O nouă „gașcă nebună”. Puștii lui „U” Cluj au câștigat al cincilea meci consecutiv, 2-1 cu Chindia

  • Ursu și Tarcea au marcat golurile echipei clujene, în timp ce portarul Niczuly a apărat un penalty.
  • Universitatea Cluj are patru victorii din tot atâtea partide jucate, de când a fost preluată de Mihai Teja.


Puștii Universității au prins tupeu de când li s-a schimbat „dirigentele”, iar cu Mihai Teja pe bancă au bifat trei victorii, din trei posibile și toate fără gol primit. Cu un asemenea parcurs, clujenii visau la play-off, iar meciul cu Chindia le putea prelungi visul. Au dat însă de alți visători, cei de la Târgoviște, care s-au trezit pe locul 4, fiind una dintre surprizele campionatului.

Oaspeții au început partida de sâmbătă, din etapa a 14-a, prima a returului, mai hotărâți, iar Popa a fost aproape de gol, după o ieșire greșită a lui Niczuly (19). A fost ocazia care a deschis șirul evenimentelor pe Cluj Arena. Mai întâi Chindia a primit penalty, după ce Crișan l-a faultat în careu pe Voinea. Niczuly, portarul care nu primise gol de cinci meciuri, a apărat însă în fața lui Anton (25). A fost declicul care a încurajat atacul Universității, iar după o ratare a lui Boboc din șase metri (27), clujenii aveau să deschidă scorul, prin golgheterul Ursu, care a driblat un adversar din preluare și a trimis în colțul lung al porții lui Meilă (31).

Părea repriza perfecta pentru „U” Cluj, dar Niczuly avea să comită o gafă care i-a anulat bila alba de la penalty. Portarul clujenilor a degajat exact în picioarele lui Cherchez o minge primită de la un coechipier și atacantul Chindiei a marcat de la 18 metri (35).

Ursu, gol și pasă de gol

Universitatea a dat tonul în repriza secundă și Teja și-a pus mâinile în cap la ocaziile lui Cîndea și Greu (58 și 63). Golul a venit însă din partea lui Tarcea, care a deviat cu capul centrarea lui Ursu (76). Atmosfera tensionată din final le-a adus aminte suporterilor de meciurile din Liga 1, dar nu s-a mai petrecut nimic notabil.

„U” Cluj câștigă al patrulea meci din tot atâtea jucate cu Teja antrenor și este echipa pe val din liga secundă. Cinci victorii în ultimele șase jocuri și doar un gol primit este bilanțul care le permite clujenilor să viseze în continuare la play-off.

UNIVERSITATEA CLUJ    2
CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1

Oct. Ursu ’31, Tarcea ’76 / Cherchez ’35

Niczuly (cpt.) – Butean, Fl. Cordoș, R. Crișan, Hîmpea – Cîndea, Tarcea – Greu (P. Popescu ’88), Boboc (C. Popescu ’82), Oct. Ursu (N. Janos ’86) – Schieb
Rezerve neutilizate: Țicrea – Al. Mutu, Keresztes, Tand
Antrenor: Mihai Teja

Meilă – Pătru (cpt), C. Dinu (Bg. Dinu ’66), Ispas, Martac – Neniță, Aug. Voinea, G. Anton (Ad. Vasile ’74), Crinel Stoica – Cherchez (L. Mihai ’80), D. Popa
Rezerve neutilizate: Gârlea – Ad. Grigore, Nisipeanu, Ant. Cruceru
Antrenor: Niculae Croitoru

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca); Spectatori: 1.200; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș 2 (Timișoara); Asistenți: Ovidiu Timar 3 (Marghita) și Răzvan Constantin Nistoran 3 (Reșița); Jucătorul meciului: Octavian Ursu 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă