Nervii lui Manea, taxați de Roșu: „Nu e normal să sari la bătaie la arbitru”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 14:35 Campionat
Nervii lui Manea, taxați de Roșu:**

Având cinci jucători pasibili de suspendare pentru confruntarea cu ASU Poli Timișoara, UTA a reușit să termine relativ bine disputa cu Academica Clinceni din acest punct de vedere. Singurul jucător care a fost avertizat și va absenta de la derby-ul de la finalul săptămânii este Alexandru Manea. Fundașul central al „Bătrânei Doamne” fost avertizat după ce a ridicat brațul mai mult decât era cazul pentru un baraj în fața unui adversar.

În momentul în care „centralul” Codrea a scos din buzunar avertismentul, arădeanul a fost cu greu calmat de colegi. De altfel, Laurențiu Roșu a reacționat imediat după acest incident și l-a schimbat pe Manea cu Filaret. „L-am înlocuit deoarece nu am vrut să rămânem cu om în minus. Am încercat să îi strig de pe margine să nu mai protesteze, să îl fac să înțeleagă acest lucru și de aceea am decis să fac această modificare. Dacă ar fi fost eliminat, ne-am fi chinuit și mai mult cu adversarul pe acest teren greu. Săptămână de săptămână încercăm să îi educăm pe jucători în privința arbitrajelor, vreau să îi facem să înțeleagă că nu câștigă nimic dacă tot protestează. Din contră, nu e benefic pentru echipă deoarece sunt avertizați. Nu ne ajută aceste proteste, le-am spus că mai bine ne lasă pe noi, pe cei de pe margine să reclamăm lucrurile care nu sunt în ordine, decât să se expună ei”, au fost precizările „principalului” arădean la finalul disputei cu ilfovenii.

După intrarea lui Filaret, UTA a făcut – practic – și o ultimă repetiție oficială ca și formulă defensivă pentru derby-ul Vestului. „Sigur, pe undeva am pregătit deja și disputa cu Poli, deoarece Manea a devenit automat suspendat după acel galben și nu ne mai putem baza pe el. Mă bucur că am mai avut jucători care au fost la limită cu cartonașele și au avut grijă să nu mai ia unul. E vorba de Strătilă, Burlă, Chindriș și Gligor. Revin și spun, poate faultul lui Manea nu a fost chiar de galben, dar nu e normal să sari așa la bătaie la arbitru, să protestezi și să riști să fii eliminat”, a adăugat Roșu.

CITEȘTE și: Strătilă – oglinda muncii lui „Nacho” la UTA

Text: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă