„Nu trebuie să ne bucurăm de răul altora, dar putem profita”

03 Dec. 2011, 19:34 Campionat

Severinenii sunt una dintre echipele care ar putea profita de problemele financiare ale formațiilor Gloria Bistrița și FC Timișoara, care nu vor primi licență pentru Liga I, dacă vor avea datorii pe 31 decembrie 2011 și nu le vor achita până la 31 martie 2012. În acest caz. Gaz Metan ar putea promova în Liga I chiar și de pe locul al treilea sau al patrulea în Seria 2 a Ligii a II-a.

Gheorghe Constantin, președintele lui Gaz Metan Severin rămâne însă precaut și spune că echipa pe care o conduce nu se poate considera deja calificată în prima Ligă, deși noile intenții ale FRF-ului de a acorda licențe doar cluburilor care au datoriile achitate le sunt favorabile.
„Acordarea licenței numai pentru formațiile fără datorii către angajați, terți și către bugetul de stat este o situație favorabilă Chindiei Târgoviște și lui Gaz Metan Severin. Vreau, totuși, să cred că până la 31 martie echipele își vor plăti datoriile, iar situația se simplifica. Nu trebuie să ne bucurăm de răul altora. Noi stăm bine la ora aceasta și sper să continuăm și pe viitor cu aceleași condiții”, a declarat Gheorghe Constantin, în exclusivitate pentru Sport total FM, în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

Fostul președinte al CCA nu se ascunde însă după degete și recunoaște că echipa sa are șanse reale să vadă Liga 1 din sezonul viitor, însă Gaz Metan va trebui să se întărească în scurtul timp rămas până atunci.
„Chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire, la nivel local, în care am menționat că putem promova și de pe locul trei sau patru și spuneam că e important să ne facem o echipă competitivă. Scheletul trebuie să fie unul cu care se poate juca la nivelul Ligii I. Bănuiam ceva și mă așteptam, dar pe mine mă interesează exact ce vom face noi, mai puțin ce se întâmplă la alte cluburi. Desigur, trebuie să profităm de anumite momente de slăbiciune și să ne atingem scopul, împreună cu primarul de aici, de la Severin”, spune președintele găzarilor.

Gânduri de promovare, cu Marian Bondrea la conducerea tehnică

„În momentul în care am ajuns la Severin, ne-am gândit la un antrenor care să își continue activitatea atât în Liga a II-a, cât și în Liga I. Unul dintre ei a fost Marian Bondrea. El a acceptat să vină în ultimele trei etape lângă echipă. A vrut să vadă pe ce se bazează, atât din punct de vedere al lotului de fotbaliști, cât și al condițiilor de la Severin. Împreună cu cei doi finanțatori ai clubului vom încheia un contract pe o perioadă mai lungă și să ne punem la treabă. Avem o listă de jucători la care va trebui să renunțăm și o alta pe care va trebui să o finalizăm favorabil clubului. Din ce o să aducem, poate vor confirma trei-patru dintre ei, trebuie să luăm în calcul și acest lucru. Rămân la convingerea că Marian Bondrea va semna prelungirea contractului și vom porni la un nou drum”, a mai adăugat Gheorghe Constantin.

Sursa: Sport Total FM

03 Dec. 2011, 19:34 Campionat
Pe aceeași temă