Nicolae Dică ar mai fi vrut amânarea încă unui joc pe lângă cel cu Reșița: „Vom vedea ce se va întâmpla.” Antrenorul Argeșului propune trei jucători la naționala U21

Marius ANGHEL 02 Oct. 2019, 18:11 Campionat
Nicolae Dică ar mai fi vrut amânarea încă unui joc pe lângă cel cu Reșița:

Campionii FC Argeș a obținut amânarea meciului din etapa a 11-a cu CSM Reșița, după a primit convocări pentru trei jucători din lot. Managerul-antrenor Nicolae Dică e mândru de realizarea clubului piteștean și spune că vrea și mai mulți fotbaliști alb-violeți la naționale.

Argeșul a primit adrese de convocare pentru portarii Răzvan Ducan (19 ani), la naționala U19 a României, Sebastian Agachi (19 ani), la naționala U21 a Moldovei, și pentru fundașul Kevin Moihedja (23 de ani), la reprezentativa Insulelor Comore. Cei trei vor fi plecați în perioada 1-16 septembrie, dar clubul piteștean a solicitat amânarea doar meciului de pe teren propriu cu CSM Reșița, din etapa a 11-a, programată în perioada 12-13 octombrie. Nu însă și a celui de sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 14:00, de la Timișoara, cu ASU Politehnica, din runda a 10-a.

Nicolae Dică și-ar fi dorit și amânarea meciului din deplasare cu Viitorul Pandurii, din etapa a 12-a, însă n-a primit răspuns favorabil de la FRF. „Am cerut amânarea meciului cu Reșița, dar nu ascund faptul că mi-am dorit să amân și meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ținând cont că avem la lot cei doi portari Under pe care eu i-am folosit în acest campionat. Jucătorii vin pe 15 și 16 octombrie, iar noi vom juca pe 15 sau 16 cu Viitorul Pandurii. Din câte se pare, nu se poate amâna și această partidă. Vom vedea ce se va întâmpla la meciul acela. Meciul cu Reșița îl vom amâna, pentru că nu exista altă posibilitate”, a spus antrenorul echipei piteștene.

Motroc, Dănescu și Matiș, propuși de Dică la naționala U21

Nicolae Dică e de părere că aceste convocări ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru Campionii FC Argeș, dar și o motivație suplimentară pentru ceilalți jucători ai săi.

„Este un plus atunci când ai trei jucători la loturile naționale. Pentru ceilalți jucători tineri este un motiv în plus să se motiveze mai mult pentru a ajunge și ei la echipele naționale. Sper ca pe viitor FC Argeș să dea cât mai mulți jucători la loturile naționale. Avem un Motroc, născut 99, un Dănescu, născut 2000, un Matiș, născut 2001, fotbaliști care pot ajunge la naționala de Tineret. Prin evoluțiile lor îl pot face pe antrenorul de acolo să îi cheme”, a mai declarat Nicolae Dică.

Campionii FC Argeș joace sâmbătă, de la ora 14:00, la Timișoara, pe arena Știința, cu ASU Politehnica. Formația piteșteană se află pe locul 6 după nouă etape, cu 16 puncte.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 02 Oct. 2019, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă