Olimpia a ratat șansa de a-și asigura locul la play-off. Csik: „A fost un rezultat echitabil”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 09:44 Campionat
Olimpia a ratat șansa de a-și asigura locul la play-off.** Csik:

Adusă pe loc de play-off de decizia de retragere din campionat a Fortunei, Olimpia Satu Mare a avut marea șansă de a se distanța de principala contracandidată la poziția a șasea din clasamentul Seriei a II-a, însă a ratat-o. În etapa a 17-a a Ligii 2, trupa antrenată de Tiberiu Csik putea profita de criza prin care trece CSM Râmnicu Vâlcea și s-ar și putut distanța la patru puncte, dar a obținut un singur punct în deplasarea din Zăvoi.

În ciuda lotului mai valoros, Olimpia s-a văzut condusă în meciul de sâmbătă de la Râmnicu Vâlcea. Neagoe (25) a profitat de neatenția tușierului și a deschis scorul după ce a plecat dintr-o poziție clară de offside. Totuși, Faur (27) și Rus (38) au întors rezultatul până la pauză și planurile făcute înaintea meciului erau în grafic. Onyeka (73) a egalat cu 20 de minute înainte de final și în final egalul s-a dovedit a fi echitabil.

Bătălia pentru poziția a șasea din Seria a II-a rămâne astfel deschisă, Olimpia având un avantaj fragil de doar două puncte, însă și un joc în minus. Până la finalul turului au mai rămas de disputat cinci etape.

„Am fost de acord cu domnul Pelici că a fost un rezultat echitabil. A fost un joc foarte deschis, cu greșeli în apărare de ambele părți. Au fost condiții foarte bune de joc. Lupta pentru play-off continuă, nu a fost capital acest meci, dar, dacă batea una din echipe, aceea se detașa. Mai sunt cinci etape, fiecare punct contează. Ne-a fost tăiat din buget, dar părerea mea este că se vor rezolva și problemele la noi. Nu este echipa mea, este a orașului, a județului, cam toate echipele din asta trăiesc, din ajutorul autorităților locale” a spus, după joc, tehnicianul Olimpiei, Tibi Csik.

În clasamentul Seriei a II-a Olimpia Satu Mare ocupă locul 6, ultimul care asigură prezența la play-off, și are 20 de puncte după 15 etape jucate. CSM Râmnicu Vâlcea e pe locul 7 cu 18 puncte strânse după 16 jocuri.

Ce meciuri mai au de jucat în retur Olimpia și CSM:

etapa 18, 7 martie:
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița
FC Olt – CSM Râmnicu Vâlcea

etapa 19, 14 martie:
FC Bihor – Olimpia Satu Mare
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni

etapa 20, 18 martie:
Olimpia Satu Mare – ACS Poli
FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea

etapa 21, 21 martie:
Olimpia Satu Mare – FC Olt
CSM Râmnicu Vâlcea
stă.

etapa 22, 28 martie:
AFC Fortuna – CSM Râmnicu Vâlcea 0-3
Unirea Tărlungeni – Olimpia
Satu Mare

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 09:44 Campionat
Pe aceeași temă