„Ne trebuie un an de acomodare cu Liga a 2-a, iar apoi să atacăm promovarea în Liga 1”. Impresiile lui Jean Barbu despre FC Argeș după primele nouă etape

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 13:22 Campionat

După victoria de săptămâna trecută de pe propriul teren cu Sportul Snagov, fotbaliștii echipei FC Argeș vor să obțină un nou succes în acest weekend. Alb-violeții vor întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, pe propriul teren, pe Chindia Târgoviște, una din formațiile cu pretenții la promovarea în prima ligă.

Partida cu dâmbovițenii se anunță una foarte grea pentru piteșteni, însă oficialii grupării din Trivale sunt optimiști înaintea acestei confruntări.

Marea glorie a FC Argeș, Jean Barbu (foto, alături de fiul său, Cătălin Barbu, jucător la FC Argeș), actualul director de marketing al echipei din Trivale, este convins că gruparea piteșteană poate câștiga acest duel și face apel la iubitorii de fotbal să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a susține echipa. Oficialul alb-violet este convins că FC Argeș poate termina sezonul în primele cinci echipe ale ligii secunde.  

Cum ai caracteriza parcursul echipei de până acum?
Cât de cât mulțumitor. A fost un moment greu înainte de meciul cu Sportul Snagov, dar pot spune că echipa a trecut cu brio peste el. Îmi doresc ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine și să urcăm cât mai mult în clasament. Din păcate, suferim la relațiile de joc, pentru că încă nu suntem o echipă omogenă.

S-a pierdut câteva meciuri pe greșeli personale…
Așa este. Dacă nu pierdeam acele jocuri, mai aveam câteva puncte în plus în clasament. Din punctul meu de vedere, cred că un loc 4 sau 5 era meritat. Nu este târziu nici acum să facem saltul spre vârful clasamentului. Eu cred că putem recupera diferența de puncte față de echipele care se află acum pe acele poziții.

Te-a impresionat vreo echipă până acum?
La nivelul ăsta nu este nicio echipă care să facă diferența de o manieră foarte clară. Sibiul, Călărașiul și Chindia Târgoviște mi se par cele mai bune echipe din această serie. Cred că acestea se vor bate pentru promovare.

„Să nu uităm că acum trei-patru luni jucam cu Titu, Șirineasa și Bradu”

FC Argeș va întâlni, sâmbătă, pe Chindia. La ce să ne așteptăm?
Va fi un meci foarte greu, dar nu imposibil de câștigat. Așteptăm publicul în număr cât mai mare la stadion să ne susțină. Oamenii trebuie să fie alături de echipă atât la bine, cât și la greu. O victorie cu Chindia și încă una în deplasarea de la Metaloglobus ne-ar duce în primele patru locuri ale clasamentului. Nu trebuie să uităm că la fotbal lucrurile nu se fac așa peste noapte. Să nu uităm că acum trei-patru luni jucam cu Titu, Șirineasa și Bradu. Ne trebuie un an de acomodare cu Liga a 2-a, iar apoi să atacăm promovarea în Liga 1.

Cum ți se pare adversarul de sâmbătă?
Din punctul meu de vedere, Chindia Târgoviște nu este o echipă de speriat. Joacă de patru-cinci ani împreună, iar relațiile de joc sunt omogene. Aceste relații s-au format în timp și nu peste noapte. Cu agresivitate, determinare, dorință și ambiție putem câștiga acest joc.

Lotul echipei FC Argeș cum l-ai evalua?
Luați individual, lotul este de primele cinci locuri ale clasamentului. Din păcate, suferim în relațiile de joc. În două-trei luni este greu să faci o echipă omogenă. Cu una, două sau trei plombe aduse în iarnă putem fi mult mai sus. Noi vom face tot posibilul să terminăm campionatul pe un loc cât mai bun în clasament. Cu răbdare, voință, determinareși cu ajutorul publicului, eu cred că putem face o treabă serioasă.

După nouă etape desfășurate în campionatul Ligii 2, FC Argeș se află pe locul 8, cu 14 puncte.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă