Nebunie la Târgoviște!

04 Sep. 2011, 18:58 Campionat
Nebunie** la Târgoviște!

Cum intrarea a fost liberă, iar debutul Chindiei în Liga a II-a unul excelent – 4 puncte în primele două etape, cu victorie la Deva – mii de oameni au luat cu asalt stadionul „Eugen Popescu”, deschis publicului doar pe jumătate, din cauza problemelor de la tribuna a doua și peluză. Cu o oră înaintea startului derby-ului cu FC Argeș, lângă Turn se aflau deja o mie de oameni, pentru ca la primul fluier al centralului Dragoș Teodor asistența să depășească cifra de 5.000. Record neatins din 1998, ultimul sezon al unei echipe târgoviștene în prima ligă, echipă ce evolua sub aceeași titulatură, Chindia.

În 13 ani de la retrogradarea vechii cetăți, lume multă s-a mai strâns la stadion tot cu FC Argeș, în 2005, la un meci de Cupă al FCM-ului, câștigat în prelungiri, 3-2. Au fost atunci cam 3.000 de spectatori, asistență aproape similară cu cea înregistrată de Chindia 2010 în derby-urile din Liga a III-a cu Brazi și Filipești.

„Lăsați-ne să intrăm!”

După ani buni în anonimatul Ligii a III-a, Târgoviștea s-a arătat duminică încă o dată depășItă la capitole bune de organizare. Locurile de parcare de lângă stadion – și așa limitate – au fost blocate de Jandarmerie, care a instalat garduri și cordoane pe străzile adiacente arenei dâmbovițene. În aceste condiții, mulți dintre fanii Chindiei au ratat startul meciului, ocupați cu găsirea unui loc de parcare, unii dintre ei lăsându-și mașinile la 1-2 kilometri de stadion. Situația s-a complicat serios odată cu trecerea timpului, forțele de ordine luând decizia de a închide porțile odată ce tribunele deschise publicului s-au umplut.

Câteva sute de oameni au rămas pe afară, cel puțin până la pauză. Nu au fost puțini microbiștii care s-au luat la harță cu jandarmii și polițiștii comunitari, în încercarea de a pătrunde pe stadion, intrarea fiind oricum liberă. Altă surpriză – bineînțeles neplăcută pentru spectatori – a fost interzicerea accesului cu sticle sau recipiente de plastic cu suc sau apă minerală, altfel decizie normală în conformitate cu actuala legislație, impusă însă în premieră la Târgoviște. Bizar a fost că nici în incinta stadionului, nici în imediata apropiere, organizatorii nu au amenajat puncte comerciale din care spectatorii să își poată procura răcoritoare sau sandwich-uri.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Marius ANGHEL

04 Sep. 2011, 18:58 Campionat
Pe aceeași temă