„Ne dorim să obținem cât mai multe victorii”

08 Dec. 2011, 00:21 Campionat
„Ne dorim să obținem** cât mai multe victorii

După ce timp de trei etape a pregătit echipa severineană fără să aibă un contract semnat, Marian Bondrea a semnat pe un an și jumătate cu Gaz Metan. Antrenorul craiovean va avea ca obiectiv promovarea la finele sezonului 2012-2013, dar oficialii de la malul Dunării se gândesc la Liga I încă din acest campionat.

Deși Gaz Metan se află la 11 puncte de primele două clasate, Gloria Bistrița și Poli Timișoara riscă să nu primească licență, din cauza datoriilor. Bondrea a dezvăluit primele sale obiective în calitate de antrenor oficial al echipei severinene…

„Se bate prea multă monedă pe criteriul de licențiere. Deocamdată sunt doar speculații și nu are rost să ne facem calcule. Pentru mine, prioritare sunt obiectivele de instruire, fiindcă performanța vine ca urmare a instruirii. Am semnat pe un an și jumătate. Îmi doresc să readucem oamenii la stadion, iar asta implică automat rezultate pozitive. Toate echipele doresc să fie cât mai sus, toată lumea visează frumos. Și noi încercăm să urcăm în clasament. Ne dorim să obținem cât mai multe victorii”, a spus Bondrea.

Acesta a obținut deja trei victorii la Gaz Metan Severin, în meciurile cu Mureșul Deva (3-0), FC Argeș Pitești (3-0) și Juventus București (2-1), pe parcursul cărora a dat indicații doar din tribună, deoarece nu avea dreptul să stea pe bancă, neavând un contract înregistrat la FRF.

A urcat șapte locuri, în doar trei etape

Adus la malul Dunării la începutul lunii noiembrie, antrenorul craiovean a găsit echipa severineană pe 11 în clasament, la un sigur punct de retrogradare, iar în doar trei etape a făcut un salt de șapte locuri și a încheiat turul pe locul patru. „Acest parcurs a fost oarecum surprinzător, inclusiv pentru mine. Nu pot spune acum că am revoluționat eu jocul echipei. E adevărat că am făcut totul posibil pentru a câștiga, dar victoriile mai implică și șansă. Jucătorii au și ei meritul lor”, a precizat Bondrea. Acesta a stabilit și programul pentru pauza competițională de iarnă.

Se reunesc pe 12 ianuarie

Reunirea lotului va fi pe 12 ianuarie 2012, după care va urma o pregătire pe plan local. Spre sfârșitul lunii respective, Gaz Metan va efectua un cantonament montan în țară, iar în februarie se dorește perfectarea unui turneu în străinătate, în care echipa să dispute mai multe meciuri de verificare. Până atunci, Bondrea speră să întărească și lotul.

„Indiferent cât de bun e un lot, e perfectibil. Tot timpul se caută jucători noi, pentru a întări echipa. Dacă găsim vreo posibilitate să transferăm unu-doi fotbaliști de valoare e foarte bine, deși în Liga a II-a sunt mai greu de adus. Avem și câțiva juniori buni în propria pepinieră,pe care îi putem promova. Deocamdată nu am renunțat la niciun jucător, fiindcă trebuie să vedem ce putem aduce. Ne-ar trebui un atacant, poate un fundaș. Rămâne de văzut”, a spus Bondrea.

articol și foto Mircea OGLINDOIU

08 Dec. 2011, 00:21 Campionat
Pe aceeași temă