Adrian Ilie vrea să se implice la echipa care l-a lansat în fotbal. A fost în vizită la baza sportivă: ”A avut un sentiment plăcut când a văzut stadionul” | VIDEO

Mircea OGLINDOIU 26 Feb. 2021, 13:18 Special

Născut la Craiova, dar crescut în Gorj, Adrian Bucurel Ilie (46 de ani) s-ar putea implica, chiar și financiar, la prima echipă din cariera sa, Minerul Motru.

La invitația actualului primar Cosmin Morega, fostul internațional a vizitat zilele trecute baza sportivă Minerul, compusă din stadion și teren sintetic de antrenament.

”Adrian Ilie este din zona noastră, mai exact de la Boca, o localitate aflată la 10 kilometri de Motru. A venit să-și viziteze părinții și, așa cum mi-a promis, a trecut să vadă și baza sportivă de la Motru. La Minerul Motru a jucat și el, și tatăl lui, și chiar și-a amintit de un meci pe care l-a jucat aici la Motru în urmă cu zeci de ani”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Adrian Ilie s-a întors pe stadionul din Motru, unde se lansa ca fotbalist

Adrian Ilie a adus câteva mingi pentru juniorii de la Motru, alături de care a și schimbat câteva pase.

”A avut un sentiment plăcut când a văzut stadionul. A venit însoțit de Călin Augustin. Juniorii aveau antrenament atunci. Le-a adus câteva mingi, le-a dat autografe și a dat câteva pase cu ei. A promis că le va trimite și echipament sportiv și va susține cu tot ce va putea viitorii fotbaliști de la Motru”, a mai spus primarul.

Atacantul poreclit Cobra și-a amintit meciul din Cupa României, disputat între Minerul Motru și Eletroputere Craiova, echipă la care a ajuns ulterior. ”Aici am jucat un meci în 1991, în Cupa României, între Minerul Motru la care eram jucător și Electroputere. O să ajut cu ce pot juniorii de aici”, a spus fostul jucător de la Steaua.

Primarul din Motru vrea să modernizeze stadionul și să reactiveze secția de seniori

Edilul-șef din Motru vrea să reactiveze secția de seniori de la Minerul Motru, club care mai funcționează doar cu grupele de U15, U13 și U11.

”Eu am depus un proiect îndrăzneț la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea în totalitate a Complexului Sportiv din Motru. Este vorba de un proiect de peste 3.000.000 de euro. Mai mult decât atât, vreau ca până la sfârșitul anului să avem o echipă de seniori în Liga 4. Am avut echipă, dar a desființat-o domnul Jianul în 2016, atunci când a venit la primărie”, a spus Cosmin Morega.

Minerul Motru a fost clubul emblemă al Gorjului, secolul trecut

Minerul Motru s-a înființat în 1962 și, până-n anii 2000, era echipa cea mai titrată din Gorj, cu 15 sezoane în eșalonul secund, în perioada 1973-1974, 1975-1976, 1982-1985, 1988-1991, 1995-2000 și 2003-2005. Ultima data a jucat în Liga 2 în sezonul 2013-2014 și a retrogradat după doar un an. A mai zăbovit două campionate în Liga 3, după care autoritățile locale a desființat secția de fotbal seniori. A mai rămas cu cele trei secții de fotbal juniori, precum și cu secția de lupte și box.

Adrian Ilie s-a născut la data de 20 aprilie 1974 la Craiova și a jucat pentru Minerul Motru, Electroputere Craiova. Steaua București, Galatasaray, Valencia CF, Deportivo Alaves, Bekistas sau FC Zurich. Are 55 de selecții la echipa națională și 13 golrui marcate.

După ce și-a încheiat cariera, s-a dedicat afacerilor din domeniul horeca, dar a cochetat o perioadă și cu impresariatul. E o persoană discretă, care rareori apare în spațiul media.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sperante-ca-minerul-motru-sa-fie-readus-la-viata-edilul-sef-gigel-jianu-are-un-plan-nu-putem-sta-deoparte-si-de-aceea-vom-prelua-clubul-in-aparatul-primariei-de-la-a-la-z-19138128

Mircea OGLINDOIU 26 Feb. 2021, 13:18 Special
Pe aceeași temă