Nicolae Dică, după înfrângerea din derby-ul Argeșului: „În 30 de ani, de când sunt pe terenul de fotbal, nu mi-a fost dat să văd asemenea greșeli. Ei nu ne-au pus nicio problemă”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 13:18 Campionat

Campionii FC Argeș a pierdut, marți seară, la Mioveni, cu 0-2, derby-ul județului Argeș cu CS Mioveni, în cadrul ultimului meci al etapei a 4-a a Ligii 2. Golurile au venit după două mari gafe făcute de apărarea formației piteștene și au fost transformate de Andrei Hergheligiu.

La finalul partidei de la Mioveni, antrenorul Argeșului, Nicolae Dică, era dezamăgit de deznodământul derby-ului orgoliilor și a spus că greșeli ca cele făcute de defensiva sa la cele două goluri n-a văzut în cariera sa de 30 de ani. Acesta a explicat cum a văzut el meciul și a mai spus că învingătoarea a fost una norocoasă, fiindcă nu a pus pericol la poarta lui Agachi, ci doar a profitat de două pase ideale de gol primite de la jucătorii săi.

„O partidă dificilă, așa cum mă așteptam. Din păcate, rezultatul nu este bun pentru noi. Am început jocul puțin timorați și nu am înțeles de ce pentru că cei de la Mioveni au făcut un presing, însă după 15 minute am echilibrat jocul. Am început să avem o posesie mai bună, am dus jocul dintr-o parte în alta, ne-am creat câteva oportunități, am ajuns cu mingii în careu, dar, din păcate, luăm gol în minutul 46 pe o greșeală care rar mi-a fost dat să văd. Apoi am început bine a doua repriză, dar din nou am făcut o greșeală imensă cum am făcut și în prima repriză și am primit golul doi. Am încercat să marcăm, am dus multe mingi în careu unde nu am reușit să câștigăm duelurile aeriene. Trebuie să atacăm mai bine acolo, să ne luptăm mai mult pentru că altfel nu poți să marchezi dacă doar aștepți să vină mingea la tine. Din păcate, suferim în ultimii 20 de metri, nu luăm acțiuni unu contra unu ca să reușim să ne depășim adversarul. Ducem mingea bine, dar de acolo nu reușim să facem diferența. Nici eu nu pot să îmi explic asemenea erori, pentru că în 30 de ani de când sunt pe terenul de fotbal, nu mi-a fost dat să văd asemenea greșeli. Se pare că trebuia să o trăiesc și pe asta pe terenul de fotbal. Felicitări Mioveniului pentru victorie, dar până să le facem noi cadourile astea, nu ne-au pus nicio problemă. Nu a fost o echipă care își crează ocazii, care ne domină. Nu am văzut acest lucru. Ei nu și-au creat ocazii, însă noi le-am dat două pase de gol”, a spus Nicolae Dică, citat de pagina oficială de facebook a clubului piteștean.

„Eu am spus că nu putem să ne luptăm în acest moment cu echipe ca Petrolul, Rapid, „U” Cluj, UTA, chiar și Mioveniul”

Chiar cu o zi înaintea meciului, Argeșul l-a legitimat pe Robert Grecu, iar Andrei Prepeliță e așteaptat și el să semneze. Dică continuă să se plângă de faptul că nu a putut aduce jucători experimentați din cauza bugetului redus. Cere răbdare și spune că el a transmis că echipa nu se poate lupta acum la promovare împotriva unor cluburi care oferă condiții mai bun, printre acestea enumerând chiar și Mioveniul.

„Noi nu putem să aducem jucători de 27-28 de ani care au fost la Liga 1, din cauza banilor. Nu putem, pentru că nu avem un buget care să ne permită acest lucru. Încercăm cu acești copii să îi facem de la meci la meci mai buni. Sunt meciuri în care greșesc, dar este păcat că astăzi au greșit jucătorii cu experiență, de la care eu aștept ceva. Va veni cu siguranță și rândul celor tineri de 20, 21 de ani să joace mai mult. Sper ca ei să aibă personalitate mai mare și să reușim să creștem ca și echipă. Eu am încredere în acești copii că pot crește în valoare. Au niște calități, dar trebuie să avem răbdare cu ei. Le-am spus jucătorilor că trebuie să aibă curaj și personalitate, dacă vor să joace la un nivel înalt. Altfel nu ai cum să joci. Dacă te duci la Liga a 3-a sau a 4-a și joci cu un stadion gol, e altceva. Asta trebuie să înțeleagă jucătorii. Suporterii trebuie să aibă răbdare cu această echipă pentru că eu am spus că nu putem să ne luptăm în acest moment cu echipe ca Petrolul, Rapid, „U” Cluj, UTA, chiar și Mioveniul. Dacă luăm Mioveniul, au un buget mai mare ca al nostru, jucători cu salarii mult mai mari ca ale noastre. Încerc să fac o muncă aici, zi de zi să fim mai buni, dar vin meciuri de genul acesta în care se fac niște greșeli”, e de părere managerul general al clubului Campionii FC Argeș.

„Am un contract pe 3 ani în care trebuie să duc echipa în prima ligă”

Totuși, Dică vorbește despre promovare, dar spune că în contract el are ca obiectiv să ducă echipa în Liga 1 în următorii trei ani. Pentru moment vrea să facă echipa să joace fotbal, iar dacă promovarea va fi obținută mai repede, aceasta va fi un bonus.

„Eu am spus că am un contract pe 3 ani în care trebuie să duc echipa în prima ligă. Acesta este obiectivul meu. Am spus că pot să duc echipa în primul an, în al doilea sau în al treilea an. Din punctul meu de vedere, campionatul este la început. Cu siguranță, îmi doresc să promovez din primul an, dacă se poate, dar în acest moment nu avem un lot cu care să spun că avem șanse la promovare. Suntem o echipă în formare, încercăm să jucăm, să avem o posesie bună, să ducem mingea în fața porții de cât mai multe ori. Și astăzi cred că am avut vreo 40 de centrări și nu am reușit să câștigăm nici un duel la cap. Trebuie să lucrăm mai mult cu acești tineri și sper să reușesc pe viitor. Dacă nu, în momentul când consider că nu se poate mai mult, voi ridica mâna. Nu țin de scaun. Am venit aici cu plăcere pentru că iubesc acest club și am venit să-mi fac treaba”, a simțit nevoia, din nou, Nicolae Dică să transmită.

După patru etape, Campionii FC Argeș are 6 puncte și a căzut pe locul 9, fiind la egalitate cu Metaloglobus, Ripensia, Daco-Getica și Concordia. Etapa următoare joacă luni, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, penultima clasată.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 13:18 Campionat
Pe aceeași temă