Olimpia a făcut un salt de două locuri în clasament după victoria cu Foresta. Ritli, la al treilea succes de când a preluat echipa

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 14:00 Campionat

După un joc relativ bun, în care fotbalul de calitate a alternat cu cel mai puțin fast, Olimpia și-a atins scopul în meciul de sâmbătă cu Foresta Suceava. Cu alte cuvinte, Olimpia a câștigat meciul din etapa a 13-a a Ligii 2, scor 2-0, și și-a mai adăugat trei puncte la zestre.

Începutul de joc a fost unul echilibrat, fără ca vreuna dintre echipe să-și creeze ocazii. Asta până în minutul 9, când Olimpia a concretizat una din cele două ocazii avute în interval de 30 de secunde. Lusamba, a șutat din careu în portar, din 8 metri, iar mingea a fost respinsă în corner. În urma loviturii de colț, executată de Dumitru Muntean, mingea ajunge la același Oliver Lusamba, care a marcat cu un șut la colțul lung, din marginea careului mic.

Olimpia domină apoi următoarele 20 de minute. Dar ratează în minutul 18 Lusamba, care a primit o pasă de la Miholca, dar a șutat din 12 metri în plasa laterală. Apoi șutul lui Vasile Pop trece peste transversală după care oaspeții, ies la atac și ratează două bune ocazii. Mai întâi, portarul Florin Muntean (31) scoate de sub transversală un șut deviat de Dumitru Muntean după care, în minutul 35, Acolatse a reluat cu capul, în transversală. Cum până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, Olimpia intră la vestiare în avantaj, 1-0.

După pauză oaspeții, care au meritul că au jucat deschis, au avut o perioadă bună de dominare, de circa 15 minute în care au avut două bune ocazii.

Astfel, în minutul 50, Acolatse a șutat de la 16 metri, la rădăcina barei, dar portarul Muntean a respins în corner. Același Acolatse a trims, în minutul 52, balonul sub transversală, dar Muntean a avut un reflex excelent și a respins din nou balonul. Replica Olimpiei a venit în minutul 59 când Vasile Pop a șutat de la 10 metri de poartă, trimite la o palmă de bară. După faza de mai sus, Olimpia începe să controleze din nou jocul și ca urmare, în minutul 65 reușește să înscrie golul de 2-0. Dumitru Muntean a „croșetat” pe partea stângă doi adversari, a centrat execelent în careu iar Vasile Pop a reluat, din vole, din dreptul punctului de la 11 metri, sub tranversală. Urmează apoi alte două ocazii ale Olimpiei prin Lusamba (67), șut din careu peste transversală și un vole a lui D. Muntean (70), reținut în doi timpi de portarul Began. În minutul 79 sătmărenii au ratat o imensă ocazie când Vasile Pop și Miholca s-au invitat reciproc să marcheze în poarta goală. Dar primul a șutat pe lângă buturi, după două-trei schimburi de pase cu Miholca. După aceste faze Olimpia joacă economicos, la conservarea rezultatului și câștigă meritat acest meci.

Ritli: „Mă bucur pentru determinarea jucătorilor”

Zoltan Ritli a venit la conferința de presă bucuros pentru victoria obținută de Olimpia și și-a felicitat jucătorii pentru succes. „Am obținut o victorie meritată. Mă bucur pentru determinarea de care au dat dovadă jucătorii mei, de faptul că, în mare parte, ne-a reușit ceea ce am repetat toată săptămâna la antrenamente. Îi felicit pe jucători pentru dăruire, pentru disciplina din joc, pentru că au reușit să arate că suntem un grup puternic”, a spus Ritli, care obține astfel al treilea succes de când a preluat echipa.

Zoltan Ritli a mai declarat că se gândește ca în vacanța de iarnă să mai aducă trei-patru jucători tineri. El a nominalizat și câțiva jucători: Ștef (Doba), Ionescu (Orașu Nou), Tillinger și Nyilvan de la Victoria Carei. Primii trei sunt, de altfel, jucătorii Olimpiei, dar acum sunt împrumutați. Din informațiile site-ului Informația zilei, toți aceștia s-au și antrenat în cursul săptămânii trecute cu lotul grupării sătmărene.

Florentin Petre, prezent la meci

În tribuna oficială a stadionului Olimpia – Daniel Prodan s-a aflat sâmbătă și fostul internațional Florentin Petre. În timpul meciului și-a luat mai multe notițe, pentru că în câteva zile pare că va fi prezentat oficial la Foresta Suceava, în calitate de antrenor principal.

OLIMPIA SATU MARE – FORESTA SUCEAVA    2-0
Oliver Lusamba 9′, Vasile Popa 65′

Fl. Muntean – Duruș, Cr. Munteanu, Hlinca, Brata (cpt.) – Bura, R. Rus (Villand 55′), Miholca (Cubaș 89′), Vas. Pop (Fl. Achim 87′) – Lusamba, D. Muntean
Rezerve neutilizate: Șuta – Jurj, Szasz, D. Vincze
Antrenor: Zoltan Ritli

Began – O. Onofraș, Pappoe (Fl. Cordoș 56), Eridson, Belevschi, Masella – Vl. Stănescu, Acolatse, Renquin, Ilaș (Coroamă 26) – M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Bîlbă – Prisăcaru, Mitrofan, Dali-Amar, Movsesyan
Antrenor: Marius Lup

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 400; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Patricia Samsudean (Timișoara). Jucătorul meciului: Ciprian Brata.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă