Olimpia, fără punct din deplasare și după meciul cu Șoimii

Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 18:21 Campionat
Olimpia, fără punct din deplasare și după meciul cu Șoimii

Olimpia n-a reușit nici sâmbătă la Pâncota să obțină un rezultat pozitiv în deplasare în actualul sezon. Galben-albaștrii au pierdut , la limită, 0-1, iar Tibi Csik bifează prima înfrângere de la revenirea pe banca tehnică a Olimpiei.

Presați de situația din clasament și de supărarea președintelui Pavel Piroș, nemulțumit de rezultate, „șoimii” și-au luat zborul încă din start. Gîlcă și Sălăjan au creat pericol în primul sfert de oră, în vreme ce Boștină a fost și el aproape de gol pentru Olimpia. În minutul 23, centralul sibian Țiții a dictat penalty pentru gazde, în urma unui fault făcut de Faur asupra lui Bulzan.

Anca Trip a apărat însă execuția de la punctul cu var al lui Remus Lung și tabela a rămas înghețată. Dubeștean și Suciu au fost aproape de deschiderea scorului pe finalul primei reprize, dar s-au lovit de paradele aceluiași brav portar al oaspeților, care a păstrat remiza la pauză. Unicul gol al partidei avea să cadă la trei minute după startul mitanului secund. Atunci, activul Gîlcă i-a pasat în careu lui Sălăjan, care s-a descurcat excelent în fața fundașilor adverși și din cădere, a înscris din doi metri. Nici măcar intrările ex-utișilor Laso și Apostu nu au revigorat ofensiva celor din Satu Mare, care s-au văzut dominați și după gol.

Bulzan și Sălăjan au ratat desprinderea, iar pe final același Bulzan a șutat în bară, după o incursiune a nou-intratului Burian, aflat la primul său meci pentru Pîncota în Liga a II-a. Victorie la limită, dar perfect meritată pentru trupa din Podgorie, care ia o importantă gură de oxigen în campionat. Cu cele trei puncte obținute, Șoimii Pîncota se distanțează de ultimele două clasate, FC Bihor și CS Caransebeș, iar viitorul sună parcă mai bine pentru reprezentanta județului Arad.

În schimb, Olimpia rămâne pe locul opt și speră ca sâmbătă în ultimul meci al anului, să învingă sambata, acasă, pe CS Mioveni și să rămână aproape de zona play-off-ului.

Șoimii: Irimia (46 Pașcalău) – Maghici, Lengyel, Lung, Siminic – Bulzan, Suciu, Dubeștean, Gîlcă (65 Burian) – Cuedan – Sălăjan (73 Alin Mihai)

Olimpia: Trip – Muntean, Mureșan, Heil, Iuhas – Rus, Micaș (62 Ioniță), Swarczkopf (50 Laso), Faur – Bujor (46 Apostu), Boștină.

Arbitri: Lucian Țiții (Sibiu) – Cristian Drăguț (Timișoara), Călin Cimponeriu (Lugoj). Observatori: Valer Vancea (Oradea), Ion Mureșan (Timișoara).

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Tibi Csik: „Terenul nu ne-a ajutat”

Olimpia Satu Mare a lăsat impresia că se confruntă cu probleme interne. Înlocuirea lui Cosmin Bodea cu Tiberiu Csik n-a liniștit total apele, galeria galben-albaștrilor a scandat minute bune împotriva conducerii clubului, cerându-le oficialilor să nu mai amestece politica și echipa lor de suflet. Fără să intre în detalii, antrenorul care a promovat-o pe „Oli” începând cu Liga a IV-a a dat de înțeles că există tensiuni în interior. „În loc de antrenamente și de fotbal, ne-am ocupat de altceva în cursul săpătmânii. S-a simțit”, a dezvăluit fostul fundaș de la Poli și Steaua.

Despre meci, Csik a comentat pentru sportarad.ro: „Terenul nu ne-a ajutat, dar adevărul e că nici noi nu prea avem eu știu ce teren. Vreau să felicit băieții, au avut atitudine bună, mulțumesc galeriei, a fost lângă noi, din păcate nu i-am făcut să se bucure de un rezultat pozitiv. Vom analiza ce trebuia să facem mai bine și sper să câștigăm cu Mioveni”.

Dan Cuedan: „Al treilea meci fără gol primit, felicit jucătorii!”

Șoimii bifează a doua victorie din liga secundă și au 12 puncte, cu 4 mai mult decât Bihorul, formația clasată pe locul ce duce la baraj. „Suntem la al treilea joc fără gol primit, e un lucru pozitiv pentru o echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării. Vreau să aduc niște cuvinte de laudă jucătorilor, pe lângă adversar, Olimpia Satu Mare, am avut de înfruntat și condițiile atmosferice. Am știut că jucăm cu o echipă cu talie, bine organizată. Îmi pare rău că n-am transformat penalty-ul din prima repriză, repetăm loviturile de pedeapsă în fiecare săpămână. Puteam închide jocul mult mai repede la ocaziile din partea a doua. Un joc greu, am făcut risipă de efort, de concentrare, am întins nervii la maxim, am avut momente bune. Mă bucur că am luat 3 puncte, e doua victorie, mergem la Slatina să scoatem un rezultat pozitiv în acest miniretur”, a analizat antrenorul Șoimilor.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 18:21 Campionat
Pe aceeași temă