Nanu și-a intrat în pâine la Farul: „Mi-au plăcut mereu provocările”

Mihai Andries 27 Feb. 2014, 11:35 Campionat
Nanu și-a intrat în pâine la Farul:** „Mi-au plăcut mereu provocările

Noul antrenor al echipei constănțene a condus ieri primul antrenament. Din staff-ul lui Nanu fac parte Narcis Mohora, Gică Mina și Cătălin Bușuricu, iar fostul principal, Ștefan Petcu, este director tehnic
 
Ștefan Nanu a avut 20 de jucători sub comandă la ședința de pregătire de ieri, desfășurată pe terenul principal. Fostul fundaș stânga al Farului de acum 20 de ani a spus că echipa de pe litoral i-a rămas la suflet, astfel că nu a ezitat să dea curs ofertei lui Giani Nedelcu, una care l-a și convins. Primul meci al lui Nanu ca principal va fi sâmbătă, la Brăila.
 
Ștefan Nanu s-a întors după 17 ani la FC Farul. Inimosul fundaș stânga a plecat de la Constanța în 1997, transferându-se la Rapid, iar acum, la 45 de ani, este noul antrenor al „marinarilor”. „Am jucat doi ani la Farul, această echipă propulsându-mă în fotbalul mare. De aici am ajuns la Rapid, am prins echipa națională și am jucat în străinătate. Astfel că sunt atașat de Farul. Am evoluat într-una dintre echipele de aur ale clubului și mă mândresc cu acest lucru. Am considerat că cel mai bine pentru mine, ca antrenor, este să vin la Farul. M-a convins și patronul Giani Nedelcu”, a spus Nanu.

Din corpul său tehnic fac parte Narcis Mohora (antrenor secund), și el un fost jucător al Farului, Gică Mina (antrenor de portari) și Cătălin Bușuricu (preparator fizic). De asemenea, Nanu va lucra direct și cu Ștefan Petcu, fostul principal al echipei, care va activa de acum înainte ca director tehnic. „Fane Petcu va sta lângă mine, este un om iubit în acest oraș și care trebuie respectat. Eu țin foarte mult la el. Îi port o stimă deosebită și vreau să mă sfătuiesc cu el în toate privințele”, a arătat Nanu, care a condus ieri primul antrenament al Farului. În timpul ședinței de pregătire, Petcu a stat pe margine, la fel ca și fostul său secund, Doru Carali, care va activa la Școala de Fotbal Farul 2010.
 
„Mi-aș dori să prindem play-off-ul”

 
Ștefan Nanu a recunoscut că nu cunoaște lotul actual al Farului și nici seria Ligii a 2-a în care evoluează „marinarii”, însă va fi pus rapid în temă de colaboratorii săi. „Va fi o muncă grea la început, pentru că nu cunosc lotul și potențialul echipei. E dificil să preiei o formație din mers, dar, în timp, vom vedea unde putem să fim. Mi-aș dori să prindem play-off-ul, de care suntem aproape, la trei puncte. Pentru noi ar fi o bucurie imensă să putem intra în primele șase echipe ale campionatului. Dacă ne vom califica în play-off, am convingerea că și oamenii din oraș vor fi mai aproape de echipă. Nu știu nici seria în care jucăm și, din păcate, am foarte puține zile la dispoziție, două – trei, până la meciul de debut în campionat, cu CF Brăila, în deplasare. Dar eu am încredere în acești băieți, pentru că, dacă au ajuns la Farul, o echipă de tradiție, înseamnă că au valoare. Însă trebuie să demonstreze aceasta și pe teren”, a mai spus Nanu.
 

VEZI O GALERIE FOTO DE LA ANTRENAMENTUL FARULUI SUB BAGHETA LUI NANU


Din vară, vor să schimbe fața echipei
 
Noul tehnician al Farului vine de la Craiova, unde fusese director sportiv și apoi antrenor, însă problemele grave cu care se confruntă clubul patronat de Adrian Mititelul l-au împiedicat să continue în Bănie. Astfel că a ajuns la Farul. „Nu mi-e teamă că Farul se confruntă și ea cu probleme, mi-au plăcut mereu provocările. La Craiova erau necazuri mult mai mari și am preferat să plec. Aici, din fericire, nu cred că sunt probleme, am terenuri de antrenament și un lot de 20 de jucători, iar acesta cred că e cel mai important lucru. Am vorbit și cu Giani ca, din vară, să putem schimba fața echipei, să putem aduce lângă noi acei oameni care țin la Farul. Îmi aduc aminte de atmosfera care era pe stadion când jucam eu aici, cu 7.000 – 10.000 de spectatori în tribune meci de meci. Arena era aproape plină. Farul trebuie să redevină ce era odată”, a mai spus Ștefan Nanu.
 
Vanila, în continuare la teste
 
Fostul fundaș al Farului a avut ieri la antrenament 20 de jucători: Vl. Neagu, Puia – portari; Băjan, Nițescu, Buzea, Bumbac, Ghinea, Ciobanu, Mansur – fundași; Scărlătescu, V. Apostol, I. Florea II, Tothăzan, D. Stan, Ivanovici, Lădaru, Coteanu, Vanila (mijlocașul brazilian de 26 de ani aflat în probe) – mijlocași; Cr. Cristea, Silvășan – atacanți. Au lipsit Curcă (în proces de refacere), dar și tinerii Tudor, Igiroșanu, Butoi și Pâslaru (toți, reținuți de examene la facultate). În privința lui Butoi și Pâslaru, clubul poartă tratative cu alte cluburi, pentru a-i împrumuta, iar actele s-ar putea încheia în această săptămână. Un alt tânăr, fundașul central Eddy Năstase, nu mai este la echipă, obținând dezlegarea și aflându-se în discuții avansate cu Delta Tulcea. Dintre fotbaliștii de care Farul s-a despărțit pe cale amiabilă în această iarnă, unii și-au găsit deja formații. Nicu Crețu s-a transferat la Gloria Buzău, iar Bolat și Coconașu au ajuns la Unirea Slobozia. Răvoiu, care plecase la Farul mai de mult, joacă acum la CSM Câmpina.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 27 Feb. 2014, 11:35 Campionat
Tags:
Pe aceeași temă