Octavian Benga, după primul derby timișorean: „Bine că s-a terminat egal și nimeni nu e supărat”. Cum a comentat că meciul cu Ripensia s-a jucat pe arena Electrica

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 11:26 Campionat

Derby-ul cu Ripensia a fost al doilea meci pentru Octavian Benga din postura de antrenor al Politehnicii. Meciul desfășutat miercuri, în etapa intermediară, s-a terminat 1-1, iar antrenorul alb-violeților spune că echipa sa a controlat partida. Benga i-a felicitat pe adversari și a vorbit și despre infrastructura sportivă de corigență a Timișoarei, în contextul în care 1.000 de oameni s-au cam înghesuit pe arena Electrica.

Octavian Benga spune că adversarul nu l-a surprins, dar vântul puternic de la ora jocului le-a creat ambelor echipe neplăceri. „Un joc important pentru noi. Tot timpul, derby-urile locale nasc anumite ambiții. Am jucat contra concitadinilor noștri, a celor de la Ripensia. Înainte de meci, probabil aș fi spus că eram mulțumit cu un punct, sau pe jumătate mulțumit. Dar, acum, după aspectul jocului, pot să declar că sunt nemulțumit. Pe toată durata partidei și în special în repriza a doua, cred că am fost echipa care a avut mai multe ocazii. În repriza a doua am preluat inițiativa, am ieșit foarte bine de la cabine, ne-am dorit să câștigăm. Nu ne-am mulțumit cu un egal. Băieții au reacționat excelent și îi felicit pentru atitudine și dorință. I-am analizat foarte bine pe cei de la Ripensia. În foarte puține moment ne-au surprins. Dacă eram mai atenți, trebuia să profităm, mai ales pe tranziția pozitivă în repriza a doua, când trebuia să speculăm momentul recuperării mingii, dar jucătorii noștri ba erau în ofsaid, ba aveau un serviciu prea lung la ultima pasă. Ocazia lui Ignea a fost imensă. În prima repriză am fost influențați de vânt. Ne-am adaptat destul de greu. Am pierdut multe mingi pe mingea a doua. Le-am cerut jucătorilor și am pregătit tactic să-i facem pe cei de la Ripensia să joace minge lungă, pentru că avem fundași centrali care câștigă duelurile. Dar am pierdut mingi și de aceea am făcut schimbarea la pauză, l-am întrodus pe Vasile cre a venit cu un echilibru la mijloc și am controlat repriza a doua. Pentru noi este totuși un punct în deplasare. Este al treilea meci fără înfrângere. Mi-aș fi dorit să câștigăm, n-am jucat la egal, am fost echipa mai agresivă, mai ofensivă. De multe ori, înmulțeam jucătorii în atac, chiar și Mera a plecat la o fază. Ne-am asumat riscuri”, a declarat Benga despre joc.

Nu e supărat pe căpitanul Mera, cel care a provocat penalty-ul care a dus la egalare: „De multe ori a câștigat de unul singur meciul”

Antrenorul a spus că nu e supărat pe Ioan Mera pentru că a provocat un penalty. „Jucătorii mai greșesc. Din păcate, ne-a costat. Astăzi a greșit el, nu este nicio problemă, pentru că Mera a făcut meciuri extraordinare. De multe ori a câștigat de unul singur meciul. Se întâmplă, bine că nu am pierdut. Dacă nu luam acel gol, Ripensei îi era greu să marcheze. Am făcut o analiză, chiar și video, le-am prezentat marea majoritate a situațiilor. Ripensia nu ne-a surprins doar în foarte, foarte mici detalii. Se întâmplă la fotbal. Bine că s-a terminat egal și nimeni nu este supărat”, a mai spus Benga la finalul partidei desfășurate pe Electrica.

Mesaj de fair-play

Benga a avut cuvinte de laudă și pentru adversar. „Îi felicit și pe cei de la Ripensia pentru joc și pentru atitudine. Cred că suntem două echipe timișorene care încercăm prin diferite mijloace să facem puncte. Există un respect reciproc din patrea noastră pentru noi. Prin diferite mijloace sportive, corecte. Echipele din Timișoara în general sunt echipe corecte și de-a lungul timpului n-au fost ajutate prin alte mijloace ca să facă performanță. Dimpotrivă, au fost defavorizate”, a precizat Benga, după ce i s-a atras atenția că „diferite mijloace” poate fi o formulare interpretabilă.

Regrete pentru lipsa unui stadion

La modul ideal, un oraș așa de important ca Timișoara ar merita ca derby-ul local să se joace în condiții de mileniul trei, nu în aerul anilor ’70 al arenei Electrica. De altfel, la tribuna acoperită s-a stat, din nou, pe scări, ca la meciul dintre Ripensia și UTA. „Dan Păltinișanu” este în paragină.

„Aceasta este situația. Tot timpul noi, cei din zona de vest, am fost defavorizați. Cred că merităm mai mult din partea statului, pentru că Timișoara este un oraș reprezentativ. Cred că bănățenii ar merita cel puțin un stadion pe măsură”, crede Benga.

Cu punctul obținut din derby-ul local cu Ripensia, ASU Poli a ajuns la un total de 21 de puncte acumulate în 16 meciuri desfășurate în 17 etape și se află pe locul 9. În runda următoare, sâmbătă, de la ora 14:00, joacă pe teren propriu cu Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian Tătaru, Leczki Jozsi și Erik Geiger / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 11:26 Campionat
Pe aceeași temă