Nicolae Dică are o mare dezamăgire după înfrângerea cu Rapid: „Au fost în jur de 8.000 de suporteri la stadion și n-am putut câștiga”. Mesajul pentru contestatarii săi

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 20:48 Campionat

Campionii FC Argeș a cedat cu 0-2 derby-ul de pe teren propriu cu Rapid, în fața a aproape 8.000 de spectatori în tribunele stadionului „Nicolae Dobrin”. Piteștenii au făcut un meci slab în etapa a 7-a a Ligii 2, fără să aibă mari ocazii de gol la poarta giuleștenilor, cu toate că în a doua repriză au fost lăsați să aibă controlul jocului, însă abia după ce elevii lui Daniel Pancu au deschis scorul. Pe final, pe un contraatac, alb-violeții au mai încasat un gol, după ce rămăseseră în inferioritate numerică.

La finalul partidei, Nicolae Dică a spus că cea mai mare dezamăgire a sa este faptul să echipa nu a putut să-i răsplătească pe mulții spectatori veniți la stadion cu o victorie. Dică s-a și contrazis, mai întâi spunând că nu are ce să le reproșeze jucătorilor săi, ca apoi să se plângă de greșelile lor copilărești.

„Dezamăgirea este că nu am putut să-i facem fericiți pe acești suporteri care au venit în această după-amiază la stadion. Asta este dezamăgirea mea cea mai mare, pentru că au fost în jur de 8.000 de suporteri la stadion și nu s-a mai întâmplat acest lucru de când FC Argeș juca în Liga 1. Din păcate, nu am reușit să câștigăm. N-am ce să le reproșez jucătorilor. Au avut o atitudine bună. Chiar dacă în prima repriză am avut momente în care am fost puțin temători, dar cei de la Rapid nu pot să spun că ne-au surprins cu multe lucruri. În prima repriză, într-adevăr, și-au creat o ocazie de a marca, prin acel șut de la distanță. Au avut două șuturi de la distanță și, în rest, nu și-au creat ocazii de a marca. În rest, a doua repriză a fost controlată de noi, chiar dacă am primit două goluri. Am avut o posesie bună, am dus multe mingi în fața porții. Dezamăgirea mare este că nu am reușit să marcăm la ocaziile pe care ni le-am creat. Și când am rămas în zece oameni, am rămas cu trei fundași în continuare, să încercăm să punem presiune pe ei, să încercăm să egalăm. Din păcate, a venit și acel contraatac și am luat și golul doi. Dar, ăsta este fotbalul. Trebuie să învățăm din greșelile pe care le facem. Facem greșeli copilărești. Le dăm la adversarilor posibilitatea să marcheze din mingii ușoare, mingi pe care le avem noi, iar când nu ne face nimeni presing, le dăm adversarilor”, a spus Nicolae Dică, la microfonul DigiSport.

„Pot să pierd și șapte, zece meciuri de acum și eu tot voi rămâne. Suporterii pot să strige ce vor”

Dacă la mijlocul săptămânii amenința că demisionează, iar apoi a anunțat că s-a răzgândit, acum Nicolae Dică spune că va râmâne la echipă orice s-ar întâmpla, indiferent că se vor pierde zece meciuri de acum înainte. Antrenorul Argeșului are criticii săi la tribuna 1, însă nu-i bagă în seamă, declarând că ei cu asta se ocupă.

„Îi cunosc pe acești suporteri de când eram la Liga a 3-a. Pot să strige ce vor ei, pentru că nu am nicio problemă. Echipa este la patru puncte de locul 2 în acest moment. Nu este nicio tragedie. Eu, în continuare, sunt încrezător. Voi rămâne la această echipă. Pot să pierd și șapte, zece meciuri de acum și eu tot voi rămâne. Ei pot să strige ce vor. Voi munci în continuare, am încredere în jucători mei și cred că putem să facem lucruri frumoase, dar nu se poate peste noapte. Eu am adus foarte mulți jucători noi, tineri. Încercăm să jucăm un alt fotbal față de ce se juca anii trecuți și trebuie să am timp pentru asta. Dacă ei consideră, să strige ceea ce vor. Nu am nicio problemă cu ei. Nu am nicio treabă, ei cu asta se ocupă”, a mai declarat Nicolae Dică.

Eliminată din Cupa României de o echipă din Liga 3, de Flacăra Horezu, în chiar primul meci din această ediție, Campionii FC Argeș se va concentra de acum pe campionat, acolo unde, după șapte etape, ocupă locul 6, cu 12 puncte. În runda următoare, formația piteșteană joacă în deplasare la Concordia Chiajna.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Gabriela NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 20:48 Campionat
Pe aceeași temă