O nouă demisie în Liga 2. Tibor Selymes pleacă de la Olimpia după ce echipa a ajuns pe loc retrogradabil. Un fost stelist e favorit să-i ia locul

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 12:41 Campionat
O nouă demisie în Liga 2.** Tibor Selymes pleacă de la Olimpia după ce echipa a ajuns pe loc retrogradabil. Un fost stelist e favorit să-i ia locul

Ajunsă pe loc retrogradabil în Liga 2 după ce în ultimele patru etape nu a obținut niciun punct, Olimpia Satu Mare urmează alte opt cluburi din campionat care până acum și-au schimbat antrenorul și a decis să se despartă de Tibor Selymes. Înfrângerea de sâmbătă, scor 0-2 cu Sportul Snagov, i-a fost decisivă fostului fundaș al naționalei.

Aflat în conflict deschis cu președintele Attila Karda, fostul internațional a decis să își dea demisia de la Olimpia după ce duminică seară a avut o întâlnire cu oficialul clubului, anunță Informația zilei. În aceste zile se caută un înlocuitor, iar principalul favorit ar fi Zoltan Ritli, ultima dată antrenor la Recolta Dorolț, în sezonul trecut al Ligii 3.

„Obiectivul Olimpiei este clasare pe locurile 1-6. Cine nu înțelege că obiectivul pentru acest sezon este clasarea pe locurile 1-6, va pleca”, afirma președintele Attila Karda, care reclama și o pregătire fizică deficitară a jucătorilor, dar este nemulțumit și că Selymes programează antrenamentele doar spre seară, de la ora 18:00. În replică, Tibor Selymes consideră că Olimpia, cu lotul actual, nu poate ținti obiectivul propus de președinte, refuzând astfel să și-l asume. „Noi suntem în faza de construcție și nu avem cum atinge acest obiectiv. Să-mi aducă domnul Karda jucători de valoare, să-i plătească așa cum o fac alte echipe de top din Liga 2 și atunci ne putem gândi la un asemenea obiectiv”, spunea Selymes.

Selymes pleacă de la Olimpia după doar opt meciuri în care a înregistrat două victorii (1-0 cu Metaloglobus (d), 2-0 cu Hermannstadt (a)), un egal (1-1 cu Academica Clinceni (a)) și cinci eșecuri (0-3 cu CS Mioveni (d), 0-2 cu CS Balotești (d), 0-2 cu CS Afumați (a), 1-5 cu Dunărea Călărași (d) și 0-2 cu Sportul Snagov (d)). În acest moment, echipa sătmăreană se află pe locul 16, retrogradabil, cu 7 puncte.

Până acum, echipele din Liga 2 care și-au schimbat antrenorii sunt Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, CS Balotești, Luceafărul Oradea, Floresta Suceava, ASA Târgu Mureș, UTA Arad, CS Mioveni și, acum, Olimpia Satu Mare.

Suporterii: „Dacă nu iubiți Olimpia, părăsiți-o! Nu începe și nu se termină Olimpia cu niciunul dintre voi!”

Pe facebook, pe pagina Voluntari Olimpiști, suporterii echipei sătmărene au luat atitudine după seria negativă de rezultate înregistrate și au publicat un comunicat în care anunță că au ajuns la capătul răbdării. Fanii Olimpiei cer conducerii clubului, antrenorilor și jucătorilor să plece dacă nu se dăruiesc total echipei: „Dacă nu iubiți Olimpia, părăsiți-o! Nu începe și nu se termină Olimpia cu niciunul dintre voi! Faceți un ultim gest de onoare și demisionați. Pagina de facebook a Olimpiei a distribuit această postare a suporterilor. Până acum, doar Tibor Selymes a arătat că are onoare și a plecat.

Iată comunicatul integral:

„Având în vedere recentele rezultate ale echipei pe care o susținem, noi, #VoluntariOlimpiști, am considerat oportun să prezentăm opiniei publice sătmărene și tuturor celor implicați în viața Olimpiei, punctul nostru de vedere.

Noi am fost cei care am considerat întotdeauna că faptele sunt mai presus de vorbe și că un gest, cât de mic, face mai mult decât o mie de cuvinte. Am fost cei care am pus la dispoziția clubului resursele noastre de timp, materiale sau fizice. Am făcut ce am considerat de cuviință pentru a aduce un plus imaginii clubului, am încercat să suplinim minusurile existente în club, și mai ales am pus umărul la bunul mers al clubului. Nu vrem să ne lăudăm cu cele pe care le-am întreprins, vrem doar să știți că și pe noi ne doare. Nu suntem diferiți de voi, și pe noi ne afectează orice eșec sau semieșec al echipei, dar am considerat până acum că e mai important să mergem înainte, în ideea că dacă toți cei care sunt angrenați în club își vor face treaba, totul va fi bine într-un final.

Din nefericire am ajuns și noi la capătul răbdării. Rezultatele recente ar fi fost probabil mai ușor de digerat dacă erau „obținute” în alte condiții. Dacă înfrângerile ar fi fost rezultatul jocului juniorilor și nu al unor jucători care nu demult băteau liderul din clasament. Dacă am fi văzut dăruirea din prima repriză a meciului cu Clinceni și la meciurile cu Afumați, Călărași sau Snagov. Am fi înțeles dacă observam că toți cei angrenați în club trag în aceeași direcție la căruța Olimpiei. Înțelegeam dacă nu vedeam articole și interviuri belicoase în presă, dialoguri purtate la distanță, dialoguri care își aveau locul în sânul echipei, față în față ca între bărbați, nu pe la colțuri sau terase. Dar pentru că nu a fost așa, pentru cei care nu înțeleg că interesul Olimpiei trebuie să fie peste orice interes de natură personală avem un singur mesaj: PLECAȚI!

Conducere, bancă tehnică, jucători deopotrivă! Dacă nu iubiți Olimpia, părăsiți-o! Nu începe și nu se termină Olimpia cu niciunul dintre voi! Singurii veșnici la acest club au fost, sunt și vor fi suporterii! Faceți un ultim gest de onoare și demisionați. În caz contrar propunem celor abilitați desființarea actualei forme de organizare a clubului, înființarea unui club pentru suporteri, condus de suporteri care să reprezinte cu adevărat numele de Olimpia.

Având în vedere că ne apropiem de centenarul clubului și în loc să ne pregătim de sărbătoare ne batem capul cu conflicte copilărești, vă somăm să aveți un moment de decență și să ne lăsați clubul în pace!”, e comunicatul sporterilor sătmăreni de pe Voluntari Olimpiști.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă