțin 2 săptămâni…

Oaspeții au avut patru absenți, Soo și Radu, suspendați și frații Laurențiu care au rămas acasă, deoarece unul dintre ei avea… nunta!!!

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă