Multe promisiuni. Plus Moldovan! Vio revine în Giulești după șase ani

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 12:01 Campionat
Multe promisiuni. Plus Moldovan!** Vio revine în Giulești după șase ani

Fostul internațional revine în Giulești după șase ani, de data aceasta în postura de antrenor al echipei

*Rapid a câștigat, după trei etape, primul meci din acest sezon, după ce a reușit să îi învingă pe cei de Tărlungeni cu 1-0

*Singura cerere a lui Viorel Moldovan a fost ca jucătorii să nu aibă întârzieri salariale mai mari de două luni

Rapid a început sezonul de Liga I cu Marian Rada pe bancă, a continuat în Liga a II-a cu Sandu Tăbârcă în rol de „principal”, iar acum face o a treia schimbare la nivelul băncii tehnice. Începând de ieri, noul antrenor al giuleștenilor este Viorel Moldovan, cel care și-a încheiat cariera în tricoul Rapidului în urmă cu șase ani.

Fostul atacant al naționalei a antrenat până acum alte trei formații, FC Vaslui, FC Brașov și Sportul Studențesc, dar din 2010, după despărțirea de echipa din Regie, nu a mai avut niciun angajament.

Moldovan s-a înțeles imediat cu Adrian Zamfir pentru preluarea Rapidului până în vară, iar singura condiție a antrenorului a fost ca finanțatorii să asigure stabilitatea financiară a clubului. Concret, acesta își dorește ca fotbaliștii săi să nu aibă întârzieri salariale care să depășească două luni.

Aducerea lui Viorel Moldovan este și o lovitură de imagine pe care conducătorii giuleștenilor o dau într-un moment dificil al clubului. Deși a jucat doar un sezon în tricoul Rapidului, între 2006 și 2007, fostul atacant a rămas în inima suporterilor din Giulești. „Nu o să uităm niciodată cum plângea pentru echipa asta după meciul cu Steaua din Cupa UEFA”, au spus mai mulți dintre fanii rapidiști.

Prima victorie în Liga a II-a

Ieri, la meciul cu Unirea Tărlungeni, pe banca rapidiștilor a luat loc Sandu Tăbârcă, urmând ca debutul lui Moldovan să aibă loc sâmbătă, pe Giulești, cu SC Bacău. Golul lui Alexandru Ioniță, din penalty, a adus prima victorie a Rapidului în actualul sezon al ligii secunde, dar meciul nu a fost unul ușor pentru bucureșteni. Alex Iacob și Marian Stoica au fost eliminați de către „centralul” Teo Crăciunescu, dar, în ciuda acestui lucru, giuleștenii au reușit să plece din Ardeal cu trei puncte.

28 de meciuri a jucat Viorel Moldovan la Rapid în sezonul 2006 – 2007 al Ligii I. În acel campionat, atacantul a marcat nouă goluri pentru giuleșteni

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 12:01 Campionat
Pe aceeași temă