OFICIAL | UTA s-a despărțit de încă doi jucători. Ionuț Popa i-a caracterizat: „Indolenți”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2018, 17:21 Campionat

UTA s-a despărțit, oficial, de încă doi jucători în acest final de primă parte a sezonului. După Daniel Vădrariu, Alexandru Pop și Paul Cubleșan, trei dintre cei patru fotbaliști trimiși la echipa secundă după umilința de pe teren propriu cu „U” Cluj (0-4), care apoi au cerut rezilierea contractului, remiza de la Ploiești cu Petrolul, scor 2-2, a dus la trecerea pe linie moartă a lui Norbert Janos (foto text, 2) și Mihai Petra (foto text, 1).

Incidentul de la finalul jocului cu Petrolul, în care Ionuț Popa a sprintat pe teren cu intenția de a-i aplica o corecție fizică lui Norbert Janos, cât și declarațiile acuzatoare la adresa atacantului și asupra mijlocașului Mihai Petra au dus la decizia acestora din urmă de a nu se mai prezenta la antrenamente și de a cere rezilierea contractului. Lucru care s-a și petrecut astăzi.

„Clubul UTA a ajuns, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării cu jucătorii Mihai Petra și Norbert Janos. Le urăm ambilor mult succes în etapele viitoare ale carierelor”, a anunțat echipa arădeană pe site-ul oficial.

Despărțirea de cei doi jucători era anunțată de ieri de directorul general Codru Grădinariu: „Azi am reziliat cu Petra, iar cu Janos în orele sau zilele următoare.”

Popa a explicat apoi excluderea celor doi jucători din planurile sale. „Atitudinea lor a lăsat de dorit, se vedea de la o poștă că Janos știa că Ferencvaros era interesată să-l împrumute în altă parte, parcă U Cluj, iar celălalt ne înnebunea la cap cu Târgu Mureș. Că jucători ca Astafei și alții au salarii foarte mari, toată lumea știa deja povestea asta. Sunt jucători care joacă slab, precum o face, de exemplu, Enescu, în acest moment, dar diferența o face indolența. Pierde mingea, dar încearcă să o recupereze, știe că a făcut cea mai mare greșeală și face tot posibilul să și-o repare. Ceilalți o pierd, dar nu mai încearcă să o câștige înapoi. Să fie clar, jucătorul care pierde mingea și nu încearcă să o recupereze este indolent, nu pune deloc suflet. M-am bazat pe cei doi și la Ploiești, pentru că am discutat mult și am crezut că au înțeles mesajul. Le-am spus să fim bărbați, să ne asumăm fiecare, decât să ne încurcăm unii pe alții. Nu vii la antrenamente și la jocuri să creezi probleme, ci mergi frumos la conducere și îi spui că nu-ți convin condițiile, întârzierile salariale și ceri rezilierea contractelor. Ei nu au făcut-o și am crezut că au înțeles exact ce le-am spus. Și mai sunt și alții care joacă în dorul lelii, că spun ei, probabil, că sunt de neînlocuit, dar se înșeală”, a spus Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Norbert Janos (20 de ani) a fost utilizat în 10 meciuri în acest sezon de Liga 2 și a înscris două goluri, ambele în derby-ul cu ASU Poli. Mihai Petra (24 de ani) a evoluat în 13 meciuri și a înscris un gol, cu SSC Farul.

Matei, reprimit în lot

Altfel, mijlocașul Cristinel Matei a fost reprimit de ieri în lotul primei echipe, după ce fusese exclus după jocul cu „U” Cluj. „El a făcut parte din grupul celor patru, dintre care trei, Vădrariu, Pop și Cubleșan au ales să-și rezilieze contractele. Matei, în schimb, nu a făcut asta și nu puteam să-l țin la echipa a doua o veșnicie. A fost vorba despre o pedeapsă temporară, iar Matei se pregătește de azi cu noi. Dovadă că nimeni nu i-a dat afară pe jucători după meciul cu U Cluj”, a explicat Ionuț Popa.

UTA (locul 10, 24 de puncte) joacă miercuri, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni, în etapa a 19-a, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are meci tot pe teren propriu, cu Daco Getica București.

Marius ANGHEL 27 Nov. 2018, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă