„O rușine de arbitraj, se încearcă blocarea Gloriei spre Liga I”

16 Mar. 2012, 18:56 Campionat
După aproape 4 luni de pauză, Liga a II-a a pornit din nou la drum. Vineri 16 martie, în prologul primei etape a returului Seriei a 2-a, Gloria Bistrița a întâlnit pe teren propriu formația Chindia Târgoviște.
Chindia a ajuns încă de miercuri la Bistrița, iar antrenorul oaspeților, fostul jucător dinamovist Flavius Stoican, s-a aflat la primul meci oficial pe banca târgoviștenilor, al căror finanțator este nimeni altul decât Gică Popescu.
Curtuiuș, arma secretă
Gloria nu s-a regăsit în prima repriză, iar Chindia a arătat că e o nucă tare, dovadă că s-a jucat mai mult în jumătatea bistrițeană, iar ocaziile mai clare au aparținut oaspeților. Târgoviștenii au solicitat și două penaltiuri, la un presupus henț și la un contact în careu. În primele 45 de minute, „vampirii” s-au putut lăuda doar cu șutul lui Cafasso pe lângă poartă, după o centrare a lui Silvășan.
„Alb-albaștrii” au părut mai deciși după pauză și au fost mai activi în atac, însă tot Chindia putea să dea lovitura, însă Lăzăreanu și transversala s-au opus deschiderii scorului.
Din minutul 66, Gloria a rămas în zece oameni, după ce Paul Anton a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat de pe teren.
Intrarea lui Marius Curtuiuș a revigorat atacul. Gloria a atacat cu disperare în minutele de final și, când nimeni nu se mai aștepta, la ultima fază a meciului, în ultimul din cele trei minute de prelungire arătate de la margine, Curtuiuș a profitat de o neînțelegere între portarul Perianu și fundașul Sorin Rădoi, care s-au ciocnit, și a trimis balonul în poarta goală. Spre disperarea jucătorilor târgovișteni, care s-au prăbușit la pâmânt, și spre extazul tribunelor și al băncii Gloriei.
Contestație și atac la arbitraj
Antrenorul Gloriei Bistrița, Nicolae Manea, a declarat că gruparea bistrițeană a contestat dreptul de joc al mijlocașului Cristian Poiană. „Poiană a fost la Baia Mare, are actele acolo, dar joacă la alții”, a spus tehnicianul, care a vorbit și despre arbitraj: „Au fost mai multe faze cu greșeli de arbitraj, eliminarea lui Anton e dubioasă”.
Manea a afirmat că se aștepta să fie greu. „A fost cel mai slab joc făcut de noi, mă refer la prima repriză. În partea a doua am încercat mai mult. A contat și eliminarea lui Anton, nu e ușor să joci în zece. În situația asta mă mulțumeam și cu un egal, rămâneam la aceeași distanță față de Chindia, dar bine că am câștigat, e o victorie meritată și muncită, o victorie care ne consolidează poziția. La mijlocul returului sper să fim promovați. Da, trebuie să ne pregătim de Liga I, să rezolvăm problemele cu licențierea. Am informații că totul e în regulă. Locul nostru e în Liga I, acolo ne era locul și dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat. Curtuiuș are un caracter frumos, nu se supără când e rezervă. Silvășan și-a făcut treaba, iar Curtuiuș și-a făcut-o și mai bine, fiindcă a marcat. Nue prima oară când intră și dă gol, îi doresc s-o țină tot așa. Ce primă de joc am avut? Prima TV! De unde primă?”, a comentat antrenorul liderului Seriei a II-a.
Președintele Gloriei, Jean Pădureanu, era un car de nervi la finalul meciului. „Puteau să marcheze și ei, dar am avut mai multă șansă. E o rușine ce s-a întâmplat în acest joc, mă refer la arbitraj, dar Dumnezeu i-a pedepsit până la urmă. Acuz jumătate din fazele de joc la care s-a dictat împotriva Gloriei. O să cer Federației să-mi dea și mie un loc în CCA. Nu e normal, nu-ți poți permite tu, ca arbitru, să faci așa ceva la un meci. Nu e vina Timișoarei, ei sunt în aceeași situație ca și noi. Încearcă să ne oprească să promovăm, iar vinovatul e un singur om, nu-i dau numele, a spus Pădureanu.

GLORIA BISTRIȚA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-0 (0-0) ’90+3 Curtuiuș

Lăzăreanu – Țârcă (’80 Trașcă), V. Năstase (cpt.), Tudose, I. Costache – Feher, P. Anton – Peteleu, Predescu (’60 Mărginean), Cafasso – Silvășan (’76 Curtuiuș)
Antrenor: Nicolae Manea
Eliminat: P. Anton (’66)

Perianu – C. Dinu (’80 Cherchez), S. Rădoi (cpt.), Mladen, Bușu – Gavrilă (’64 Băluță), Honciu, Poiană (’72 I. Radu), C. Anton – R. Dobre, Verdeș
Antrenor: Flavius Stoican

Text și foto: timponline.ro
16 Mar. 2012, 18:56 Campionat
Pe aceeași temă