Năstăsie, înger și demon în victoria Mioveniului cu Unirea Tărlungeni

Marius ANGHEL 18 May. 2015, 15:36 Campionat

CS Mioveni s-a mobili­zat cum trebuie după cele două săptămâni de pauză for­țată, și jucătorii galben-verzi au făcut un meci excelent con­tra Unirii Tărlungeni, echi­pă care în turul campiona­tu­lui reușea una dintre surprize și câștiga cu 1-0 la Pitești, în fața unei echipe argeșene a­flate pe val în acest moment.

Partida cu Unirea a avut de toate, goluri multe, un penalti, o eliminare și ratări foar­te mari. Elevii lui Claudiu Niculescu au început în forță și după o primă ocazie ratată de Mazilu în minutul 9, Calvin a deschis scorul, punând fericit latul în fața mingii șutate de Biceanu și deviind în poartă. Prima repriză a fost în continuare la discreția gazdelor, oaspeții neajungând în careul advers, iar Honciu a ratat două alte mari ocazii, la prima trimițând cu capul puțin peste din șase metri din fața portarului, iar la a doua mingea deviată prin surprindere de el din interiorul careului trecând milimetric pe lângă.

Și repriza a doua a început excelent pentru argeșeni, Năstăsie obținând un penalti și tot el transformându-l cu siguranță. Vârful de atac al Miove­niului avea să fie însă și înger, și demon pentru e­chipa sa, pentru că nouă minute mai târziu a deviat un balon în propria poartă, după o lovitură liberă executată în forță de oaspeți. La un minut însă, dubiile asupra câștigătoarei partidei s-au risipit, arbitrul Mircea Ardelean eliminându-l corect pe Vlăsceanu pentru al doilea galben, la un fault din spate, primul fiind luat pentru proteste la penalti. A venit firesc și golul de 3-1 pe un contraatac ca la carte purtat de Ayza – Mazilu și Honciu, ultimul finalizând de la 16 metri cu poarta goală.

Victoria de sâmbătă este a cincea consecutivă din play-off (punându-le la socoteală și pe cele la masa verde cu FC Olt), iar Mioveniul și-a consolidat astfel poziția a doua a clasamentului, așteptând acum  meciul din etapa viitoare, tot de acasă, cu Olimpia Satu Mare.

CS MIOVENI            3
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1

Calvin ’12, Năstăsie ’50 – pen., Honciu ’66 / Năstăsie ’58 – autog.

Oct. Popescu – Cip. Negoiță (Tirică ’84), Calvin, Cucui, Ed. Stoica – Răuță (cpt.), Biceanu – V. Mazilu, Honciu (M. Galan ’68), Ayza – Năstăsie (Nilă ’62)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Trașcu, A. Popa, Ct. Stan
Antrenor: Claudiu Niculescu

Dănălache – Vlăsceanu, Istrofor, Forika, Iaru (Cip. Pricop ’65) – Al. Neculai, Dâlbea (cpt.), Brujan (S. Marin ’46), Oct. Poenaru, N. Cristea – Chirciu (Marcăș ’85)
Rezerve neutilizate: Burlui – T. Galan, Tatarciuc, Frâncu
Antrenor: Daniel Bona
Eliminat: Vlăsceanu ’60 (două galbene)

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 500; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Ciprian Fiter (SânMartin) și Rareș Lakatos (Oradea); Jucătorul meciului: Georgian Honciu.

Articol scris de Silviu Mihai
Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL 18 May. 2015, 15:36 Campionat
Pe aceeași temă