Fostul căpitan al UTA-ei, Alexandru Manea, a revenit pe gazon după un an și două luni: ”Vreau să ajut Pecica.” Ce spune despre începutul de sezon în Liga 1 al ”Bătrânei Doamne”

Călin MNERIE 03 Oct. 2020, 14:23 Liga 3
Fostul căpitan al UTA-ei, Alexandru Manea, a revenit pe gazon după un an și două luni: ”Vreau să ajut Pecica.” Ce spune despre începutul de sezon în Liga 1 al ”Bătrânei Doamne”

Fără Gabor și Wild, fundașii centrali titulari din toamna anului trecut, Pecica avea mare nevoie de cel puțin un transfer în apărare. Primele negocieri s-au purtat cu Manu Pantea, fotbalist împrumutat de Lipova la Glogovăț, în Liga a 4-a, dar când s-a invit pista Alexandru Manea „oficialii” Progresului au făcut tot posibilul să își asigure serviciile fostului căpitan al UTA-ei.

Alexandru Manea a jucat după mai bine de un an

Împrumutul lui Alex Manea de la Beliu (Liga 4-a) s-a realizat miercuri, iar după doar două antrenamente cu noii săi colegi, experimentatul fotbalist a și debutat în derby-ul cu Lipova, pierdut de echipa sa (0-1, gol Victor Prună în minutul 51). A jucat alături cu Sergiu Popa și asta pentru că Țugulescu a fost trimis în dreapta pentru a suplini suspendarea lui Ilan. „A fost destul de greu pentru mine, nu am mai jucat de un an și două-trei luni într-un meci oficial, în condițiile în care veneam și după o perioadă de recuperare foarte lungă. Am suferit două operații la genunchi în 9 luni de zile, dar am zis că vin să o ajut și eu cât pot pe Pecica. Sper ca într-o săptămână, una și jumate, să mă pun pe picioare. După doar două-trei antrenamente mai tari nu aveam cum să fiu foarte pregătit de acest meci, mai ales că am întâlnit o echipă bună, care de doi-trei ani încearcă să promoveze. Au avut și ghinionul că au prins echipe mult mai bune și stabile din punct de vedere financiar, din orașe reședință de județ și au rămas tot în Liga a 3-a. Probabil, acum este anul lor, sper să promoveze”, consideră apărătorul de 30 de ani, care ultima oară a jucat în Liga a 3-a pentru Gloria în sezonul 2011-2012.

Acordul pecicanilor cu CS Beliu este pentru împrumutul lui Manea până în iarnă, însă dacă fotbalul din județ nu se „dezgheață” e posibil ca înțelegerea să se prelungească. „E prematur să spun ce voi face acum, deși realizez că-mi va fi foarte greu pe termen lung să vin zilnic la antrenamente după programul de la serviciu. Mi-am dat și eu seama că avem un lot destul de subțire numeric, sunt probleme, probabil nici nu apelau la mine dacă aveau echipă completă. Mergem înainte, nu facem înmormântare după o înfrângere cu Lipova, mai ales că băieții au avut trei victorii până acum, iar azi nu am  jucat tocmai rău, am avut destule ocazii să marcăm și noi”, a adăugat fotbalistul originar din Bogsig.

Manea se bucură pentru promovarea echipei UTA: ”Pentru o echipă mică, cu bani puțini, cred că au început destul de bun în Liga 1”

Alex Manea a jucat pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc în ultima rundă a stagiunii 2018-2019, după care, fiindcă înțelegerea nu i-a fost prelungită, a ales CSM Reșița. Acum „roș-albii” sunt în Liga 1 și au adminirația fundașului arădean. „Mă bucur că au promovat, mai ales că am jucat atâția ani la UTA și știu exact cât ne-am fi dorit și noi să facem acest pas important pentru club, oraș și suporteri. Pentru o echipă mică, cu bani puțini, cred că au început destul de bun în Liga 1 și le doresc să se mențină acolo după primul an și apoi să atingă și alte obiective mai importante, eu le urez multă baftă”, a mai transmis noul fundaș al „galben-albaștrilor”. 

Progresul Pecica este a patra echipă din județul Arad pentru care Manea joacă în competițiile de seniori, după ACU, Gloria și UTA. CSMS Iași, FC Caransebeș și CSM Reșița sunt celelalte echipe din cariera fotbalistului de 30 de ani.

Galerie FOTO Șoimii Lipova – Progresul Pecica 1-0, semnată Costel Șerban

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-program-14-meciuri-se-joaca-in-acest-moment-cele-mai-atractive-fiind-dinamo-2-steaua-si-fcsb-2-rapid-2-nici-aceasta-runda-nu-scapa-de-probleme-cauzate-de-covid-19-19150460

Călin MNERIE 03 Oct. 2020, 14:23 Liga 3
Pe aceeași temă