Nicolae Dică nu subestimează Daco-Getica: „Doar cine nu a văzut-o jucând poate spune că e un meci ușor.” Antrenorul piteștenilor vrea mai multă susținere din partea suporterilor

Marius ANGHEL 06 Sep. 2019, 15:47 Campionat
Nicolae Dică nu subestimează Daco-Getica:

Piteștenii și-au refăcut moralul după eșecul din derby-ul cu CS Mioveni (scor 0-2) odată cu succesul de pe teren propriu cu modesta Pandurii Târgu Jiu (scor 2-1), însă și cu gorjenii au avut ceva emoții pe final în a obține victoria. Pentru echipa antrenată de Nicolae Dică urmează acum un nou joc în fața unei formații care în vară a fost aproape de retragerea din Liga 2, însă care se prezintă acceptabil în acest moment. Sâmbătă, de la ora 13:30, Campionii FC Argeș joacă la București cu Daco-Getica.

Dică spune înaintea jocului din cartierul Colentina că i-a urmărit echipa lui Marius Baciu în trei meciuri în acest sezon și că nu i se pare că Daco-Getica e ușor de bătut. „Ne așteaptă o partidă grea, împotriva unei echipe tinere, pe care eu am urmărit-o în trei jocuri și care mi-a lăsat o impresie foarte bună. Pe faza ofensivă, jucătorii de la Daco-Getica încearcă să aibă o posesie bună, ajung deseori la finalizare, le-au pus probleme tuturor echipelor pe care le-au întâlnit. Nu sunt nume sonore în această echipă. Mă refer la jucători care să fi evoluat în primul eșalon. Cu toate acestea, nu trebuie să-i subestimăm. Vom avea în față jucători tineri, ambițioși, care vor să dovedească faptul că au un cuvânt greu de spus în acest sezon. Doar cine nu a văzut-o jucând pe Daco-Getica poate spune că e un meci ușor”, e de părere managerul formației piteștene.

Daco-Getica vine după un meci modest făcut la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii, în fața căreia a pierdut cu 2-0. În acest sezon, pe teren propriu, formația bucureșteană a cedat cu 3-0 în fața actualului lider Turris Oltul și a învins-o cu 1-0 pe CSM Reșița.

„Voi merge cu acești copii tineri în continuare, am mare încredere în ei”

Dică le cere mai mult curaj jucătorilor săi și e convins că rezultate vor și apărea. „Atmosfera e bună în sânul echipei, am câștigat trei meciuri din cinci. Au fost și partide care m-au dezamăgit. De exemplu, la Mioveni a fost cel mai slab joc făcut de noi. În prima etapă, în jocul cu Ripensia, am primit două goluri de generic. Însă băieții trebuie să aibă încredere în ei și mai mult curaj. Cu cât vor juca mai multe partide, vor prinde mai multă încredere și vor deveni mai buni de la meci la meci. Eu am încredere în acești jucători și sper ca mulți dintre aceștia să ajungă să joace în Liga 1. Voi merge cu acești copii tineri în continuare, am mare încredere în ei, dar nu e suficient. Ei trebuie încurajați și de spectatori. Este normal ca jucători de 18, 19 sau 20 de ani să greșească, doar cine nu muncește, nu greșește. Își doresc multe, dar sunt momente în care nu le iese totul. E obligatoriu să facem un joc bun și să reușim să câștigăm cele trei puncte cu Daco Getica. Pe mine mă interesează ca echipa să aibă atitudine bună și curaj. Am avut adversari buni și am reușit să-i dominăm. Vom alinia în meciurile viitoare o echipă și mai tânără, dar trebuie să avem răbdare cu toți jucătorii”, a mai spus antrenorul și managerul clubului Campionii FC Argeș.

Acesta se va baza la meciul cu Daco-Getica și pe două noi achiziții, fundașul francez Kevin Moihedja (23 de ani), ultima dată fost la Luceafărul Oradea, și mijlocașul Andrei Prepeliță (33 de ani), ultima dată la Concordia Chiajna, dar care s-a pregătit în ultimele două luni cu echipa piteșteană. „Ca buget, îmi făcusem o grilă pentru salarii. Știam în linii mari ce salarii sunt la Liga 2, mă gândeam că ne vom încadra într-un buget de 1.400.000 euro și să reușesc să aduc ce jucători îmi doresc. Pe parcurs, celelalte echipe, care aveau bugete foarte mari, au început să ademenească jucătorii pe care mi-i doream și să le ofere salarii foarte mari. Evident că nu au mai venit la noi. Se știe că bugetul nostru este poate mai mic decât cel din anul precedent și trebuie să mă încadrez într-un plafon. Mergem înainte cu jucătorii pe care-i avem la dispoziție, încercăm să facem o echipă competitivă. Nu are nicio vină conducerea că nu avem un buget mai mare, astea sunt posibilitățile. Trebuie să credem în continuare în lotul nostru, cu această echipă să reușim să facem lucruri frumoase, dar astea nu le putem face peste noapte. Important este ca această echipă să ajungă în Liga 1, peste un an, doi sau trei”, a mai spus Dică despre condițiile de la Pitești.

Înaintea desfășurării etapei a 6-a, Campionii FC Argeș ocupă ,ocul 7, cu 9 puncte, iar Daco-Getica se situează pe poziția a 13-a, cu 6 puncte. Sezonul trecut, în tur, la Pitești, a fost 1-1 între cele două echipe, iar în retur, la București, echipa lui Marius Baciu a câștigat cu 1-0.

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 06 Sep. 2019, 15:47 Campionat
Pe aceeași temă