Olimpia e noul lider din play-out! Mărkuș și Buhăescu, „cuplul” fatal pentru sătmăreni

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 17:36 Campionat

Olimpia a obținut, sâmbătă, în etapa a 6-a a play-out-ului, o victorie facilă în meciul de pe teren propriu cu Metalul Reșita, scor 2-0. În felul acesta echipa sătmăreană și-a mai adăugat trei puncte în cont și, mai mult, a urcat pe primul loc în clasamentul din play-out-ului Seriei a II-a, cu patru etape înainte de finalul sezonului. Dar, în ciuda acestei poziții, pentru a se menține în Liga a 2-a, Olimpia mai are de luptat și de câștigat cel puțin două jocuri pentru a fi sigură că va juca și în sezonul viitor în același campionat.

Meciul de sâmbătă a început în nota de dominare a formației sătmărene care a reușit să deschidă scorul încă din minutul 8. Ianc a intrat cu mingea la picior în careul mare, Makinde l-a ajuns și l-a faultat din spate, iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri. Mărkuș și-a așezat mingea pe punctul cu var și a transformat cu multă siguranță penatiul acordat. Apoi, în minutul 13, Olimpia are din nou o șansă de gol, în urma unui corner executat de Lukacs, dar voleul lui Mărkuș din 6 metri lovește bara. În minutul 30 Buhăescu șutează de la 14 metri, portarul este căzut, dar Pitulice respinge din fața porții goale. Patru minute mai târziu, Jamali trimite primul șut al oaspeților, de la 20 de metri, dar fără probleme pentru Șuta. Repriza întâi se încheie cu o altă ocazie a Olimpiei, dar șutul lui Ianc, de la 12 metri, a fost blocat în fața porții de Chira.

La câteva minute după reluare (54), Munteanu a bătut o lovitură liberă de la 28 de metri, la vinclu, dar portarul Knezevici a respins balonul în corner. Lovitura de colț a fost executată de Faur, pe colțul lung, până la Onicaș care a întors balonul până la Buhăescu, iar acesta a înscris, spectaculos, din careu, din foarfecă, sub transversală. În minutul 63 Mărkuș a avut ocazia să majoreze scorul, dar șutul lui, de la 12 metri, a fost scos cu piciorul de Knezevici. Au urmat apoi câteva minute de joc mai calm, după care, în minutul 82, oaspeții au avut o mare ocazie, dar Jamali a șutat de la 4 metri pe lângă bară.

În final a ieșit la rampă juniorul Kanaloș cu două acțiuni personale, printre care o cursă de 50-60 de metri, cu doi adversari în spate, încheiată cu un șut care a trecut la o palmă de bară.

Minut de reculegere pentru Ekeng și pentru victimele inundațiilor din 70

În minutul 69 meciul a fost înterupt. Toți cei prezenți la stadion, jucători, oficiali, spectatori au ținut un minut de reculegere în memoria fotbalistului Ekeng, decedat în urmă cu o săptămână după ce a făcut stop cardiac în timpul meciului Dinamo – Viitorul. Minutul a fost dedicat însă și victimelor inundațiilor catastrofale care au lovit Sătmarul în anul 1970.

Olimpia a terminat cu 4 juniori în teren

Finalul meciului a prins formația sătmăreană cu patru juniori sau cadeți în teren, Ciul, Lukacs, Kanaloș și Bîgiu. Semn bun asta însemnând că, pe lângă rezultate, se urmărește și întinerirea lotului. Întrebat de ce i-a utilizat pe toți și de ce nu i-a lăsat la echipa de juniori, care a avut duminică un meci important, antrenorul Bolba a declarat: „Obiectivul nostru este acela de a ne păstra locul în Liga a II-a. Iar toți jucătorii din lot ne sunt extrem de utili în acest sens. Apoi, un alt obiectiv este să promovăm tinerii. Iar toți cei aflați în lot, mă refer la juniori și cadeți, care au între 17 și 20 de ani, sunt de perspectivă și pot emite pretenții la titularizare. Mai avem și 4-5 jucători indisponibili așa că iată avem suficiente motive pentru a-i ține pe toți în lot. dar ast nu inseamnă că nu doresc succesul echipei de juniori pe care am antrenat-o mai bine de jumătate din campionat”.

Brata nu a fost în lot

În mod surprinzător, Ciprian Brata, unul din obișnuiții titulari, nu a prins nici măcar banca de rezerve în acest meci. Întrebat despre situația mijlocașului, Bolba a declarat scurt: „Din motive disciplinare, nu l-am reținut pe Brata în lotul pentru meciul cu Metalul”. Cu ce s-a făcut vinovat Brata n-am aflat, dar se cunoaște severitatea lui Bolba și faptul că acesta nu umblă cu jumătați de măsură cănd este vorba de încălcări ale unor reguli.

OLIMPIA SATU MARE    2
METALUL REȘIȚA    0

Mărkuș ”8, Buhăescu ”54

Șuta – Ciul, Tătaru, Onicaș, D. Munteanu (cpt.) – Ianc (Kanaloș ”65), R. Rus (Heil ”73), D. Lukacs, Faur – Buhăescu (Bîgiu ”83), Mărkuș
Rezerve neutilizate: Cherecheș – Bura, Villand, Fl. Mureșan
Antrenor: Mircea Bolba

Knezevic – I. Vlad, Chira, Al. Maria, Makinde – El Abdouni (Buzdugan ”30), Julei – Pitulice, Kopre (Crăciun ”65), Jamali – Vitorovic (cpt.)(Al. Costea ”75)
Rezerve neutilizate: Al. David – Kis, Anghel, Naziri
Antrenor: Carol Gurgu

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 400; Arbitru: Andrei Lucian Țiții 3 (Sibiu); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir 3 și Bogdan Ioan Dragoș 3 (ambii din Făgăraș); Jucătorul meciului: Adrian Mărkuș 3.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația Zilei)
Foto: Satu Mare Online

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă