Nimic pe tabelă, nimic în teren la Berceni

Mihai Andries 08 Dec. 2014, 23:56 Campionat

Jumătate de grad cu plus în termometre, burniță sâcâietoare și vreo 50 de temerari în tribune la fluierul de start al partidei dintre ACS Berceni și Unirea Slobozia, două umbre palide ale echipelor care sezonul trecut se aflau în top 5 în seria Est. Tabela, înghețată și ea, a refuzat să mai fie de serviciu în ultimul meci al sezonului iar antrenorul trecut pe foaie în dreptul echipei gazdă, Marin Dragnea s-a aliat și el stării de vacanță și a privit meciul de la căldura tribunei acoperite și nu de pe banca de rezerve.

Pe teren, fotbaliștii celor două echipe s-au bătut în van la mijlocul terenului, plictiseala fiind cuvântul de ordine o jumătate de repriză. O stare de letargie generală spartă doar de cele trei șuturi la rând expediate de Ivașcă dintre care doar cel din minutul 29 i-a pus cât de cât probleme lui Andreescu, antrenorul cu portarii trimis să apere în meciul cu Slobozia. Emoții au mai apărut doar cu un minut înainte de pauză, de data aceasta la poarta Unirii în ceea ce avea să fie prima și ultima ocazie de gol a gazdelor: Nistor scapă pe flanc de adversarul direct, centrează în fața porții dar Pătrașcu, nemarcat, reia slab și îi permite lui Dobre să scoată mingea în corner.

Ettien, accidentare horror

Echipele au revenit de la cabine parcă și mai înghețate decât intraseră și mai bine de un sfert de oră niciuna dintre ele n-a reușit să ducă mingea până în careul advers, duelurile disputându-se eminamente doar în treimea neutră.

Acolo unde, în minutul 58, Ettien avea să se accidenteze foarte grav. Fotbalistul de la Berceni a intervenit prin alunecare într-un duel pentru minge cu Macare, iar piciorul drept i-a rămas în pământ și fotbalistul a început să urle de durere. Cinci minute a stat ambulanța pe teren (foto, dreapta) până ce fotbalistul a fost urcat pe targă și trimis la spital cu suspiciunea de dublă fractură.

Speriați de ceea ce văzuseră, jucătorii ambelor echipe au jucat ultima parte a meciului preocupați mai mult să nu se rupă și ei și cu greu am mai putut consemna ca semi-ocazie reluarea cu capul din 8 metri a lui Epaminonda Nicu, mingea trecând peste poarta lui Dobre. O fază petrecută în primul minut al prelungirilor, timp suplimentar în care ambii antrenori au tras de timp făcând câte o schimbare, vizibil mulțumiți cu rezultatul alb de pe tabelă.

ACS BERCENI                  0
UNIREA SLOBOZIA          0

Fl. Andreescu – Ciuică, C. Sandu, G. Ghinea, Cr. Ionescu – E. Nicu, Ettien (V. Ștefan ”63), Al. Radu (cpt.), C. Mihai – A. Nistor (Al. Marin ”73), A. Pătrașcu (R. Iovan ”90+2)
Rezerve neutilizate: C. Munteanu – R. Gheorghe, Fl. Niță
Antrenor: Marin Dragnea

L. Dobre – Ibrian, Hristian, R. Soare (cpt.), C. Toma – St. Stan, Macare, Ivașcă (M. Florea ”46), Bolat (Fl. Tudorache ”79) – G. Teodorescu (Topală ”90+3) – M. Jianu
Rezerve neutilizate: R. Oprea – Patrianca, D. Gheorghe, Al. Drăguț
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori: 50; Arbitru: Dragoș Teodor (Constanța); Asistenți: Cătălin Teodor (Brăila) și Daniel Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Epaminonda Nicu

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 08 Dec. 2014, 23:56 Campionat
Pe aceeași temă