OFICIAL: FC U a pierdut la „masa verde” meciul de la Slatina și a primit o amendă de 1.000 de lei

Mihai Andries 07 Mar. 2014, 11:38 Campionat
OFICIAL: FC U a pierdut la

În ședința de ieri a Comisiei de Disciplină, s-a luat în discuție și situația apărută ca urmare a neprezentării grupării FC Universitatea Craiova la Slatina, pentru meciul din etapa a 15-a contra echipei locale FC Olt. După citirea raportului de arbitraj și analizarea tuturor informațiilor avute la dispoziție, s-a luat comisia federală a decis ca meciul să fie omologat cu scorul de 3-0 în favoarea grupării din Slatina. Mai mult, FC Universitatea a primit și o penalitate sportivă de 1.000 de lei.

Iată și comunicatul oficial: „În temeiul art. 79 alin. 1, rap. la art. 34 din RD al FRF, clubul Fotbal Club U Craiova SA se sancționează cu pierderea jocului prin forfait (pierderea jocului cu 3-0) și cu o penalitate sportivă de 1000 lei”

În urma acestei decizii, FC Olt urcă pe locul 6 înainte etapei de mâine, cu același număr de puncte ca și Metalul Reșița și Olimpia Satu Mare, dar cu un golaveraj superior celor două echipe.

Șase amenzi de 530 de lei

Ședința de ieri a mai luat în discuție și eliminările din prima etapă din 2014 din eșaloanele doi și trei. Astfel, toți jucătorii eliminați în liga a doua au primit câte o etapă de suspendare și câte 530 de lei amendă, cu excepția lui Cosmin Năstăsie, a cărui amendă a fost de doar 160 de lei. Lista eliminaților îi mai cuprinde pe Bogdan Spătaru (Brăila), Ionuț Florea II (Farul), Paul Colța (Gloria Bistrița), Laurențiu Marin (Berceni), Lucian Dumitriu (SC Bacău) și Alexandru Sorian (FC Bihor).

Maseurul Rădăuțiului suspendat două luni!

În eșalonul terț am avut parte de sancțiuni mai aspre, lider fiind un membru al staffului tehnic al grupării Bucovina Rădăuți. Maseurul Cezar Căuni a fost sancționat cu două luni de suspendare și o amendă de 4.540 de lei. În schimb, Tudorel Bratu de la Cernica a primit o lună suspendare și doar 180 de lei amendă.

Recordmanii din rândul jucătorilor, cu câte două jocuri suspendare și 1.000 de lei, sunt Mircea Alexe (Chiajna II), George Maxim (Miroslava), Marian Nicolau (Ineu) și Sorin Nicolescu (Domnești). Mai ieftin au scăpat Vlad Șerban (Cernica), Marius Dumitrescu, Alexandru Lungu (ambii Urban Titu), Silviu Matei (Dunărea Călărași), Constantin Cocină (Pandurii II), Gabriel Colilie (Cireșu), Nicolae Lazăr (Pojorâta) și Andrei Alexandru (Inter Clinceni), care au primit câte o etapă suspendare și 160 de lei amendă.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 07 Mar. 2014, 11:38 Campionat
Pe aceeași temă