Nula la nula în „Groapă”!

Marius ANGHEL 28 Apr. 2013, 19:39 Campionat

Scăpate de grija retrogradării, Dinamo II și Dunărea Galați au părut în jocul de ieri că sunt mulțumite cu un egal încă din primul minut al meciului din etapa a 23-a. Parcă înțelese de la cabine, cele două echipe au preferat să joace calm, fără să-și dea mare interes. O posibilă scuză ce ar putea fi înaintată de jucători pentru prestația lor jalnică este, cu siguranță, căldura, singura vinovată. Cei doi portari aproape că n-au avut emoții în a respinge vreo minge periculoasă, tresăriri având doar la ezitările lor, în schimb au privit cum coechipierii plimbau mingea dintr-o parte în alta pe la mijlocul terenului să treacă timpul cât mai repede.

Singurul care s-a agitat în meciul terminat așa cum a început, 0-0, n-a fost vreun jucător, ci Tibor Selymeș. Noul antrenor al alb-roșilor a fost încontinuu nemulțumit de prestația elevilor săi și a tot gesticulat pe margine pentru a-i impulsiona, însă încercările sale au rămas fără rezultat.

După 20 de minute de n-ați-o ție, dă-mi-o mie, Chipirliu și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, însă Iordan a fost la post și a respins în lateral. Ce n-au putut dinamoviștii ar fi putut face Olaru. Portarul Dunării, amorțit la 4 metri, era să-și respingă în propria poartă o minge șutată slab de Stănescu (32), dintre trei adversari, însă aceasta s-a scurs la câțiva centimetri de bara din stânga. Iar Cristescu (33) a respins de pe linie balonul lovit de Balint după un corner executat de Roman. 3 faze ce au mai animat puțin jocul și cei 22 de jucători pășeau mândri către cabine.

La reluare, Dunărea a reconfirmat că are jucătorii mai experimentați și a condus mai mult balonul în apropierea careului dinamovist, însă gazdele n-au avut probleme în a le respinge fiecare încercare de a le pune în pericol poarta. Ba mai mult, Olaru (55) a deviat greu mingea șutată de Stănescu după una dintre fazele de contraatac pe care s-au bazat alb-roșii, iar ca Stănescu să fie mereu în prim plan, acesta i-a pasat decisiv și lui Enache punându-l pe acesta în situația de unu la unu cu portarul. Atacantul gălățenilor (58) n-a profitat de cadoul primit și a întârziat șutul atât de mult încât a fost ajuns din spate și presat de adversari ca să trimită incredibil de prost peste poarta lui Iordan.

Doar Apostol a mai animat puțin jocul în stânga până să fie schimbat, insuficient pentru a le pune probleme lui Ioniță și Nae, imbatabili în centrul defensivei echipei gazdă. Căpitanul lui Dinamo II a respins (60) de altfel și cea mai periculoasă minge adusă în 5 metri de Enache și centrată în fața porții pentru Apostol, ca mai apoi, celălalt fundaș central al alb-roșilor să devieze (73), tot din careul mic, o minge din picioarele lui Apostol la limita penalty-ului.

Olaru era din nou s-o comită la mingea centrată de Roman (82) în careul dunărenilor, portarul respingând cu greu de la colțul lung balonul ce a mușcat pământul și se îndrepta spre vinclu. A fost ultima ocazie mai periculoasă la vreuna dintre porți, minutele din final scurgându-se cu greu, fie cu dinamoviștii sperând să nimerească poarta de la mijlocul terenului, fie cu Liviu Cristea scăpând de câteve ori mingea în aut spre uimirea zgomotoasă a puținilor spectatori, fie cu Grosu agitat printre fundași, dar incapabil să pună singur presiune la poarta lui Iordan.

A fost un 0-0 plictisit, dar mulțumitor pentru ambele echipe, egal ce se adună celorlalte puncte acumutale până acum în campionat și care le oferă acestora prezența în Liga a II-a și în viitorul sezon.

DINAMO II
DUNĂ‚REA GALAȚI
0-0

Iordan – L. Cristea, I. Nae, M. Ioniță (cpt.), A. Radu – D. Buia (Stavilă 71), Dobrosavlevici, A. Roman, Cr. Ciobanu (R. Gabor 53) – R. Stănescu – V. Balint (Al. Stan 65)
Antrenor: Tibor Selymeș

Olaru – Al. Cristescu, Bg. Panait, Șomodean, Al. Cristea (cpt.) – V. Florea (L. Radu 65), Chebac, Al. Negoescu, Chipirliu (A. Grosu 83) – I. Apostol (Gueye 74) – I. Enache
Antrenor: Octavian Grigore

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Apr. 2013, 19:39 Campionat
Pe aceeași temă