OFICIAL | Marius Stan a fost demis din funcția de președinte al FC Petrolul. „S-a decis în unanimitate.” Clubul anunță că își numește un director sportiv

Marius ANGHEL 11 Jan. 2020, 18:02 Campionat
OFICIAL | Marius Stan a fost demis din funcția de președinte al FC Petrolul.

E oficial. Marius Stan nu mai este președintele clubului Petrolul Ploiești, după ce, ieri, acesta și-a anunțat candidatura pentru Primăria Galați la alegerile din această vară, lucru care nu i-a convenit finanțatorului echipei, firma Veolia.

Adunarea Generală a FC Petrolul a decis, astăzi, 11 ianuarie, revocarea lui Marius Stan din funcția de președinte.

„În cadrul întâlnirii Adunării Generale a FC Petrolul Ploiești de astăzi, 11.01.2020, orele 12:00, s-a decis în unanimitate revocarea dlui. Marius STAN din funcția de Președinte al Clubului, ca urmare a lansării candidaturii sale la alegerile locale 2020 pentru un al doilea mandat de primar al municipiului Galați”, a anunțat Petrolul într-un comunicat.

Luni va fi numit un director sportiv la Petrolul

În aceeași ședință s-au făcut propuneri pentru numirea unui director sportiv, iar luni se va valida numirea celui care va fi ales. Funcția de președinte rămâne deocamdată ocupată, până la rezilierea contractului cu Marius Stan.

„Au fost prezentate propuneri pentru numirea unui director sportiv care să susțină activitatea și deciziile în plan sportiv ale clubului, urmând ca în cursul ședinței stabilită pentru luni, data de 13.01.2020, orele 15:00, Adunarea Generală să valideze mandatul noului director sportiv.

Clubul continuă să își concentreze eforturile pentru îndeplinirea obiectivelor asumate pentru acest sezon competițional 2019-2020, respectiv promovarea în Liga I de fotbal și un parcurs cât mai lung în competiția Cupei României”, a mai anunțat Petrolul.

Marius Stan a fost numit președinte al clubului Petrolul Ploiești la începutul acestui sezon de Liga 2, în vara trecută, iar după 21 de etape echipa se situează în afara obiectivului, abia pe locul 8, la șase puncte în spatele celei de-a doua poziții direct promovabile în Liga 1, ocupată acum de CS Mioveni. Stan l-a înlocuit atunci pe Cristian Vlad.

Duminică, Petrolul pleacă în primul cantonament din această iarnă, în Turcia. În lotul pe care îl va avea la dispoziție Costel Enache se vor afla și Cezar Lungu și Ștefan Bărboianu, doi dintre jucătorii trecuți pe lista neagră și asupra cărora s-a revenit asupra deciziei începând de astăzi.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Jan. 2020, 18:02 Campionat
Pe aceeași temă