Mureșul nu a scăpat definitiv de emoții

24 May. 2009, 11:07 Campionat
Mureșul nu a scăpat definitiv de emoții

Deva a obținut o victorie firească în fața "lanternei roșii" din Seria a II-a, Mechel Câmpia Turzii la capătul unui meci în care nu a făcut risipă de efort. În fața unui meci cu final previzibil și al unui adversar condamnat la retrogradare încă înainte de finalul turului, antrenorul Mureșului, Gheorghe Barbu a lăsat la umbră mai mulți jucători titulari. Însă, și cu linia a doua "alb-roșii" au dominat jocul la capătul unui meci în care au lăsat impresia că au forțat doar cât a trebuit pentru a-și asigura victoria.

Minutul 13 a fost cu noroc pentru gazde. Mingea centrată de pe dreapta de Chirciu l-a găsit fără adversar la marginea careului mare pe Bițiș care cu un voleu l-a lăsat fără replică pe Szolomajer. Odată deschisă tabela, oaspeții au trecut cu tupeu în jumătatea Devei și și-au încercat norocul la poarta juniorului Horvat care a respins cu dificultate trasorul de la 25 de metri expediat de Sancira (’23) și a avut emoții la mingea trimisă cu capul de Mitrea care a căzut pe plasă (’31). Elanul "sârmarilor" a fost tăiat de acțiunea personală a lui Bițiș finalizată cu un șut năpraznic de la 16 metri care a stabilit scorul primei părți (’40).

Bajko, primul gol pentru Deva

După pauză, din lovitură liberă de la 25 de metri, Bițiș a căutat tripla, dar mingea s-a scurs peste (’55). Cu un șut trimis pe Cetate, Lintaru a risipit speranțele celor care credeau că mijlocașul a depășit forma slabă care și-a pus amprenta asupra evoluțiilor sale în acest sezon (’64). Revenit în circuit după jumătate de an în etapa precedentă la Arad, atacantul Bajko Barna a făcut sâmbătă cunoștiință cu publicul devean. Iar pentru ca întâlnirea să fie de neuitat a închis tabela cu un șut de la 12 metri sub bara transversală (’82) la capătul unei faze colective pornită din propria jumătate de teren în care mingea a mai trecut pe la Bițiș și Lintaru.

"Mai avem nevoie de două puncte în ultimele trei etape pentru a ne menține în Liga a II-a. Dacă azi nu am fi câștigat era grav pentru noi" a declarat la finalul meciului Gheorghe Barbu, antrenorul Mureșului Deva.

 

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Doru Nica – Hunedoreanul

 

24 May. 2009, 11:07 Campionat
Pe aceeași temă