„La Deva este liniște totală”

26 Jan. 2012, 10:10 Seria 2
„La Deva** este liniște totală

Titularul din poarta Mureșului Deva în primele 11 etape din tur, Valentin Lipitor s-a refăcut total după operația chirurgicală suferită la Viena, în Austria, la genunchiul piciorului drept, la care s-a accidentat în meciul cu FC Timișoara (scor 0-3), însă nu are cu cine să se antreneze deoarece echipa sa încă nu și-a reluat antrenamentele.

„La club este liniște totală. Am sunat de câteva ori și din Austria, însă telefonul a sunat în gol, nimeni nu a ridicat receptorul. Nu știu ce o să se întâmple cu echipa, însă nu-mi miroase a bine”, a spus Lipitor .

Salut, Vali! Cum ești?
Acum sunt bine. Operația de la genunchi a decurs bine, la fel și perioada de recuperare pe care am efectuat-o timp de o lună la Viena. Totul e în regulă. Fizic sunt apt 100 la sută.

Ce s-a întâmplat în momentul în care te-ai accidentat și care a fost diagnosticul?
Am degajat mingea, iar în momentul când am revenit cu piciorul pe pământ am alunecat. Mi-a fost afectat meniscul care a alunecat peste cartilagiul genunchiului drept. Trebuia să mă operez pentru că mă durea.

Nu are cu cine să vorbească

Te-ai apucat de antrenamente?
Da! Dar de unul singur pentru că la club nu este nimeni deocamdată. Și nici nu știu ce o să fac în continuare.

Păi…
Eu abia ce m-am întors marți în țară și, deși am încercat să vorbesc cu patronii echipei, nu am reușit nicicum pentru că niciunul nu răspunde la telefon. Și la stadion este liniște totală, cu excepția telefonului, dar care sună în gol și nu sună a bine de fel. Doar cu antrenorul secund Elek Szemely am reușit să schimb câteva cuvinte, însă și el, la fel ca și mine, nu știa mai nimic.

Timpul presează

A devenit o obișnuință ca, fie vară, fie iarnă, Mureșul Deva să fie ultima echipă care se reunește?
Asta cam așa este, numai că acum situația se complică pe zi ce trece pentru că am înțeles că majoritatea dintre colegii mei au plecat la alte echipe, iar cei care încă nu au făcut-o își caută și ei alte angajamente. Mai mult, prin oraș circulă zvonul că Mureșul nu se va mai înscrie în retur.

Tu ce vei face?
Cum am mai spus, voi încerca să mă întâlnesc cu conducătorii clubului pentru a afla ce intenționează să facă cu echipa și să îmi clarific sitația. Mai am contract cu Mureșul până la vară, eu vreau să joc la Deva, dar dacă nu se va mai vrea sau putea voi pleca și eu.

Câte șanse dai Mureșului Deva să se salveze de la retrogradare?
Avem șanse reale să evităm retrogradarea, dar pentru a ni le juca trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repede, altfel ele vor scade vertiginos cu fiecare zi în plus în care nu vom face nimic.

17 goluri în unsprezece etape a primit Valentin Lipitor în turul campionatului

38 de zile au mai rămas până la reluarea campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a la fotbal, programat pentru 3 martie.Text și foto de Sami Tamaș (Hunedoara).

articol scris de Sami Tamaș

26 Jan. 2012, 10:10 Seria 2
Pe aceeași temă